BELÇİKALI TÜRKLERDEN SANDIĞA BÜYÜK İLGİ

~~Belçikalı Türkler Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilleri Seçimi için bugün Anvers ve Brüksel başkonsolosluklarının belirledikleri bölgelerde oylarını kullanmaya başladılar.

~~Belçikalı Türkler Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilleri Seçimi için bugün Anvers ve Brüksel başkonsolosluklarının belirledikleri bölgelerde oylarını kullanmaya başladılar.

Seçim Sandıklarının kurulduğu oy verme merkezlerine ilk gün bayram olmasına rağmen büyük katılım oldu. Oy kullanma işlemi bugün (15 Haziran2018) başlayıp 19 Haziran'da son bulacaktır.

Brüksel’de T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve T.C Anvers Başkonsolosu Metin Ergin’in koordinatörlüğünde seçim sandıklarında oy verme işlemleri saat 09:00’da başlayıp saat 21:00’da son bulacaktır.

T.C. Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü Brüksel Expo’da bulunan sandık bölgesinde oyunu kullandıktan sonra, basına şu açıklamalarda bulundu.

“ Öncelikle bildiğiniz gibi bugün Ramazan bayramının birinci günü. Sizlerle beraber bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik eder, bayramlarını sağlık ve huzur içerisinde geçirmelerini diliyorum. Bugün Brüksel’de çifte bayram yaşıyoruz.

Sabahleyin Brüksel Türk toplumunun geniş katılımıyla bayram namazımızı kıldık. Hep birlikte ramazan ayını idrak ederek, bayrama ulaştık. O vazifemizden sonra şimdi burada Demokrasi Bayramını kutlamanın hazırlığı içerisindeyiz. Ben de oyumu biraz önce kullandım. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri için oy verme işlemi Belçika’da bugün başladı. Önümüzdeki 5 yıllık görev yapacaklar için Brüksel bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın oylarını kullanabilmeleri için burada Expo’da 16 sandık kuruldu. Oy verme işlemi bugünden 15 Haziran’dan başlayıp, 19 Haziran’a kadar devam edecektir.

Bildiğiniz gibi 4 yıl öncesinde vatandaşlarımız oylarını kullanabilmek için ya gümrük kapılarına yada Türkiye’ye gitmek mecburiyetindeydiler. Dört yıldan beri devletimiz sandıkları vatandaşlarımızın ayağına kadar getirerek, burada oy kullanmalarını sağlamıştır. Vatandaşlarımız Demokrasi için seçme ve oy verme hakkını en iyi bir şekilde kullanabilmekteler. Bugün beşinci seçimimizi yapıyoruz. Artık vatandaşlarımız bulundukları yerlerde oylarını kullanabiliyorlar.

Bugüne kadar olduğu gibi bugün de tüm vatandaşlarımızı demokrasiye sahip çıkma adına muhakkak oylarını kullanmaları için bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

Ülkemiz bölgesinde ve Avrupa’da önemli bir rol üstlenmekte. Seçimlerin demokratik bir ortamda huzur içerisinde sonuçlanmasını temenni ediyorum. Belçika’da yaşayan vatandaşlarımız Brüksel ve Anvers’te kurulan sandıklarda huzur içerisinde oylarını kullanabileceklerdir. Ayrıca, Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız Avrupa’nın her yerinde rahatlıkla oylarını kullanabilmekteler.” dedi.

Her iki başkonsolosluğun seçim tarihi saati, yerleri ve seçmenlerin yanında bulundurmaları gereken evraklarla ilgili duyurusu ektedir.

1. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımız Belçika’da 15-19 Haziran tarihlerinde, 5 gün boyunca 9:00-21:00 saatleri arasında kesintisiz bir şekilde, aşağıda belirtilen seçim mekânlarında oylarını kullanabileceklerdir. Her iki Başkonsolosluğumuz da seçimleri Başkonsolosluk binası dışında yapacaktır.

Anvers Başkonsolosluğu seçim mekanı: Antwerp Expo Fuar Merkezi, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Brüksel Başkonsolosluğu seçim mekanı: Brussels Expo Fuar Alanı, Palais 3. Place de la Belgique Nr. 1, 1020 Brüksel

2. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımızın, yukarıdaki mekanlar dışında, yurtdışında sandık açılan herhangi bir temsilciliğimizde de oylarını kullanmaları mümkündür. Diğer ülkelerdeki oy verme yerleri ve gümrük kapıları YSK tarafından duyurulmaktadır.

3. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımızın ayrıca 7-24 Haziran 2018 tarihleri arasında gümrük kapılarımızda da oy kullanmaları mümkündür.   

4. Vatandaşlarımızın seçim mekanına gelmeden önce yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadıklarını YSK’nın internet sitesinden kontrol etmeleri ve yanlarında geçerli ve fotoğraflı bir Türk kimliği taşımaları gerektiği önemle hatırlatılır.  

www.belcikaaydinhaber.com