SCHAERBEEK LB LİSTESİNDE YER ALAN SİYASİLER ADAYLIKLARINI AÇIKLADILAR

Belçika'da "˜14 Ekim 2018'de yapılacak olan yerel seçimlerde, Schaerbeek başkanlık (LB) listesinde yer alan Schaerbeek belediyesi kültürden sorumlu başkan yardımcısı Sadık Köksal (sıra no 5), Duayen siyasetçilerden Halis Kökten (sıra no 35), Mergyul Nazım (sıra no 24), genç siyasetçiler Elif Doğancan Kotaoğlu (sıra no 12) ve Mehmet Bilge (sıra no 39) Schaerbeek belediyesi kültür salonunda düzenledilkleri basın toplantısıyla adaylıklarını resmen deklare ettiler.

~~Belçika’da ‘14 Ekim 2018’de yapılacak olan yerel seçimlerde, Schaerbeek başkanlık (LB) listesinde yer alan Schaerbeek belediyesi kültürden sorumlu başkan yardımcısı Sadık Köksal (sıra no 5), Duayen siyasetçilerden Halis Kökten (sıra no 35), Mergyul Nazım (sıra no 24), genç siyasetçiler Elif Doğancan Kotaoğlu (sıra no 12)  ve Mehmet Bilge (sıra no 39)  Schaerbeek belediyesi kültür salonunda düzenledilkleri basın toplantısıyla adaylıklarını resmen deklare ettiler.

~~Schaerbeek belediye başkanı Bernard Clerfayt’ın listesinde yer alan adaylar, kendilerini tanıtarak, yaprıkları ve seöildikleri takdirde yapacakları hakkındaki görüşlerini Belçika Türkçe yerel medya mensuplarıyla paylaştılar. Başkan Yardımcısı Sadık Köksal’ın himayesinde kabine salonunda gerçekleştirilen toplantıda, özellikle genç adayların heyecanlı oldukları gözlendi.

Toplantının sunum konuşmasını yapan Köksal kısaca şunlara değindi.

“Bizler Schaerbeek belediye Başkanı sayın Bernard Clerfayt’ın listesinden seçimlere gireceğiz, belediye başkanlık listesi 47 adaydan oluşmakta. Bu listede yer alan yeni arkadaşlarımız var. Bu basın toplantısındaki amacımız onları da sizlerle tanıştırmaktı. Bildiğiniz gibi listede bulunan Sait Köse, önceden adaylığını açıkladı. Bu gün iki arkadaşımız olan mazeretleri gereği aramızda olamadılar, onları da daha sonra sizlerle tanıştıracağız.

Ben Schaerbeek LB listesinde 5. sıra adayıyım. Belediyemizde kültür ve temizlikten sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Geçmiş hizmetlerdeki tecrübelerimizi ve gelecekte yapacağımız yeni çalışma program ve projeleri hayata geçirebilmek içinde tekrar adayım” dedi.
Köksal, yeni arkadaşlarımızın kendilerini tanıtmaları için sözü önce Elif  Doğancan Kotaoğlu’na veriyorum.

Schaerbeek LB listesi 12. sıra adayı Kotaoğlu “Ben Türkiye doğumluyum. 32 yaşındayım. 30 yıldır Brüksel’de yaşıyorum. 2 çocuk annesiyim. Meslek icabı temizlik sektöründe denetim ve hijyenle uğraşıyorum. Bu arada bir sendika’da 20 yıldan beri de delegelik yapıyorum. Ayrıca Defi partisine üyeyim” dedi.

Schaerbeek LB listesi 39. sıra adayı olan Mehmet Bilge ise, “Ben, Belçika doğumluyum. 33 yaşındayım evli ve 3 çocuk babasıyım. 12 yıldan beri Schaerbeek Belediyesi ‘Gençlik ve Spor’ bölümünde çalışmaktayım. Hem Belçika hem de Uluslararası spor turnuvaları organizelerinde yer aldım. Geçmiş 12 yılda edindiğim tecrübeleri farklı bir arenadan insanlarımıza aktarmak için aday oldum. Defi partisi üyesiyim” dedi.

Schaerbeek LB listesi 24. sıra adayı olan Mergyul Nazım Nezir ise, “Ben Bulgaristan doğumluyum. 50 yaşındayım. 18 seneden beri Schaerbeek’te yaşamaktayım. Bir kız annesi, 2 torun anneannesiyim. Önceleri özel aile şirketimizde temizlik üzerine 9 sene işletmecilik yaptım. Şu anda Muhasebecilik yapmaktayım. Edindiğim tecrübe ve ticari birikimimi esnaflarımıza yansıtmak, onlara yardımcı olabilmek için aday oldum” dedi.

Schaerbeek LB listesi 35. sıra adayı olan duayen siyasetçi Halis Kökten ise, “Herkes uzun yıllardan beri beni tanımakta. Geçmişte bir çok alanda siyasi hizmetlerim oldu. Toplumsal, sosyal ve kültürel projelere dönük katkılarım oldu. Geçmişte meclis üyelikleri yaptım. Bir yıl bağımsız belediye meclis üyeliği yaptım. Bildiğiniz gibi geçen seçimlerde Belçika Demokrasi’sinin bir gazisi olarak bugüne kadar sonuçlara sabrettim. Birikim ve tecrübelerimi siyasi alanda etkin kılma adına, Başkan Bernard Clerfayt’ın daveti üzerine Defi partisinden tekrar siyasete adım attım. Ve aynı zamanda da şuan Schaerbeek listesinde 35. sırada yer aldım. Yeni bir heyecan ile çalışmalara başladık. Bernard bey uzun yıllardan beri başkanlık hizmeti vermekte, hiçbir skandala meydan vermediği içinde kendisini takdir ediyorum. Onunla Schaerbeeklilere hizmet etmek benim için onur olacaktır” dedi.
Tüm adaylar, basın mensuplarının kendilerine yönelik sorularını cevaplanması ve toplu resim çekimiyle son buldu.

KÖKSAL : “NASREDDİN HOCA HEYKELİ GELDİ, DİKİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILMAKTA”

Schaerbeek belediyesi kültür ve temizlikten sorumlu belediye başkan yardımcısı Sadık Köksal şimdiye kadar yaptıkları çalışmaları özetleyerek, Schaerbeek’de dikilmesi planlanan yeni ‘Nasreddin Hoca’ heykeli hakkında’da müjde verdi.
Köksal, Önceki bakalitten yapılan Nasreddin Hoca Heykeli’nin kırılması tahrip edilmesi üzerine daha kalıcı ve sağlam bir heykelim yapılarak getirilmesi için çalışmalar yaptık. Türk Büyükelçiliği ile birlikte istişarelerde bulunarak, yeni ve sağlam bir heykelin getirilerek merkezi bir yere yerleştirmeyi düşündük. Bunun için çalışmalar yaptık. Türk kültür bakanlığı ile yazışmalarımız neticesi karar verildi, heykel yapıldı ve geldi. Şuan yeri ile ilgili çalışmalarımız sürmekte. Geçici olarak bu heykeli eski yerine yerleştirip, asıl yeri oluşturuluncaya kadar burada emaneten kalmasını sağlayacağız. Hatta Türk toplumu arasında yapacağımız anketlerde heykeli nerde görmek istedikleri? konusunda da vatandaşların düşüncelerini alacağız.
Heykel Silvihisar’de yapıldı. Nasreddin Hoca’nın doğduğu yer olduğu için orası tercih edildi. Heykel, Silvihisarlı heykeltraş ustası Muhittin Yurdaner, tarafından bronzdan yapıldı. Heykel, 1,20cm metre yüksekliğinde olup, nezih bir heykeldir. Yapılan heykel 30 Temmuzda teslim alındı ve emanetimizde” dedi.
Tüm adaylar, basın mensuplarının kendilerine yönelik sorularını cevapladılar.
www.belcikaaydinhaber.com