SAİNT JOSSE BAŞKANI EMİR KIR: " MUHTEŞEM BİR STADYUMUMUZ OLACAK "

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, düzenlediği basın toplantısında Evere sınırlarında bulunan belediyeye ait olan stad ve yan tesisleri ile ilgili yeni projelerini basınla paylaştı.

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, düzenlediği basın toplantısında Evere sınırlarında bulunan belediyeye ait olan stad ve yan tesisleri ile ilgili yeni projelerini basınla paylaştı.

Yetkililerin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yeni projenin detayları, sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Başkan Kır, şunları aktardı: “Bildiğiniz gibi Saint Josse Belediyesi’nin, Evere sınırları içerisinde büyük bir spor tesisi var.

Biz orada geçmiş yıllarda Rudy Billen petant alanında ciddi yatırımlar yaptık. Bu günde çok önemli bir projeyi sizlerle paylaşmak istedim. Futbola yapacağımız hizmetler. Hemen peşinen söyleyeyim muhteşem bir stadyumumuz olacak. Bu stadyum vatandaşlarımızın, özellikle futbola ilgi gösteren sporcularımıza cevap verecektir.

Tabi başta FC Saint Josse spor kulübümüz de buradan yararlanacaktır. Bu vesileyle, kulübün başkanı Hasan Salar’a teşekkür ediyorum. Salar, ekibiyle birlikte muhteşem bir çalışma yapmakta.
350 genç, bu spor kulübü sayesinde eğitim görüyor. Ayrıca idare ettikleri takım, Belçika’nın 4. ulusal liglerine yükseldi. Bundan da, gurur duyduk.

İşte bu dönemde onlara yatırım yapmaktayız. Bu kulübü büyütmemiz lazım.

Bu hedefimize ulaşmak içinde bir ihale açtık. İhalenin şartlarından birisi şuan var olan stadı yıkmaktır. Yeni stad projesinde, 500 kişilik tirübün ve engellilerinde spor izlemesini sağlamak için düzenlemeler yapılacak. Bu stadın yanında yeni bir spor salonu ve çeşitli sahaların yapılması var. 

Bugün bu ihaleyi kazanan imar şirketi, yeni projeyi bizlere takdim etti. Proje çok mükemmel bir proje olacaktır. Stadyum gerçekten mini bir stadyum olacaktır. Bin kişilik olacak olan bu stadyum görüntüsü ve tesisleriyle kendinden söz ettirecektir. Ekibin, kulübün namı her yerde duyulacaktır.

Var olan stadyumun içerisinde VIP bölümü ve kafeterya olacak. Ama, bununla yetinmeyeceğiz. Çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayacak ortamlar oluşturacağız. Aynı zamanda veliler geldiğinde onların da rahat edebileceği lokaller olacak. Bu stadyumun yanında yeni bir spor salonu inşa ediyoruz. Bu spor salonu 400 kişilik olup, tüm spor dallarına hizmet verecektir. Spor kompleksimizde 1 büyük 2 sentetik halı sahalarımız olacak, çocuklarımızın spor idmanları ve eğitimi için. Gördüğünüz gibi proje önemli bir proje. Şu aşamada bu stadın proje ruhsatı için Bölge Hükümetine müracaatta bulunacağız.

Bu projenin hayata geçirilmesi için onların bu projeyi onaylamasına ihtiyacımız var. Şu aşamada projenin maliyeti 8 milyon eurodur. Bunun belli bir bölümü bölge hükümeti tarafından karşılanacağı sözünü aldık.

Bu proje aynı zamanda başka türlü sorunları da çözeceğine inanıyoruz. Belçika Brüksel bildiğiniz gibi çok ciddi ulaşım sorunları yaşıyor. Stadyumumuzun altına 500 kişilik parking düşünüyoruz. Bu parking, Brüksel dışından arabalarıyla Brüksel’e gelmek isteyenler için de büyük bir fırsat olacaktır. Aynı zamanda, Evere’de yaşayan mahalle sakinlerine de kısmen cevap verecektir. Hele hele sporcularımızın akşamları hafta sonları rahat bir şekilde arabalarını bırakmalarına fırsat olacaktır. Bunun içinde resmi görüşme ve başvurularımız devam edecektir.  www.belcikaaydinhaber.com