Yüksel: "˜"˜Gent'e mobesa kameraları takacağız''

Son günlerde Gent'te araç hırsızlığı olaylarının sayısı artmaya başladı. Birçok vatandaşı adeta mağdur eden hırsızlık olaylarının son örneğini, Sarı Ailesi yaşadı ve önceki gün Audi marka araçları çalındı. Olayın ardından 36 saat geçmesine rağmen hala olayın failleri hakkında henüz bir bilgi edinilemedi.

~~Son günlerde Gent’te araç hırsızlığı olaylarının sayısı artmaya başladı. Birçok vatandaşı adeta mağdur eden hırsızlık olaylarının son örneğini, Sarı Ailesi yaşadı ve önceki gün Audi marka araçları çalındı. Olayın ardından 36 saat geçmesine rağmen hala olayın failleri hakkında henüz bir bilgi edinilemedi.

~~Belçika Federal Milletvekili ve Gent Belediye Başkan Adayı Veli Yüksel (CD&V), son günlerde yaşanan araç hırsızlıkları olayları hakkında çok sayıda şikayet aldığını kaydederek, ‘‘Gent Emniyet Amirliği’nden aldığım bilgiye göre, 2017 yılının başından beri 148 aracın çalındığı polis kayıtlarına geçmiş bulunmaktadır. Ancak kamera uygulaması olmadığı için hırsızlar yakalanamıyor’’ dedi. Mayıs ve Haziran aylarında 25 aracın çalındığına dikkat çeken Yüksel, ‘‘Bu durum Gentli vatandaşların tepkisine yol açmaktadır. Vatandaşlar haklı olarak Gent’te niye Mobesa kameralarının kullanılmadığını sorguluyorlar’’ şeklinde konuştu.


Gent Belediyesi kameraya karşı

 

Gent Belediye Başkanı Daniël Termont’un (SP.a), ‘‘özel hayat’’ gerekçesiyle sokak kameralarının karşı çıktığını söyleyen Veli Yüksel ‘‘Sirkülasyon planı işe getirilen yasak noktalardan geçenleri yakalamak için kamera sistemi yerleştirildi. Vatandaşa ceza kesmek için kamera kullanılıyor ama hırsızlar caddelerde, sokaklarda ve kavşaklarda mobesa olmadığından cirit atıyor. Bu nasıl bir yaklaşım anlamış değiliz’’ şeklinde tepki gösterdi.

Mobesa sistemine geçilecek

Veli Yüksel, açıklamalarına ek olarak, 14 ekim seçimleri projeleri kapsamında Gent’te araç ve diğer adi hırsızlık olaylarının önüne geçmek için mobesa kamera uygulaması başlatacaklarını söyledi. Yüksel, ‘‘Ev soygunculuğuna, araba hırsızlığına ve çöp atılmasına karşı mobesa uygulamasını başlatacağız. Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamak bizim en önemli görevimizdir. Bütün vatandaşlarımıza eşit şekilde hizmet götüreceğiz’’ şeklinde konuştu.