MAÇ SONUCU | Anderlecht 2-2 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü maçında Anderlecht'e konuk olan Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü maçta 4 dakikada bulduğu gollerle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmayı başardı. Eleştirilerin hedefindeki Frey 1 gol, 1 asistlik performansıyla sarı lacivertlilere hayat verdi

~~UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü maçında Anderlecht'e konuk olan Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü maçta 4 dakikada bulduğu gollerle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmayı başardı. Eleştirilerin hedefindeki Frey 1 gol, 1 asistlik performansıyla sarı lacivertlilere hayat verdi.

~~UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü maçında Belçika temsilcisi Anderlecht’e konuk olan Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü maçta 4 dakika içinde bulduğu iki golle skoru 2-2’ye getirdi ve zorlu deplasmandan 1 puanla dönmeyi başardı.

Bu sezon Avrupa ve ligde oynadığı 14 maçın 10’unda skor tabelasında geriye düşen Fenerbahçe, Anderlecht deplasmanında da üst üste goller kaçırdıktan sonra 35. dakikada Zakaria Bakkali’nin golüne engel olamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. Ayrıca ilk yarının sonlarında Sven Kums’un frikiği direkten döndü.

İkinci yarıya da tempolu başlayan Fenerbahçe, 49. dakikada yine Bakkali’nin attığı golle 2-0 geriye düşerken ilk golün asistini yapan Sven Kums, ikinci golde de pası veren isim oldu. Ancak maçın 53. dakikasında Anderlecht savunmasının hatasını değerlendiren Michael Frey, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1’e getirdi.

Bu golden dört dakika sonra sol kanattan ceza sahasına giren Hasan Ali Kaldırım, sert bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-2’ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi ve Fenerbahçe Belçika deplasmanından 1 puanla döndü.

Bu sonucun ardından ikinci sıraya yükselen Fenerbahçe puanını 4 yaparken son sıradaki Anderlecht gruptaki ilk puanını almış oldu.

Öte yandan gruptaki diğer maçta Dinamo Zagreb deplasmanda Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup ettive 9 puanla zirvede yer aldı. Üçüncü sıradaki Spartak Trnava’nın ise 3 puanı bulunuyor.

~~FENERBAHÇE KAÇIRDI, ANDERLECHT ATTI!

Anderlecht deplasmanında maça temkinli başlayan Fenerbahçe, Yassine Benzia ve Islam Slimani ile rakip kalede etkili oldu ancak gol atma başarısı gösteremedi. Sarı lacivertlilerin gol için yüklendiği dakikalarda Anderlecht hızlı bir atakta golü bulan taraf oldu. Maçın 35. dakikasında Kums’un ara pasında ceza sahasında topla buluşan Bakkali, köşeden topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

FREY ZORU BAŞARDI, KUMS DİREĞE TAKILDI

Kalesinde gördüğü golün ardından beraberlik için yüklenen Fenerbahçe, 38. dakikada net gol fırsatından eli boş döndü. Mauricio Isla’nın sağ kanattan ceza sahası içine ortaladığı topa Michael Frey gelişine vurdu ancak top kalecinin üzerine gitti. Kaleci Didillon topu kornere göndererek mutlak bir gol pozisyonunu savuşturmayı başardı. Maçın 44. dakikasında Anderlecht’in kazandığı frikikte topun başına geçen Kums, vuruşunda direğe takıldı. Bu pozisyonun ardından gol sesi çıkmayınca ilk yarı 1-0 Anderlecht’in üstünlüğü ile sona erdi.

BAKKALI’Yİ YİNE TUTAMADIK

İkinci yarıya baskılı başlamak isteyen Fenerbahçe, 49. dakikada kalesinde gördüğü golle şoke oldu. Sağ kanattan ceza sahası içine giren Bakkali, sol ayağıyla köşeye iyi vurdu ve topu ağlarla buluşturarak hem takımının hem de kendisinin ikinci golünü atarak skoru 2-0’a getirmeyi başardı.

FENERBAHÇE 4 DAKİKADA GERİ DÖNDÜ

Anderlecht’in ikinci golüyle birlikte oyundan kopması beklenen Fenerbahçe müthiş bir geri dönüşe imza attı. Karşılaşmanın 53. dakikasında rakip takım savunmasının pas hatasını iyi değerlendiren Frey, ceza sahası içine girer girmez yaptığı vuruşla durumu 2-1’e getiren isim oldu. Bu golden dört dakika sonra Frey’in pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Hasan Ali Kaldırım, üst üste çalımların ardından dar açıdan yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ve skoru 2-2’ye getirdi.