Yüksel, Belçika Federal seçimlerinde Open-VLD'nin adayı

~~Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel'in, 26 Mayıs'ta yapılacak Federal Parlamento seçimlerinde Open-VLD listesinde 4.ncü sıradan aday gösterileceği açıklandı. Open-VLD'de daha etkin siyaset yapabileceğini kaydeden Federal Milletvekili Veli Yüksel, "˜"˜Vatandaşlarımız için iddialı bir projeyi seçiyorum. Toplum olarak herkesin ilerleyebileceğinden emin olduğum bir projeye "˜evet' diyorum'' dedi.

~~Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel’in, 26 Mayıs'ta yapılacak Federal Parlamento seçimlerinde Open-VLD listesinde 4.ncü sıradan aday gösterileceği açıklandı. Open-VLD’de daha etkin siyaset yapabileceğini kaydeden Federal Milletvekili Veli Yüksel, ‘‘Vatandaşlarımız için iddialı bir projeyi seçiyorum. Toplum olarak herkesin ilerleyebileceğinden emin olduğum bir projeye ‘evet’ diyorum’’ dedi.

Yüksel: “Seçmenlerimin beklentileri etken oldu”

Mevcut seçmenlerin beklentileri doğrultusunda daha kalıcı siyaset üreteceğini kaydeden Yüksel, ‘’10 yıl önce içinde yaşadığım toplumun sorunlarını çözebilmek ve toplumumuzla birlikte ilerlemek için siyasete atılmıştım. Hiçbir zaman bir kenarda bekleyen, olan biteni sadece izleyen biri olmadım ve motivasyonum hala ilk günkü seviyede. Open-VLD Partisi’ni açık fikirli ve buna bağlı olarak farklı algıların ve fikirlerin rahatça dile getirilebileceği, toplumun menfaatleri adına gece- gündüz demeden çalışan bir parti olarak tanıdım. Benim de bu dinamik yapının bir parçası olmam ve katkıda bulunmam için kapılarını açtılar. Ayrıca son yıllarda seçmenlerimden gelen haklı tepkiler bu daveti kabul etmemde etkili oldu’’ şeklinde konuştu

“Liberal partide daha etkin siyaset yapacağım”

Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, mevcut şartlarda temsil ettiği toplum adına doğru ve pozitif bir seçim yaptığını vurgulayarak, Alexander De Croo gibi genç ve dinamik bir lider ile yol alınabileceğini kaydetti. Yüksel, “Open- VLD’nin farklı fikirlere açıklığı bana daha rahat bir çalışma ortamı sağlayacağından eminim. Toplumun her kesimini, işçileri, memurları, emeklileri, yaşlıları, işsizleri, serbest meslek sahiplerini, sosyal yardım alan insanlarımızı da kucaklayan bir projenin içinde yer alacağım. Ülkemizin uluslararası alanda daha büyük bir rol oynamaya cesaret etmesi gerektiğine inanıyorum. Kendimi Open-VLD’nin mevcut siyaset anlayışında evimde gibi hissedeceğim. Çünkü insanların hakları, özgürlükleri ve gelecekleri, kökenleri ve sınıflarından daha önemlidir. Bu bağlamda seçmenlerimin beklentisi doğrultusunda daha etkili siyaset yürüteceğime inanıyorum”, dedi.

Belçika Başbakan Yardımcısı De Croo: ‘‘Yüksel ekibimiz için büyük bir kazanç’’

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Federal Milletvekili Alexander De Croo ise, Veli Yüksel'in liberal partiye seçmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

De Croo, “Veli Yüksel sık sık ilginç tartışmalar yaptığım deneyimli bir milletvekili. Toplumumuz hakkında açık ve çok güçlü bir görüşe sahip. Bu nedenle ekibimiz için büyük bir kazançtır. Düşüncelerini eyleme dönüştürebileceğinden eminim ve işbirliğimizi dört gözle bekliyorum”, şeklinde konuştu.
Eski bir VRT gazetecisi Veli Yüksel, 2009-2014 arası Flaman Parlamentosu'nda ve 2014- 2019 yılları arasında Federal Parlamento’da görev üstlendi.