AYDEMİR MEZUN OLDUĞU BURSA ERKEK LİSESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

~~BURSA Kitap Fuarı'na katılmak üzere Brüksel'den Bursa'ya giden gazeteci-yazar Fikret Aydemir mezun olduğu okulu Bursa Erkek Lisesi'ni ziyaret etti. Erkek Lisesi Müdür Başyardımcısı Ali Rıza Turhan ile görüşen Fikret Aydemir, "Hayata Dair Bi'kaç Satır" kitabını okulun kütüphanesine hediye etti.

~~BURSA Kitap Fuarı’na katılmak üzere Brüksel’den Bursa’ya giden gazeteci-yazar Fikret Aydemir mezun olduğu okulu Bursa Erkek Lisesi’ni ziyaret etti. Erkek Lisesi Müdür Başyardımcısı Ali Rıza Turhan ile görüşen Fikret Aydemir, “Hayata Dair Bi’kaç Satır” kitabını okulun kütüphanesine hediye etti.

Bursa Erkek Lisesi’ni ziyaret eden Fikret Aydemir, “Çocukluktan gençliğe geçiş yıllarımı burada geçirdim. Orta ve lise eğitimimi burada yatılı olarak tamamladım. Hayatıma yön veren yer Bursa ve Bursa Erkek Lisesi oldu. Türk edebiyatının ustaları Reşat Nuri Güntekin, Sait Faik Abasıyanık, Orhan Şaik Gökyay gibi yazarları yetiştiren Bursa Erkek Lisesi’nden mezun olmaktan her zaman onur duydum. Bursa Erkek Lisesi’nde öğrenci veya öğretmen olarak görev yapan edebiyatçıların ruhları birbirine geçiyor sanırım” dedi.

Bursa Erkek Lisesi Müdür Başyardımcısı Ali Rıza Turhan, Fikret Aydemir ile tanışmalarından dolayı memnuniyetini ifade etti. Müdür Başyardımcısı Turhan, “Müdürümüz İrfan Poyraz rahatsızlığı nedeniyle hastanede olduğu için maalesef görüşmeye katılamadı. Okulumuz Erkek Lisesi’nden mezun olan öğrencilerimizin aidiyet duygusunun bu kadar yüksek olması bizleri çok sevindiriyor. Hayata Dair Bi’kaç Satır kitabı okulumuzun kütüphanesinde yeri aldı. Vefalı bu davranışından dolayı ‘4013 Fikret Aydemir’i kutluyorum” diye konuştu.

“Hayata Dair Bi’kaç Satır” kitabının yazarı Fikret Aydemir, Bursa’da gerçekleştirilen 17. TÜYAP Kitap Fuarı’nda İnkılap Kitabevi standında geçtiğimiz hafta sonu okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzaladı.

Fikret Aydemir, Brüksel’de çeşitli ulusal gazetelerde muhabirlik, temsilcilik ve köşe yazarlığı yaptı. Avrupa Birliği’nin başkenti olarak da kabul edilen Brüksel’de Milliyet gazetesi muhabirliği, Sabah gazetesi  temsilciliği ve Akşam gazetesi köşe yazarlığı ve Kuzey gazetesi genel yayın yönetmenliği yapan Fikret Aydemir, geçtiğimiz Ekim ayında İnkılap Yayınları’ndan “Hayata Dair Bi’kaç Satır” kitabını çıkarttı.

Yazar Fikret Aydemir, “Hayata Dair Bi’kaç Satır” kitabının ilk imza gününü Brüksel’in en meşhur meydanı olan Grand Place’da bulunan Büyükşehir Belediye binasının kültür salonunda gerçekleştirmişti. Dünya edebiyatının dev ismi Viktor Hugo’nun da bir dönem yaşadığı Grand Place’daki tarihi belediye binası bu imza günü ile birlikte ilk kez bir Türk yazara açılmıştı.