Vali Funda Kocabıyık, Yörük ve Türkmen derneklerinin yöneticilerini ağırladı

~~Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da 12 ilde faaliyet gösteren 30 Yörük Türkmen derneğinin başkan ve temsilcileri, Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ı ziyaret etti.

~~Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da 12 ilde faaliyet gösteren 30 Yörük Türkmen derneğinin başkan ve temsilcileri, Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ı ziyaret etti.

Yedi gün süren 120 kilometrelik yörüklerin yolculuklarının son gününde gün boyu toplam 20 kilometre yürüyerek derin kanyonları ve sık ormanlıkları geride bırakarak Banaz ilçesi sınırlarında Karakeçili Yörükleri'nin yazı geçireceği yaylaya ulaşan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, zorlu yolcuğa tanıklık etti.

Teke Yörük Türkmen Federasyonu ve Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman'nın tarafından oluşturulan heyet Uşak'ta buluştu. Derneklerin başkan ve temsilcilerinden oluşan heyet, yaklaşık 20 kilometre yürüyerek zorlu göç yoluna tanıklık eden Uşak Valisi Funda Kocabıyık'a ziyarette bulundu.

Vali Kocabıyık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Arkadaşlar, gidip Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez." diye bir sözü var. Bu birlik ve beraberlik çok önemli olduğunu belirtti.

Ziyarette konuşan Teke Yörük Türkmen Federasyonu ve Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman; " İlk kez bir vali hem de hanımefendi bir vali göç yolunda Yörüklerle yürüdü, onların dertlerine, sıkıntılarına ortak oldu. Heyecanlandık, gururlandık, devleti yanımızda hissettik, koşarak valimize geldik. Türkiye'deki bütün Yörüklerde müthiş bir ilgi oluştu. Yörükler devletine karşı sorunsuzdur ama devletinden de ilgi bekler." diye ifade etti.

Yörük ve Türkmenlerle bir restoranda yemek yiyip sohbet ettikten sonra Vali Funda Kocabıyık'a kalpak, Yörük kıyafetleri, kepenek ve çeşitli hediyeler sunan Yörük ve Türkmenler, Vali'ye teşekkür ettiler.

Hediye takdimi sırasında Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Genel başkanı Kürşat Çavuşoğlu: "Irak Türkmenleri, Irak rejimleri tarafından baskı, zulüm, işkence, asimilasyon, etnik temizlik, katliamlar ve zorla göçe tabi tutuldu. Bu yaşananlara rağmen Türkmenler ata topraklarını terk etmedi, dil, kültür, sanat, kimlik ve varlıklarını korudu" dedi.

Konuşmaların ardından Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği adına ise Kürşat Çavuşoğlu, ziyaret anısına Uşak Valisi Funda Kocabıyık'a Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı dram, çile ve insanlık faciasını anlatan “Irak'taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı”adlı Kitabı ve Irak Türkmenlerinin Bayrağını hediye etti.

Ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kürşat Çavuşoğlu, Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Dış İlişkiler Sorumlusu