SCHAERBEEK/HELMET'TE HIZ SONUCU YAŞANAN KAZALAR PROTESTO EDİLDİ

Schaerbeek/Chaussée de Helmet caddesi üzerinde bulunan yaya geçişlerinde yaşanan kazalar, bu sabah Waelhem ve Chaussée de Helmet'in caddelerinin kesiştiği köprü önünde protesto edildi.

Schaerbeek/Chaussée de Helmet caddesi üzerinde bulunan yaya geçişlerinde yaşanan kazalar, bu sabah Waelhem ve Chaussée de Helmet'in caddelerinin kesiştiği köprü önünde protesto edildi.

Okullarına giden öğrenci ve velilerinden oluşan yüzlerce kişi sarı yelekleri ve başlarındaki temsili yara bandajlarıyla hız neticesi meydana gelen kazaları protesto ederek yetkililerin daha caydırıcı önlemler alması talebinde bulundular.

Yaya ve bisikletleriyle gelen yüzlerce kişinin protestosunda polislerin geçiş güvenlik tedbirleri aldıkları dikkat çekti. 

BAŞKAN CLERFAYT'INDA HIZ SINIRINI AŞTIĞI BASINA YANSIMIŞTI

Bilindiği gibi Brüksel'in ve özellikle Schaerbeek'in tümünde hız sınırı 30 km olarak belirlenmesine rağmen bazı sürücülerin Hız sınırını aştıkları ve kazalara bunların vesile olduğu bildirildi.

Dün basına yansıyan bir habere göre Schaerbeek Belediye başkanı Clerfayt'ın da aracıyla geçişi sırasında hız sınırını aşarak mali ceza ödemesi yaptığı haberi yansıdı.

30 km'lik bölgeden 38 km ile geçtiğinde aracının flaşa yakalandığı tesbiti basına yansımıştı. Başkan kendisi hakkında da özeleştiride bulunarak, cezayı ödeyip ve tüm Schaerbeklilerden özür dilediğini belirterek, "örnek olması gereken benim bu hız sınırını aşmam kabul edilir" değil. Vicdanen de rahatsızım" dediği bildirildi.