Ankara'da Şeyh Zakzaki'ye Destek Gösterisi

Dört yıldır haksız yere zindanda tutulan ve kasıtlı olarak zehirlenen Kudüs sevdalısı direnişçi alim Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zekzeki'ye destek vermek için bugün (26 Temmuz Cuma günü) saat 15:00'da Ankara Ulus Meydanında (heykel önü) basın açıklaması düzenlendi.

~~Rasthaber -  Dört yıldır haksız yere zindanda tutulan ve kasıtlı olarak zehirlenen Kudüs sevdalısı direnişçi alim Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zekzeki'ye destek vermek için bugün (26 Temmuz Cuma günü) saat 15:00'da Ankara Ulus Meydanında (heykel önü) basın açıklaması düzenlendi.

Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin'in de katıldığı eylemde ilk olarak Hasan Muhsin Telek tarafından İngilizce basın bildirisi okundu. Sunuculuğunu Kudüs Günü sitesi yayın yönetmeni Kemal Kemahlı'nın yaptığı eylemde daha sonra 'Kahrolsun Suud, Kahrolsun Amerika', 'İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti', 'Her Gün Aşura Her Yer Kerbela', 'Heyhat Minezzille', 'İbrahim Zekzeki Yalnız Değildir', Zekzeki'ye Selam Direnişe Devam', Free Free Zekzeki', 'Müslüman Uyuma Zekzeki'ye Sahip Çık', 'Zalimler İçin Yaşasın Cehennem', 'Hüseyin Hüseyin Şiarımız Şehadet İftiharımız', Kudüs'e Selam Direnişe Devam', 'Gazze'ye Selam DirenişeDevam', 'Kudüs Bizim Şiarımız Şehadet İftiharımız' sloganları eşliğinde Şems Önkuzu 'Türkiye Şeyh İbrahim Zekzeki'ye Destek Girişimi' adına basın açıklamasını okudu. Okunan basın açıklamasının tam metni aşağıdaki şekildedir:

ŞEYH İBRAHİM  ZEKZEKİ ONURUMUZDUR, YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Bismillahirrahmanirrahim

Kıymetli basın mensupları ve Değerli bacı ve kardeşlerimiz,

Öncelikle, İslam ümmetinin kahraman evladı ve Nijerya İslami Hareketi’nin aziz lideri Şeyh İbrahim Zekzeki ile dayanışma amacıyla burada bulunan siz saygıdeğer bacı ve kardeşlerimizi tebrik ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz...

Sizler, bugün bu vakitte burada toplanmakla, sadece herhangi bir eylem ve gösteriye katılmış olmadınız… Sizler bu hassasiyet ve gayretinizle, ümmet kardeşliğinin gerçek manada ne anlama geldiğini en güzel bir şekilde, tam bir ihlas ve samimiyetle ortaya koymuş oldunuz…

Sizler, hangi kavim, hangi ülke ve hangi mezhepten, hangi grup ve hangi cemaatten olursa olsun, ümmetin tek bir ümmet olduğunu, sevinçte ve tasada birbirleriyle aynı kaderi paylaştıklarını, süslü kelimelerle değil, muhlis yüreklerinizle, derin şuur ve basiretinizle göstermiş oldunuz...

Sizlerin bu şerefli ve onurlu duruşu, herkese örnek olsun, ibret olsun, ders olsun…

Değerli bacı ve kardeşlerimiz,

Bizler daha önce de Nijerya’da gerçekleştirilen ve 1.000’den fazla kardeşimizin şehadetiyle sonuçlanan o büyük katliamın ardından tepkimizi meydanlarda ortaya koymuştuk. Şeyh İbrahim Zekzeki ve muhterem hanımlarının hapsedilmesini protesto etmiştik…

Bugün Anadolu'nun manevi mimarlarından Rabbani alim Hacı Bayramı Veli hazretlerinin yanı başında ümmetimizin Nijeryalı Rabbani alimi ve İslami hareket lideri Şeyh İbrahim Zekzeki ile dayanışma amacıyla bu meydandayız...Hacı Bayram'dan Şeyh Zekzeki'ye selam gönderiyoruz.

Zalim Nijerya rejimi, Şeyh İbrahim Zekzeki’ye, onun şerefli ailesi ve milyonlarca takipçisine yönelik sürdürdüğü zulümlerine bir yenisini daha ekleyerek, hanımıyla birlikte yıllarca hapishanede tuttuğu Şeyh İbrahim Zekzeki’yi zehirleterek büyük bir insanlık suçu işledi.

Öyle ki, Şeyh İbrahim Zekzeki zehirlenmenin etkisiyle, şehadetin eşiğine gelmiş olup acilen tedavisi yapılmazsa, hayatını kaybedecek duruma geldi.

Bu son gelişme üzerine, Şeyh İbrahim Zekzeki’nin özgürlüğü ve tedavisi için Uluslararası kampanyalara öncülük eden İslami İnsan Hakları Komisyonu’nun çağrısına uyarak, Nijerya rejiminin bu azgınlığına karşı tepkimizi ve öfkemizi ortaya koymak, Şeyh İbrahim Zekzeki’nin yalnız olmadığını ve yalnız kalmayacağını hep birlikte ve hep bir ağızdan haykırmak için meydanlara indik.

Zira, tüm bu olup bitenler,  yaşanan tüm bu zulüm ve cinayetler dünyanın her bir yanındaki Müslüman'a ümmet ve kardeşlik görevlerini hatırlatıyor, onları tam bir ciddiyet ve gayretle İslami kardeşlik sorumluluklarını kuşanmaya çağırıyor.

“Müslümaların dertleriyle ilgilenmeden sabahlayan benden değildir” buyuran yüce peygamberin ümmetinin, tarihin en barbar zulüm, cinayet ve katliamlarıyla karşılaşan kardeşlerinin acısına sessiz ve tepkisiz kalması mümkün mü?

Hangi Müslüman vicdanı, bu zulüm ve cinayetleri görüp de yerinde tepkisiz kalabilir? Hangi Müslüman vicdanı, “Yâ lel Müslimin” “Yâ lel müslimin” diye çığlık atan, “Yardımımıza koşan yok mu?” “Yardımımıza koşan yok mu?” diye feryad eden kardeşlerinin çağrısına kulaklarını kapatabilir?

Hangi Müslüman vicdanı, zamanın Kerbela’larında kana bulanan bu mazlumların ahu figanları karşısında yüreği kavrulmadan durabilir?

Onlardır ümmetimizin Bilal-i Habeşi’leri… Onlardır bu ümmetin Yasir ailesi…

Buradan direniş cephesi dostu Türkiyeli Müslümanlar olarak en yüksek bir sesle haykırıyor ve ilan ediyoruz ki; Nijerya’da hapishanelerdeki Zekzeki’lerimizi zehirleterek öldürmeye kalkanların, meydanlarda ve caddelerde sivil gösteri düzenleyenleri kana bulayanların peşini hiçbir zaman bırakmayacak ve o zalimleri asla affetmeyeceğiz…

Bugün burada düzenlediğimiz bu protesto gösterisinin ardından Şeyh İbrahim Zekzeki’nin şehadet haberini her an duyabiliriz. Onun için buradan evlerimize dönsek de, Şeyh İbrahim Zekzeki’nin özgürlüğü ve acilen tedavisinin yapılması için gereken adımları atmaktan bir gün bile olsun geri durmayacağız…

Önümüzde sadece ve sadece tek bir seçenek vardır; o da, Şeyh İbrahim Zekzeki’nin önümüzdeki Pazartesi gününe ertelenen mahkemesinde derhal ve koşulsuz serbest bırakılması, geciktirilmeksizin hemen tedavisinin yapılması ve yurt dışına çıkış izninin verilmesidir.

Aksi durumda, Nijerya rejimi bu zulüm ve cinayetinin altından hiçbir zaman kalkamayacak ve mutlaka hesap verecektir…

Ayrıca Suud ve Siyonist İsrail tarafından desteklenen zalim Buhari yönetimi güçlerinin geçtiğimiz günlerde Şeyh Zekzeki'ye destek için gösteri yapan Müslümanlara vahşice saldırmasını ve aralarında iki hanım kardeşimizin de bulunduğu 11 Müslüman'ı hunharca katletmesini şiddetle lanetliyoruz.

Bu arada Dünya kamuoyunu, BM'yi, hükümeti ve insan hakları kuruluşlarını Seyh Zekzeki'ye destek vermeye çağırıyoruz.

Son olarak, karşılaştığı tüm zulüm ve cinayetlere rağmen eğilmeden, zalimlere boyun eğmeden, hak yolundaki mücadelesinden geri adım atmadan dimdik ayakta duran Nijerya İslami Hareketi’nin kahraman ve direnişçi lideri ve onun davasını omuzlayan bütün Nijeryalı kardeşlerimizi bütün kalbimizle selamlıyor, Türkiyeli kardeşleri olarak sonuna kadar yanlarında duracağımızı ilan ediyoruz...

Ve aynı şekilde başta Şeyh İbrahim Zekzeki ve muhterem hanımı olmak üzere, Nijerya’nın bütün şehit ailelerini, yaralılarımızı ve tedavileri süren kardeşlerimizi selamlarken, kan içici zalim rejime karşı verdikleri özgürlük, kurtuluş, onur ve adalet mücadelesini kendi mücadelemiz olarak gördüğümüzü, canımızla kanımızla her zaman onların yanlarında duracağımızı ilan ediyoruz…

Son sözümüz Rabbimizin Kur’an’da buyurduğu şu müjdedir:

“SABAH YAKIN DEĞİL Mİ?”

ŞEYH İBRAHİM ZEKZEKİ'YE DESTEK GİRİŞİMİ

Basın açıklamasında okunan İngilizce bildirinin tam metni:

ŞEYH İBRAHİM ZAKZAKİ SHOULD BE FREE
In the name of God

Distinguished members of the press!

As it is known, the cruel Nigerian regime has kept Sheikh Ibrahim Zakzaki and his wife, the leader of the Islamic Movement in Nigeria for 4 years, in unlawful imprisonment.
The brutal Bukhari administration, who had brutally martyrized more than a thousand Muslim brothers Before also this administration attacked Sheikh Zakzaki in support of recent days and killed eleven of our brothers.
According to the latest information, the cruel Bukhari administration supported by Saud and Zionist Israel is trying to poison and kill Sheikh Zakzaki in prison.
Zakzaki's health continues to deteriorate day by day. If left untreated, he could die at any moment.
The Supreme Court will address Sheikh Zakzaki's request for release next Monday.

Before this court, we appeal to the Bukhari administration from Ankara: release Sheikh Zakzaki as soon as possible and let him go abroad for treatment.
We call on the world public, the UNİTED NATİONS (UN) and human rights organizations to support Sheikh Zakzaki.
Let the cruel Bukhari administration know very well that Sheikh Ibrahim Zakzaki is not alone.

TURKEY SHEIKH IBRAHIM ZAKZAKİ SUPPORT INITIATIVE