Belçika'da, 2019 Yılın Sporcusu Ödülleri, Anvers Başkonsolosluğu'nda verildi.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu (BTSKF) tarafından belirlenen yılın sporcusu ödülleri, Belçika'nın FC Antwerp Futbol Takımında oynayan Türk Milli Takım Kalecisi Sinan Bolat ile Belçika'nın Nasyonal 2. Amatör Futbol Ligi'nde Duffel takımında oynayan genç futbolcu Ali Yıldız'a, Anvers Başkonsolosluğu'nda düzenlenen bir törenle Onur Ödülü verildi.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu (BTSKF) tarafından belirlenen yılın sporcusu ödülleri, Belçika’nın FC Antwerp Futbol Takımında oynayan Türk Milli Takım Kalecisi Sinan Bolat ile Belçika’nın Nasyonal 2. Amatör Futbol Ligi'nde Duffel takımında oynayan genç futbolcu Ali Yıldız’a, Anvers Başkonsolosluğu’nda düzenlenen bir törenle Onur Ödülü verildi.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan, Yılın Sporcusu Ödül törende yaptığı açılış konuşmasında, “ Öncelikle sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu himayesinde Belçika 2019 yılının başarılı Türk sporcularının ödül törenini ilk kez Anvers Başkonsolosluğu’nda düzenliyoruz. Türk gençlerine yönelik sportif faaliyetlerini arttirarak birlikte çok daha güzel işler yapacağız. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunun Düznlemiş Olduğu ´´Sporcu Onur Ödülü´´2019 Yılının Başarılı Sporculara Ödül Töreni programına katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz.“ dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Korkut Tufan: 2020 Yılını spor yılı olarak ilan ediyoruz.

Yılın son etkinliğini bu konuya ayırmak çok anlamlı. Konu spor olunca, işin içinde de milli takımımızın futbolcusu olunca, buna ev sahipliği yapmayı çok arzu ettim. İnşallah burada diğer sporcularımızın başarılarını da kutlamak nasip olur. Spor benim kişisel olarak çok önem verdiğim bir alan. Yurtdışındaki gençlerimizin çeşitli sorunları var. Yabancı kökenli ve ülkelerinden uzakta olmalarından dolayı, iki kültür arasında sıkışmanın zorluğunu yaşıyorlar. Gençlerimizin anavatanlarından kopmamalarını istiyoruz. Yaşadıkları ülkeye katkıda bulunan başarılı bireyler olmalarını istiyoruz. Dolayısıyle sırtlarında çift yük var. Bu ağır yük bazen gençlerimizde büyük stresler yaratabiliyor. Malesef gençler arasında uyuşturucu ve intihar olaylarının arttığını gözlemlemek çok üzücü. Bununla mücadele için aklıma ilk gelen spordur. Bu yüzden bizler, sivil toplum kuruluşları, anne ve babalar olarak gençlerimizi kabiliyetleri doğrultusunda spora yönlendirmeliyiz. Kaliteli bir hayat yaşamanın ilk yolu sağlıklı bir bedenden geçiyor. Bu anlamda yılın sporcusu ödülünü gelenekselleştirmek için ilk adımını bugün atmış oluyoruz. 2020 Yılını spor yılı olarak ilan ediyoruz.. İnşallah, yılın sporcusu ödül törenini gelenekleştirerek devam ettiririz. Yeni yılda spor dolu yıllar diliyorum.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Ali Aydoğdu, yılın sporcusu ödül töreninde kısa bir selamlama konuşması yaparak “Birbirimizi bu şekil desteklediğimiz sürece, herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir şey olamaz.” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan ile Birinci Sınıf Başkonsolos Büyükelçi Korkut Tufan, yılın sporcusu ödülleri töreninde Türk Milli Takım ve FC Antwerp Kalecisi Sinan Bolat ve Belçika Duffel Futbol Takımı oyuncusu Ali Yıldız’a birlikte kupa ve plaket takdim ettiler. Ayrıca, törene katılan spor gönüllüleri de unutulmayarak günün anısına plaketle ödüllendirildiler.

2019 Yılın Sporcusu ödül törenine Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu A.Bşk. Nedim Koçaslan ile Bşk. Ali Aydoğdu ve Federasyon yönetici üyeleri ile Anvers Birinci Sınıf Başkonsolosu Büyükelçi Korkut Tufan’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Konsolos Ferit Buluş, Muavin Konsolos Mete Gönül, BTSKF Sekreterı Adem Özer, Türk Milli Takım ve FC Antwerp Kalecisi Sinan Bolat, Nasyonal Amatör FC Duffel futbolcusu Ali Yıldız, Avrupa Türk Antrönörler Derneği Başkanı ve eski Profosyenel Hakemlerden Abdulkadir Bakırdöven, Belçika Trabzonlular Derneği Bşk.Yrd. Salih Atasever, Belçika Salon Futbolu üst düzey Hakemlerinden Fevzi Okur, Anvers Türkspor Bşk. Sinan Şener ve Liege Wandre Futbol Klüp Başkanı Adnan Ceylan katıldı.

Yılın sporcusu ödül töreni, sunulan ikram ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.