ŞEHİT KASIM SÜLEYMANİ VE ARKADAŞLARI AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DE OKUNAN KURAN VE DUALARLA ANILDI

Şehitler için Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de bulunan Laeken Ehlibeyt Camii ve Kültür merkezinde taziye meclisi düzenlendi.

Abd Başkanı Donald Trump’un emriyle,  Irak’ın başkenti Bağdat Havalimanı’nda İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve arkadaşlarına yönelik hain saldırı sonrası dünya şoka girdi. ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında Komutanların hayatlarını kaybetmesi üzerine İran, intikam yemini etmişti. Rehber Seyyid Ali Hamanei başta olmak üzere tüm İranlı komutanlar ve direniş önderleri ardı ardına intikam yemini açıklamalarında bulundular.

Dünya Müslümanlarını özellikle Direniş cephesi diye nitelenen geniş coğrafyada yankı uyandıran suikast, tüm dünya tarafından şiddetle protesto edildi.

Şehitler için Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan Laeken Ehlibeyt  Camii ve Kültür merkezinde taziye meclisi düzenlendi.

Düzenlenen taziye anma programında sunumu yapan Hüseyin Bağcı duygu dolu bir açılış konuşması yaparak, “Emperyalist Amerika tarafından düzenlenen Irak’ın başkenti Bağdat Havalimanı’nda İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve arkadaşlarına yönelik hain saldırı şiddetle kınadıklarını bu vesileyle şehitlerin azizi hatıralarına yönelik, bu taziye meclisini düzenlediklerini” ifade etti.

Daha sonra Seyyid Hüseyni’nin  Kuran’ı kerimden okuduğu ayetler sonrası, şehidlerin özgeçmişini ve hizmetlerini  anlatan sinevizyon gösterimi ve konuşmalar yapıldı.

Cami İmamı 'Muhammed Şafie’ şehitler ve şehitlik mertebesi hakkında ayet ve hadisleri içeren dolu ve duygulu konuşma yaptı.

Kensisininde  Şehit Kasımi ile karşılaştığını ifade ederek, görüşmesi ile ilgili bir anektod paylaştı.

Yapılan konuşmalar ardından okunan Ferec, Vahdet (Birlik) Duaları ve verilen ihsan ile program sona erdi.