PS TARAFINDAN BAŞKAN EMİR KIR'A YAPILACAK YANLIŞLA, PS AYAĞINA SIKAR"¦ / Celil Gündoğdu

Belçika ve Belçika Türk toplumu içinde yetişmiş olan başarılı siyasetçimiz Eski Bakan ve Şimdiki Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'a siyasi yaşamı boyu hep sözlü saldırılar oldu.

~~“Meyveli ağaç taşlanır, “ diye güzel bir atasözümüz vardır.

Belçika ve Belçika Türk toplumu içinde yetişmiş olan başarılı siyasetçimiz Eski Bakan ve Şimdiki Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır’a siyasi yaşamı boyu hep sözlü saldırılar oldu.

Zaman zaman fiziki saldırılara da uğradı.  Yakın zamanda da şahit olduğumuz tabutlu ölüm tehditleri sosyal medya mesajlarıyla da hep taciz edildi. Sözlü ve medya ortamında yapılan ırkçı saldırıları Başkan Kır, başarıyla atlatarak, tüm engelleme ve çabalara rağmen her seferinde oyunu katlayarak zirveye yükseldi.

Ancak yükselen Başkan Kır’a ırkçıların yanında zaman zaman partisinde güç hesabı yapan bazı kişilerin iftiraları ve şikayetleriyle  ’Parti Disiplin Kurulu’na sevk edileceği' haberleri bardağı taşıran son damla oluyor.

Partisine getirdiği onbinlerce oyu ve başarılı çalışmalarıyla partisine artı değer katan Sayın Kır’a, saldıran ve uğraşanlar bilmeliler ki, Kır’ın şahsında Parti Sosyalist’e oy verenler, parti programlarına olan ilgilerinden ziyade, başarılı ve çalışkan  siyasetçi Kır’ın şahsında verilen oylardır.

Parti içi ucuz hesaplarla başarılı bir siyasetçimizi diğer başarılı siyasetçilerimiz gibi saf dışı bırakmaya yönelik,  tüm yanlış hesap yapanları uyarıyoruz.

Başkan Kır’ı kıskançlık ve bizden değil anlayışıyla agresif söz ve davranışlarla ‘Disipline’ sevk etmek Kır’ın şahsında ona oy veren onbinlerce Belçika ve Belçikalı Türk seçmenini cezalandırmak olur.

Partisi 'Parti Sosyalist' bu yönde bir karara imza atarsa, kendi ayağına sıkar. Böyle bir yanlışa atacağınız imzayla ‘Emir Kır’a oy veren 19 bine yakın seçmeni rencide edersiniz. Bu seçmen bir sonraki seçimde demokratik hakkını sizin aleyhinize kullanarak, size gereken demokratik cevabını verir, iyi düşünmelisiniz. Parti içi ve parti dışı unsurların değerli bir siyasetçinin şahsına yönelik haksız davranışlarında top yekün birlik olarak cevap vermelidir. Yani Başkanınıza sahip çıkmalısınız.

Unutmayın ki, her geçen seçimde Sayın Kır, oylarını katlayarak parti sosyaliste kan oldu can oldu. Kır’ın kişisel bu başarısı Brüksel ve Belçika’da Sosyalist partiler lehine dönüştü. Emir Kır ve arkadaşlarının başarıları partiyi Brüksel’de iktidar ediyor. Bunda elbette Başkan Kır ve onu takip eden arkadaşlarının payı büyüktür. Doğal olarak Türk Toplumunun büyük bir bölümünün destek verdiği Parti Sosyalist’te doğal olarak, bu desteklerle güç kazanmakta.

Bu kadar başarılı bir siyasi figürü ‘Tanrılar Kurban istiyor’ anlayışıyla harcamaya çalışmak tek kelimeyle ‘Sosyalist Partiye’ zarar verir. Akıllı yöneticilerin toplumumuzun bu duyarlılığını ve hassasiyetini değerlendirerek, Başkan Kır’a sahip çıkacağına inanmak istiyoruz. Emir Kır’a karşı Irkçı partilerle parti içerisinde ucuz hesap yapanların yan yana gelmesi bile başlı başına büyük bir ayıptır.

Biz nice tecrübeli siyasetçilerimizin kurban edildiğini gördük. Toplumumuzun bundan sonra harcanacak siyasilere tahammülü yoktur. Destek olmasının özellikle PS içindeki Sosyalist milletvekillerinin güçlü itirazlarını bekliyoruz. Sinerek mücadele olmaz, haklıysanız demokratik mücadelenizi cesaretle verin. Kendinizi toplumunuza ve partinize gösterin. Kaçak oynamak dürüst davranış biçimi değildir.

Bazı partiler, Schaerbeek’de siyaset yapan Türk kökenli siyasilerini harcayınca (Cdh ve MR) gibi Türk adayları saf dışı bırakınca, büyük oranda oy kaybına uğradılar. PS kurmayları bunları gözlemleyerek, karar almalı. Sözün özü o ki, siyasi tercihler vazgeçilmez değildir. Yeri ve zamanı gelince toplumlar kendilerine verilen değer ölçüsünde siyasi partileri ve kişileri tercih ederler.

Kıskançlık duygularıyla başarıları ödüllendiremiyorsanız bari durun ve susun. Aksi takdirde partinize büyük zarar verecek davranışlar, demokratik mücadelenizi toplumlar karşısında anlamsız kılar. Burada yapılacak bir yanlış bir muhasebe, sonraki yanlışlara emsal teşkil etmemesi adına duyarlı davranılmalı.

Biz Sayın Başkanımızın yanındayız. Şahsen ben bir gazeteci olarak diğer başarılı siyasetçilerimiz gibi Emir Kır’ında hizmetlerini çalışmalarını ‘Belçika Türk Toplumu’ olarak Belçika Entegrasyonu’na yönelik katkı ve başarılarına her zaman şahit oldum.

Bizi görmezden gelenler bilmeliler ki elimizde bizim Seçme ve seçilme hakkı adına çok büyük demokratik kartlarımız var. Toplumumuza ve siyasilerimize gösterilecek her türlü olumsuz davranışta Toplumsal refleksimiz hep demokrasiden yana olacaktır.

Biz Başkanımız Emir Kır başta olmak üzere, siyaset dışı bırakılan ve aktif olan tüm siyasilerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

İşte tüm yukarıda belirttiğimiz argümanlara istinaden diyoruz ki: “Parti de Başkan Emir Kır’a yapılacak bir yanlış, Parti’nin kendi ayağına sıkması’ olur.

Bu duygularla ‘Demokrasiye inananlara’ selamlar olsun…