AZERBAYCAN BELÇİKA DOSTLUK CEMİYETİ ERMENİLERİN XURSIDBANU NATEVA'NIN HEYKELİNE YAPTIKLARI ÇİRKİN SALDIRIYI KINADI

Belçika Waterloo şehrinde Belediye'ye yakın bir yerde korunmalı sanat eserlerinden olan Azerbaycan Şairi Xurşidbanu Nateva'nın heykeline Ermenilerin çirkin saldırısı, Azerbaycan Cumhuriyetinde, Türk Dünyası, Avrupa'lı Azerbaycanlılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Belçika Waterloo şehrinde Belediye’ye yakın bir yerde korunmalı sanat eserlerinden olan Azerbaycan Şairi Xurşidbanu Nateva’nın heykeline Ermenilerin çirkin saldırısı, Azerbaycan Cumhuriyetinde, Türk Dünyası, Avrupa’lı Azerbaycanlılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Hollanda’da bulunan Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşları bir bildiri ile ‘Çirkin Saldırıyı kınayarak, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanarak, adalete teslim edilmesi gerektiğini’ bildirdiler.

Belçika’da hizmet veren ‘Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci ise dergimize şu açıklamalarda bulundu: “Kültürlerin kardeşçe ve barışık içerisinde yaşadığı Avrupa’nın başkentinin de bulunduğu Belçika Waterloo’da bulunan Azerbaycan Edebiyatı’nın saygın şahsiyetlerinden olan Azerbaycan’ın kadim Şairelerinden olan Xurşid Banu Nateva’nın Waterloo’da bulunan heykeline Ermenilerin yaptığı boyalı çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı Tarihe, kültüre, sanata ve bilime yapılan adi bir saldırıdır.

Hoşgörü ve Belçika Azerbaycan dostluğunun simgesi olan bu kadın heykeline hem de ‘Kadınlar Günü’nde yapılan saldırı aynı zamanda tüm Dünya Kadınlarına yönelik yapılan bir saldırıdır. Bu çirkin saldırı Ermenilerin Kadın Düşmanlığının da bir gerçeğidir. Edebi bir kişiliği olan bu kadın heykeline saldırı ‘Ermenilerin’ ne kadar kin ve nefret dolu olduklarını da açıkça ortaya koymaktadır. Belçika’nın hoşgörü ve barış ortamında Cansız bir heykele bu kadar kin ile yaklaşan Ermenilerin, Hocalı’da savunmasız kadınlara yönelik vahşi soykırım ve katliamlarını daha iyi anlıyoruz.

Herşeye rağmen biz itidalimizi koruyarak yasal ve demokratik olarak bu çirkin saldırının faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi yönünde çabalarımızı sürdüreceğiz. Belçika’da 300 bine yakın Türk yaşamasına rağmen hiçbir Türk Belçika’da bulunan ’Sözde Ermeni Soykırım’ anıt ve heykellerine Belçika Barış ortamını bozmamak için saldırmamıştır. Belçikalı yetkililerin bu konuyu dikkate alarak, barışı koruma adına bu saldırıyı yapanları acilen adalete teslim etmelerini bekliyoruz” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com