T.C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN ÖNEMLİ DUYURU

Büyükelçimizin son gelişmeler üzerine yaptığı kısa basın açıklaması Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, koronavirüs salgını bağlamında, vatandaşlarımıza sakin ama tedbirli olmalarını tavsiye etti.

Belçika’daki vakalarda ölüm oranının yüzde birin bile altında olduğunu, korkuya gerek olmadığını belirten Ulusoy ancak gerekli sağlık tedbirlerine dikkat edilmesini rica etti. Büyükelçi Ulusoy, Türkiye’ye uçuşların durması sonrası 17 Mart günü istisnai olarak düzenlenecek uçak seferleri konusunda da şu açıklamalarda bulundu:

“Bu uçuş, Belçika’ya geçici iş ve turizm amaçlı gelen veya burada öğrenci olarak okuyan ama aileleri Türkiye’de olan vatandaşlarımızın evlerine ve ailelerine kavuşabilmeleri için. Belçika’da yerleşik vatandaşlarımızın da Türkiye’ye gitmek isteğini anlıyoruz. Ancak onların evleri burada. Amacımız evlerinden uzak insanımıza dönüş imkanı vermek.

Bu durumdaki vatandaşlarımızın çoğunun vizeleri de bitmek üzere. Türkiye'ye vardıklarında zaten 14 gün karantina/gözlem altına alınacaklar. Bu nedenle burada yaşayan ve çalışan insanlarımızın evlerinde rahatlarını bozmadan kalmaları kendi yararlarına. Zaten uçuşlar 17 Nisan 2020 tarihine kadar durdu. Ondan sonra burada yaşayan ve çalışan insanlarımız, olumsuz bir gelişme olmazsa Türkiye’ye gidebilecekler. Kendilerine selam ve sevgilerimi iletiyor ve anlayışlı olmalarını rica ediyorum .

Biz Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarımız olarak her zaman onların yanındayız. Sosyal medya hesaplarımızdan belçika’daki ve ülkemizdeki gelişmeleri sürekli paylaşıyoruz. Bize telefonlarımız, sosyal medya hesaplarımız ve e-posta yoluyla ulaşabilirler."