BTP'NİN ÇİÇEĞİ BURNUNDA GENEL BAŞKANI HÜSEYİN BAŞ : "TEK ÇIKIŞ YOLU BTP" DEDİ

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Meltem TV'de yayınlanan Mahalle Kahvesinde Sahur programına telefonla katılarak, Prof. Dr. Haydar Baş'ın fikirlerini Türkiye'de ve dünyada iktidar edeceklerini vurguladı ve "Türkiye'nin tek çıkış yolu Bağımsız Türkiye Partisi'dir. Biz çıkışın şifrelerini biliyoruz" dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Meltem TV'de yayınlanan Mahalle Kahvesinde Sahur programına telefonla katılarak, Prof. Dr. Haydar Baş'ın fikirlerini Türkiye'de ve dünyada iktidar edeceklerini vurguladı ve "Türkiye'nin tek çıkış yolu Bağımsız Türkiye Partisi'dir. Biz çıkışın şifrelerini biliyoruz" dedi.

~~YENİ MESAJ / DETAY HABER

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Meltem TV'de Okan Egesel ile Eyüp Kabil'in sunduğu Mahalle Kahvesinde Sahur programına telefonla bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu ve geleceğe dair kritik mesajlar verdi. Sözlerine 'aile bireylerine teşekkür ederek' başlayan BTP Lideri, "Bu önemli ve kıymetli göreve bizi layık gördüler. Aile bireyleri Genel Başkanlığı almam konusunda ittifak içinde oldu. Akabinde tüm parti teşkilatı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önemli bir görevi üzerimize aldık, Allah'ın izniyle bu görevi taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Siyasi çalışmalarımız hızlanacak

Merhum BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın rıhleti münasebetiyle zorlu günlerden geçtiklerini dile getiren Hüseyin Baş, şöyle konuştu: "Babamızı kaybettik, dünyamızı kaybettik. Allah inşallah bize de vuslatı hayırlısıyla nasip etsin. Prof. Dr. Haydar Baş, çok güzel bir hayat yaşadı, hepimizin önünde bir hayat yaşadı. Hakikaten Allah'ın davası ve rızası için bir ömür yaşadı. Siyaseti 'son nefes' için yaptığını söylerdi. Son nefesine kadar da davasını, kararını ve azmini sürdürerek, bu meşaleyi taşıdı ve ebedi âleme göç etti. Kendisinin kaybından sonra 20 günü aşkın bir süreç yaşadık. Artık siyasi çalışmalarımıza yavaş yavaş devam edeceğiz. Buradan bunun mesajını da teşkilat mensubu arkadaşlarımıza vermiş olayım."

MEM'i iktidara taşıyacağız

Prof. Dr. Haydar Baş'ın kendilerine emanet ettiği davayı ve fikirleri Allah'ın izniyle bütün dünyada iktidar edeceklerinin altını çizen BTP Lideri, şunları söyledi: "O, dünyada bir tek aç çocuk, bir tek aç insan kalmasın diye Milli Ekonomi Modeli'ni (MEM) yazdı. Biz de dünyada 'bir tek aç insan kalmasın' diye Milli Ekonomi Modeli'ni hayata geçireceğiz. Kendisi bunu çok defa söyledi ve insanlar da bunu son dönemde anlamaya başladı, şu anda dünyada 4.5 milyar insanın yaşadığı bir coğrafyada modeli ve fikirleri uygulanıyor. Biz bunu dünyada iktidar kılana kadar, son nefesimize kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu yaşatmaya devam edeceğiz."

Haydar Baş'ın emanetlerine sahip çıkacağız

Telefonla bağlandığı sırada Mahalle Kahvesinde Sahur programının canlı yayın konuğu olan BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil ile ilgili de konuşan Hüseyin Baş, "Kendisi 2019'da BTP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı idi. Herhalde tüm Türkiye'de tanınmasına ve bilinmesine en çok vesile olan süreç de o seçim dönemiydi. Kendisiyle çok güzel anılar yaşadık. Prof. Dr. Haydar Baş, o dönemde bizi sık sık yanına çağırıp, tavsiyelerde bulundu, projelerini anlattı. Selim Bey de bu projeler ışığında gerçekten de müthiş bir seçim kampanyası yürütmüştü. Akabinde Meltem Medya Grup Başkanlığı görevini üstlendi. Bu görevi layıkıyla sürdürüyor ve müthiş çalışmalar yapıyor. Prof. Dr. Baş'ın bize emanetleri nelerdir diye düşündüğümde bize davasını, fikirlerini, kurumlarını ve birbirimizi emanet bıraktı. Bu emanetler ışığında Allah'ın izniyle çok büyük işler başaracağız" şeklinde konuştu.

Hakkın ve haklının yanında olacağız

Selim Kotil'in BTP Genel Başkanlığı görevini üstlenmesinde kendisine destek verdiğinin altını çizen Hüseyin Baş, şöyle devam etti: "Kendisine buradan şükranlarımı iletiyorum. Ben de her anlamda onun arkasında olacağım. Bundan sonra birlikte bu davamızı taşımaya, bu davamız için çalışmaya devam edeceğiz. Biz siyaseti, Prof. Dr. Haydar Baş'ın ifade ettiği gibi, son nefesimiz için yaptık ve bundan böyle de bunun için yapacağız. Kimse umuda kapılmasın, biz alınıp satılan insanlar asla olmadık. Bu dakika itibariyle de asla alınıp satılan insanlar olmayacağız. Biz davamızın ete kemiğe bürünmüş kişiliği için asla dünyevi bir menfaat için koşmadık, koşturmadık, hakkın ve haklının yanında olduk, bu dakikadan sonra da hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Siyasi çalışmalarımız devam ediyor. Merhum Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş'ın anlattığı fikirleri, yazdıkları, kısaca davası ışığında çok kıymetli çalışmalar yapıyoruz. İnşallah koronavirüs belası milletimizin başından kalkar ve sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere uygulanan kısıtlamalar kaldırılır, biz de Türk milletine ve tüm dünyaya hakkı, haklıyı, doğruyu ve güzeli anlatmaya başlarız diye umut ediyoruz."

Çıkışın şifrelerini biliyoruz

"Çok zor günlerden geçiyoruz ancak herkes hazırlıklı olsun" diyen Hüseyin Baş, şöyle devam etti: "BTP, asla geri durmadan tabiri caizse bomba gibi yoluna devam etmektedir. Bir kez şunu vurgulamak isterim ki, Prof. Dr. Haydar Baş'ın fikirlerini Türkiye'de ve dünyada iktidar edeceğiz. Buradan tüm medya mensuplarına da seslenmek istiyorum: Bizlere kulak versinler çünkü Türkiye'nin tek çıkış yolu Bağımsız Türkiye Partisi'dir. Biz çıkışın şifrelerini biliyoruz. Son olarak milletimize hayırlı Ramazanlar diliyoruz ve bizleri takip etmelerini istiyoruz. Biz tüm teşkilat mensubu arkadaşlarla birlikte çok güzel işler yapacağız."

YKS'nin öne alınması doğru olmadı

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) bir ay öne alınması ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi: "Böylece 84 gün çalışma süresi olan kardeşlerimize 54 gün çalışma süresi bırakılmış oldu. 'Yarın'a alın diyeceğim, herhalde soruları hazır değil, bu yüzden yapamamışlar. Artık Türkiye'de son dönemde gece 12.00'a iki saat kala kararlar alınmaya başlanmış gibi bir durum var. İktidar partisine olayları planlayıp programlayıp o şekilde hayata geçirmelerini tavsiye ediyorum. Prof. Dr. Haydar Baş, hep şunu söylerdi: Galatasaray Lisesi'nde okuyan bir öğrenci ile Şırnak'ta bir lisede okuyan bir öğrenci nasıl aynı sınava girebilir? Çocukların kaderlerini belli bir saat dilimine bağlayıp, hayatlarını şekillendirmek yanlış bir duruştur. Prof. Dr. Baş, 'sınavsız üniversite' fikrini Türkiye'de ilk defa seslendiren bir kişiydi. Biz, bu fikrin de arkasındayız. Biz de sınavsız üniversiteyi hayata geçireceğiz ve bu gencecik insanların kaderini 3-5 saate, 3-5 güne bağlamayacağız. Bunu da ilk söylemimiz olarak Genel Başkan sıfatıyla buradan ilan etmiş olayım."

Lütfullah Önder, Teşkilat Başkanı

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, programda partilerinin aldığı yeni kararı da kamuoyu ile paylaşarak, şu bilgiyi verdi: "Teşkilat Başkanlığı görevini kabul eden Av. Lütfullah Önder'e çok teşekkür ediyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar niyaz ediyorum. Kendisi son bir kaç yıldır bir süreç dolayısıyla Prof. Dr. Haydar Baş'ın yakınında oldu. Teşkilatımızın tanıdığı ve sevdiği bir kardeşimiz."