Bundan böyle , Saint-Josse Belediyesinde, mağazalarda maske takmak zorunludur !

👉 Başkan Emir KIR, KOVİD 19 virüsü salgını süresince halk sağlığı için, halka açık mağazalarda maske takılması zorunluluğunu getiren polis emrini onayladı.

👉 Başkan Emir KIR,  KOVİD 19 virüsü salgını süresince halk sağlığı için, halka açık mağazalarda maske takılması zorunluluğunu getiren polis emrini onayladı.

👉 “Evden çıkma kararının aşama aşama uygulandığı bugünlerde, insanlar arası temaslar çoğaldı.

✅ Sosyal mesafe kuralı, hijyen tedbirleri yanı sıra, maske takmanın, özellikle salgının hızlı bir şekilde yayılma riski olan, mağazalar gibi kapalı alanlarda çok gerekli olduğu kanısındayız. Maske günlük hayatımızın bir parçası olacak ve maske takmak karşılıklı korunmak için alışacağımız bir hareket olacak. Biz de bunun için her vatandaşımıza bir maske sağladık.. Bu şekilde, Milli Güvenlik Kurulu’nun aldığı ve kamu alanlarında kesinlikle tavsiye ettiği tedbirleri daha da güçlendiriyoruz."

 â–¶ï¸ Maske olarak, ağzımızı ve yüzümüzü örtecek her şey veya bez parçası olabilir. Her mağaza, dışarıya maske takma zorunluluğunu hatırlatan ve uyaran bir pano asmalıdır.

 â–¶ï¸ Maske takma zorunluluğu yürürlüğe hemen girse bile, belediye görevlilerimizin uyardığı, bilgilendirdiği toleraslı bir geçiş dönemi olacaktır.

👉 Esnaflardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kadir OZKONAKCI,  "Belediyemiz yoğun bir nüfusa sahip; bunu esnaflarımız çok iyi biliyor. Bu karar ile, küçük büyük, herkesin sağlığını düşünmekteyiz. Hem müşterilerin, hem esnafların alışverişlerini en sağlıklı şartlarda yapmalarını güvence altına almak istiyoruz.” dedi.