BELÇİKA'DA 2020-2021 EĞİTİM VE ÖĞRETİM BUGÜN BAŞLIYOR

Belçika'da bugün 2020-2021 Yüzyüze Eğitim ve Öğretim yılı Pandem'nin gölgesinde başlıyor. Covid-19 nedeniyle geçen yıl son aylarda uzaktan uzağa internet üzerinden yapılan eğitim bu yıl alınan sağlık tedbirleri ve düzenlemeleri eşliğinde bugün başladı. Okulların önünde başlayan sağlık kuralları çerçevesinde öğrenciler sınıflara alındı.

Belçika'da bugün 2020-2021 Yüzyüze Eğitim ve Öğretim yılı Pandeminin gölgesinde başlıyor. Covid-19 nedeniyle geçen yıl uzaktan uzağa internet üzerinden yapılan eğitim bu yıl alınan sağlık tedbirleri ve düzenlemeleri eşliğinde bugün başladı. Okulların önünde başlayan sağlık kuralları çerçevesinde öğrenciler sınıflara alındı.

Belçika’da Öğretmenler ve Öğrenciler için Yaz tatili bitti. Bugün Belçika’da 2020-2021 Eğitim yılı başlıyor. Wallonia-Brüksel Bölgesinde 910 bin öğrenci ve 126.000 öğretmen bugün
 (1 Eylül 2020) eğitime başlıyor.

Tüm öğrenciler, okul çantalarını hazırlayıp, bu sabah ebeveynleriyle birlikte okula geldiler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Pandemi kuralları içerisinde alınan yeni önlemler nedeniyle, bu eğitim yılında da bazı öğrenciler, bir okul bulma zorluluğu yaşayabilir veya biraz bekleme  zorunda kalabilir.

Okullar açılmasına rağmen artan nüfus nedeniyle, bazı okullar hala öğretmen sıkıntısı ve yeni yönetici bulma zorluğu ile karşı karşıya kalabiliyor.
 Yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diliyoruz.