~Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi kapsamında düzenlenecek "Kadın Girişimciler Forumu" Hakkında Büyükelçilik Duyurusu

2001 yılından bu yana Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki sanayi ve ticaret odaları arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi ve Türk ve AB iş çevrelerinin entegrasyonunun teşvik edilmesi amacıyla odalararası diyalog projeleri hayata geçirilmektedir. Sözkonusu projeler ile Türk Odaları ve AB'deki muhatapları arasındaki karşılıklı bilgi aktarımının, diyaloğun ve uzun vadeli işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

2001 yılından bu yana Türkiye ve Avrupa Birliği’ndeki sanayi ve ticaret odaları arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi ve Türk ve AB iş çevrelerinin entegrasyonunun teşvik edilmesi amacıyla odalararası diyalog projeleri hayata geçirilmektedir. Sözkonusu projeler ile Türk Odaları ve AB’deki muhatapları arasındaki karşılıklı bilgi aktarımının, diyaloğun ve uzun vadeli işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Odalararası diyalog projelerinin devamı niteliğinde olan “Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD)” projesi, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından koordine edilen IPA II Sivil Toplum Sektörü kapsamında 2018 yılında uygulanmaya başlamıştır. Türkiye ve AB iş dünyası arasında diyaloğun yanı sıra ülkemizin AB üyeliğinin ileride yaratacağı iş fırsatları ile Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konularında farkındalık yaratılması amacına da hizmet eden TEBD projesinin uygulama süreci Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ortaklığında halen devam etmektedir.

Sözkonusu proje kapsamında 23-25 Kasım 2020 tarihleri arasında EUROCHAMBERS Kadın Girişimci Ağı ve TOBB Kadın Girişimci Konseyi işbirliği içerisinde “TEBD Kadın Girişimciler Forumu” düzenlenecektir. Çevrimiçi yapılacak olan etkinliğin programı ekte sunulmaktadır.

“TEBD Kadın Girişimciler Forumu”, Türkiye ve AB’deki kadın girişimcilerin işbirliği ve ortaklıklar kurmalarına, aynı zamanda iyi uygulama örneklerinden ve kadın girişimciler için tahsis edilen AB fon kaynaklarından haberdar olmalarına fayda sağlayacaktır.

Forum’a aşağıdaki bağlantı üzerinden kayıt yaptırılması mümkündür:

https://tebd.eu/news/tebd-women-entrepreneurs-forum/

Saygıyla duyurulur.