Mehmet AYDOĞDU yeniden Meclis Üyesi

Belçika'da 14 ekim 2018 tarihinde gerçekleşen seçimlerde, 49 üyeli Liège Yerel Meclisinde 21 koltuğa sahip olan Sosyalist Parti, oy kaybı yaşadığı için, 17 üyeye düşünce Mehmet AYDOĞDU da yedekler listesi 1.ci sırasında yer alabilmişti.

Belçika’da 14 ekim 2018 tarihinde gerçekleşen seçimlerde, 49 üyeli Liège Yerel Meclisinde 21 koltuğa sahip olan Sosyalist Parti, oy kaybı yaşadığı için, 17 üyeye düşünce Mehmet AYDOĞDU da yedekler listesi 1.ci sırasında yer alabilmişti.

29 Ekim 2020 tarihinde Belçika Valonya Bölge Hükümeti’nin, Yerel demokrasi Kodlarına dayanarak yayınladığı bir kararname ile Sosyalist Parti Yerel Meclis Üyesi olan Sofiane Meziane’ni görevinden diskalifiye etmiştir.

Söz konusu yerel demokrasi kodlarında meclis üyelerinin görevlerini, sorumluluklarını kötüye kullanma ve kazanç, mal ile mülk varlığı durumunu bildirim mecburiyetini yerine getirmeme bir suç sayılmaktadır. Cezası ise meclis üyeliğinin düşürülmesi’dir.
Bu gelişmeler sonucu 23 kasım tarihinde gerçekleşen Liège Yerel Meclis oturumunda ressam Mehmet AYDOĞDU yemin ederek, görevine geri dönmüştür.

Belçika’daki Kovid 19 salgını yüzünden bütün meclislerin kapalı olmasıyla yemin töreninde bir ilk yaşandı. Yemin törenini evinden itibaren vizio konferansla yapmak zorunda kaldı.

2006 - 2018 yılları arasında aynı görevde bulunan Mehmet AYDOĞDU konuyla ilgili olarak şöyle dedi : “2006 yılından bu yana Liège Yerel Meclis Üyesiyim. Kültür ve Kültürlerarası İlişkiler Komisyonu ile Gençlik ve Kamu Sağlık Komisyonu Başkanlığı gibi bir çok görevler üstlendim. Eğitim, kültür, kültürlerarası ilişkiler, uyum sağlama, imar ve iskan, sosyal lojmanlar, enerji ve gençlik gibi ilgim kapsamındaki birçok konular üzerine sayısız siyasi çalışmalar gerçekleştirdim.

Şunları örnek olarak verebilirim ;

- 2008 yılında sunduğum bir önerge sonucunda Liège’de bir yoksulluk gözlemevi kurulmuştur. Bu günlerde yaşadığımız Kovid 19 salgını dolayısıyla bu girişimin ne
kadar yerinde olduğunu maalesef göstermektedir,

- Liège bölgesindeki kamu ihalelerine katılan bütün şirketlerin çalışanlarının tamamının yani memur ve işçisinin, sosyal sigortalara kayıtlı olma mecburiyeti ile ilgili yerel yasayı teklif ettim,

- 2010 yılında Liège ile İstanbul anakent Belediyesi arasında imzalanan eğitim ve kültürel anlaşmanın oluşmasında aktif rol aldım,

- Liège mezarlıklarında müslümanlar için 2006’ta yanlızca bir parsel bulunuyordu. Ciddi bir çalışma sonucu ayrı mezarlıklarda olmak üzere 5 parsel olmasını sağladım,

- Özellikle Liège Türk Toplumu ile ilgili bir hizmete destek oldum. Belçika Valonya Bölgesi en büyük camisine imar izin çıkarabilmek için iki seneye yakın uğraştım,

- Ve son olarak kültürden bir örnek vermek isterim. Dünya’da ilk olarak Valonya Bölgesi Liège Musée de la Vie Wallonne, yani Liège Valonya Yaşam Müzesi ile Flaman Bölgesi Gent Centrum Junge Kunst Sanat Merkezinde “Müslüman Dünyası Çağdaş Sanatları” adlı uluslararası bir festival gerçekleştirdim. Burada hem sanatçı Hem de festival küratörü olarakta bulundum.

2018’deki seçim afişimde “Yarım İş, Hiç İştir” diye yazılı idi. Bu güzel sözü yerine getirebilmek üzere yeniden Liège Yerel Meclis Üyesi görevine dönmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Liège Bölgesi genelinde ve özelliklede halkı için gerekli ve verimli faaliyetler arzusu ve düşüncesiyle siyasi yaşamıma devam edeceğim”.

● Gerekli bilgiler Ville de Liege web sitesinde bulunmakta.


www.belcikaaydinhaber.com