~"YTB Çocuk Akademisi" Programına Başvurular Başlıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen ve yurt dışında yaşayan çocukları erken yaşta; bilim, sanat ve felsefeyle tanıştırarak bu alanlardaki yetenekleri keşfeden "YTB Çocuk Akademisi" programına başvurular başlıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen ve yurt dışında yaşayan çocukları erken yaşta; bilim, sanat ve felsefeyle tanıştırarak bu alanlardaki yetenekleri keşfeden “YTB Çocuk Akademisi” programına başvurular başlıyor.

Yurt dışında yaşayan çocuk yaştaki vatandaşların başarılı ve etkin bireyler olmaları için birçok projeye imza atan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), onları kültürel ve tarihsel değerlerle buluştururken aynı zamanda erken yaşta bilim, sanat, edebiyat ve felsefeyle de tanıştırıyor. Bu kapsamda YTB her yıl “YTB Çocuk Akademisi” programı tertip ediyor.

Çocukları bilimsel bilgiye, sanata, felsefeye yönlendirmeyi ve Türk dilini; bilim, sanat ve felsefe eşliğinde içselleştirmeyi hedefleyen programa yurt dışında yaşayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Mavi Kart sahibi ailelerin çocukları başvurabiliyor. Program 4-6, 7-10 ve 11-14 olmak üzere 3 farklı yaş grubuna yönelik olarak dijital ortamda çevrim içi şeklinde düzenleniyor.

İLK BAŞVURU TARİHİ 21 MART 2021

İlk olarak geçtiğimiz Aralık ve Şubat aylarında dokuz hafta süre ile çevrimiçi ortamda hayata geçirilen program, yurt dışında yaşayan çocukların istifadesi ile velilerin yoğun talep ve teveccühü sebebiyle bu defa 29 Mart – 25 Nisan 2021 tarihleri arasında dört hafta süre ile uygulamaya konulacak.

Programın ilk haftası için başvurular “cocukakademisi.ytb.gov.tr” web sitesi üzerinden 21 Mart 2021 tarihi itibariyle alınmaya başlanacak olup 29 Mart 2021 tarihine kadar sürecek. Devam eden haftaların başvuruları ise programın başlangıç tarihinden itibaren birer hafta aralıklarla alınacak. Program ve başvuru şartları hakkındaki detaylı bilgiler ise yine “cocukakademisi.ytb.gov.tr” adresinde yer alıyor.

Sitede dersler yaş gruplarına göre farklı renkler ile birbirinden ayırılmış durumda bulunuyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar, dersler üzerindeki bağlantı ikonlarına tıklayarak ilgili dersin sayfasına erişebiliyor ve sayfanın en alt kısmındaki “kaydol” ikonuna tıklayarak kayıtlarını tamamlayabiliyor.