T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği 'Eğitim Seminerleri' devam ediyor

Eğitim Müşavirliği Müşavirliğimizce organize dilen Eğitim Diplomasisi seminerimizin 8 Nisan 2021 tarihindeki konuğu T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Serdar Çam oldu. Sayın Bakan Yardımcımız gençlerimizle bir araya gelerek onlara "Kültürler Arası Etkileşimde Eğitimin Önemi ve Gençlerin Rolü" konulu söyleşi yaptı.

Eğitim Müşavirliği Müşavirliğimizce organize dilen Eğitim Diplomasisi seminerimizin 8 Nisan 2021 tarihindeki konuğu T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Serdar Çam oldu. Sayın Bakan Yardımcımız gençlerimizle bir araya gelerek onlara “Kültürler Arası Etkileşimde Eğitimin Önemi ve Gençlerin Rolü” konulu söyleşi yaptı.

Avrupa’daki gençlerimizin salgın sürecinde ortaya çıkan farklı imkânları değerlendirerek kendilerini geliştirmelerini, öğrenmenin yaşının olmadığını, objektif kriterlerle nerede iyilik, güzellik varsa onları içselleştirerek eğitim ve meslek hayatlarına yön vermelerinden bahsetti.

Yetişmiş insan kaynağının her zaman ihtiyaç duyulan bir durum olduğunu bunun için de gençlerimizin mesleki açıdan kendilerini yetiştirmek için çalışmaktan, araştırmaktan vazgeçmemesini aynı zamanda kendilerini içsel olarak geliştirmek için çaba sarf etmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Disiplinler arası çalışmalar yapılmasının, belli bir meslek üzerine çalışırken dahi sanatın farklı dallarıyla da ilgilenilmesinin önemine değindi. Gençlerimizin genel kültür, sanat, tarih, diplomasi gibi farklı alanlarda kitap okumalarını arttırmalarının önemini belirterek birkaç alanda uzmanlaşan, planlı programlı yaşayan gençlerin ilerleyen yaşlarda da ömürlerini verimli geçeceklerinden bahsetti.

Sayın Dr. Serdar Çam, kültür, tarih, eğitim ve medeniyet tasavvurumuz üzerine tecrübelerini paylaşıp, gençlere tavsiyelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın farklı alanlarda yurt dışındaki vatandaşlarımız ve gençlerimiz için yapmış olduğu faaliyetlerden de bahsetti. Gençlerimizin sorularına da cevap veren Sayın Bakan Yardımcımız fikri ve kültürel zenginliklerimizle, yabancı dildeki yetkinliklerimizle gençlerimizin çalışmalarının önemliolduğuna vurgu yaparak başarı dileklerinde bulundu.

Seminerimizin video kaydına ulaşmak için https://youtu.be/gYk1rRq13HI
Seminerin fotoğraflarına ulaşmak içinhttps://www.facebook.com/464474566952026/posts/4180777461988366/
Etkinliklerimizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. (twitter ve
instagram: @brukselegitim, facebook: egitim müşavirliği)
Sağlıklı ve güzel günler dileriz.

Doç. Dr. Neslihan KARATAŞ DURMUŞ
Eğitim Müşaviri