~~BETEV sunumu ile Dr. Gülseren BUDAYICIOĞLU semineri

Belçika Türk Eğitim Vakfı (BETEV), gençlerin okul başarılarını etik değerlere dayalı, dengeli ve verimli bir yaşam biçimine dönüştürme amacıyla, eğitime gönül vermiş üyeler ile birlikte kurulmuştur.

Belçika Türk Eğitim Vakfı (BETEV), gençlerin okul başarılarını etik değerlere dayalı,  dengeli ve verimli bir yaşam biçimine dönüştürme amacıyla,  eğitime gönül vermiş üyeler ile birlikte kurulmuştur.
Dernek belirlediği hedefler doğrultusunda, Yurtdışı Türkler ve AkrabaTopluluğu Baskanlığı (YTB) tarafından desteklenen "Türkçe Saati Proje Destek Programı" adı altında faklı bölgelerde Türkçe dili ve kültür dersleri düzenlemektedir.

Bu çerceve kapsamında farklı yaş gruplarından çocuklara eğitim verip ana dillerindeki eksiklileri gidermeleri için çalışma yapmaktadır. Flemenkçe’yi yeterli düzeyde öğrenilebilmesi için ana dilinin yetkin olarak kullanılabiliyor olması gerekir. Bu da şu demektir ki; ana dilini iyi bilmeyen bir kişi diğer dilleri iyi öğrenemeyecektir.

Çocuğun başarısı için öğretmenlerin aile  çevresinde de desteklenmesi gereklidir. Destekleyici bir ortam sağlayan aileler çocuklarının okul başarısına olumlu etki yapabiliyorlar. Öğrencilerin  okul başarılarını artırmak hem ailelerin hem de öğretmenlerin ortak isteğidir.

Bu amacı gerçekleştirmeye yönelik programları düzenlemek ve uygulamak için birlikte çalışıyorlar. Öğretmen-aile iş birliği öğrenci başarısının artması, kendine güven ve davranışların değişmesini sağlamaktadır.
Ayrıca çocukların okul ve öğretmenlere ilişkin olumlu tutumlar geliştirilmesinde de aile katılımı temel bir araçtır  Öğretmen- aile işbirliği ile BETEV ailelerin isteklerinden yola çıkarak ailelere destekleyici seminerler düzenleyip, birlikte  çocukların eğitimini ve başarısını gerçekleştirmeye çabalamaktadırlar.

25 Nisan 2021 tarihinde Gülseren Budayıcıoğlu  semineri ile çocuklarımızın iç dünyasını anlamaya çalışmak, doğru iletişimin faydaları ve motivasyon gibi konular işlenecektir.
Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? 1947 yılında Ankara’da doğmuştur. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Öğrenci iken TRT Ankara radyosunda ve televizyonunda kadrolu spiker ve sunucu olarak görev yaptı. Ankara’da serbest hekimlik yaptı.

Hastaları ile olan görüşmelerini kaleme aldığı Madalyonun İçi isimli kitabını çıkardı. 2005 yılında hastaların sosyal güvencelerini kullanarak Sağlık Bakanlığından ruhsatlı Ankara'nın ilk özel psikiyatri merkezini açtı. Madalyon Psikiyatri Merkezinde kendisi gibi başarılı hekimler ile çalıştı.

2008 yılında Günahın Üç Rengi, Hayata Dön ve Kral Kaybederse isimli eserlerini yayınladı. 2013 yılında Madalyon Psikiyatr Merkezinin Levent Şubesini açtı. Kitaplarında yılların verdiği özel tecrübeleri herkesle paylaşmak adına kitaplar yayınladı.

“İstanbullu Gelin”,  “Hayata Dön”;  "Doğduğun Ev Kaderindir" , “Camdaki Kız  “Kırmızı Oda” "Masumlar Apartmanı" dizileri ise “Madalyonun İçi” isimli kitaplarından uyarlanmıştır.

Eserleri: Madalyonun İçi,  Bir Psikiyatrın Not Defterinden, Günahın Üç Rengi,  Madalyonun Öteki Yüzü, Hayata Dön, Kral Kaybederse, Camdaki Kız
Yazar ve başarılı Psikiyaterist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu kendi deneyimlerini Belçika’daki sevenleri ile buluşacaktır.
Programa herkes ONLINE katılabilecektir. Katılım linki BETEV’in Facebook sayfasında programdan önce yayınlanacaktır.
Program tarihi, saatleri:
25 Nisan 2021
Saat: 15:00
Online: BETEV Facebook sayfası