~~EHLİBEYT DOSTLARI AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DE KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANDILAR

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a)'ın sevgili torunu Hz. İmam Hüseyin ve yarenlerinin Aşura günü Kerbela'da şehadetlerinin 1382. yıldönümü nedeniyle, dünyanın her yerinde olduğu gibi, Avrupa'nın başkentinde de anıldı. Ehlibeyt Camiinde de matem toplantısı gerçekleştirildi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’ın sevgili torunu Hz. İmam Hüseyin ve yarenlerinin Aşura günü Kerbela’da şehadetlerinin 1382. yıldönümü nedeniyle, dünyanın her yerinde olduğu gibi, Avrupa’nın başkentinde de anıldı. Ehlibeyt Camiinde de matem toplantısı gerçekleştirildi.

Brüksel Ehlibeyt Camiinde Siyahlara bürünmüş Ehlibeyt dostları Kuran ve mersiyeler okuyarak Kerbela Şehitleri için gözyaşı döktüler. Ehlibeyt aşıkları  ‘Lebbeyk Ya Hüseyin!’, ‘Lebbeyk Ya Zeynep!’ diye seslendiler,

Brüksel Ehlibeyt Camii İmamı Şeyh Ebuzer Dedei’nin öncülüğünde gerçekleşen matem toplantıları Muharremliğin girdiği ilk günden bu güne kadar devam etti. Kerbela Şehitleri’ni anma merasimleri nedeniyle tutulan yaslar Erbain gününe kadar devam edecektir.

ŞEYH DEDEİ: “İMAM HÜSEYİN’İN MESAJI EVRENSELDİR”

Brüksel Ehlibeyt Cami imamı Şeyh Ebuzer Dedei, günün anlamıyla ilgili on gün boyunca İmam Hüseyin (as)’ın vermek istediği mesajı ve onun günümüze yansımasıyla ilgili hutbelerde bulundu.

Şeyh Dedei: İmam Hüseyin İslam Dininin ayaklar altına alınmaması için direniş gerçekleştirdi. Yezit gibi günahkar, sarhoş ve zalim birine itaatı zül kabul ederek, ona karşı İlahi ve büyük bir direniş gerçekleştirdi.

İmam ceddi Resulullah’ (saa)’ın dinini korumak için yarenleriyle şehadet şerbeti içtiler. Bu nedenledir ki, Aşura, İmam Hüseyin'in (a.s) 10 Muharrem'de şehadete ermesinden dolayı en büyük matem günüdür.

Zira bu günde Peygamber ailesine en büyük zulümler reva görülmüş ve bundan dolayı İslam düşmanları, bugünü bayram ve sevinç günü saymışlardır. Ancak Ehlibeyt dostları bugünü yas günü olarak görür, Kerbela'da katledilen İslam kahramanlarının şehadetlerini gözyaşlarıy-la yâd ederler.

Bizlerde Muharrem’in girdiği ilk günden beri karalara bürünüp, gözyaşlarıyla İmam Hüseyin ile biatleşmekteyiz. Günümüz Ehlibeyt dostları yaklaşık 2 ay bu Şehitlerin maneviyatına hürmeten şenlik ve eğlence düzenlemezler. Bu günlerde Hak Batıl savaşında Hakkı temsil eden İmam Hüseyin (as) anlamak, O’nun Kerbela’da verdiği mesajı algılamak için mescitlere koşarlar.

Kerbela’nın iki kahramanından birisi olan ise, O’nun kız kardeşi Hz. Zeynep (sa)’tir. İmam Hüseyin (as)’ın kanıyla verdiği mesajı, Hz. Zeynep, Yezit’in Sarayında Yezit’in yüzüne haykırarak onu perişan etmiştir. Yezit’in kibirle söylediği ‘Kerbela’da ne oldu, ne gördün ?  sözüne karşılık, Hz. Zeynep (sa) gururla « biz Kerbela’da güzellikten başka bir şey görmedik» diyerek, Yezit’e muhteşem bir cevap verir.

Ben Kerbela şehitleri vesilesiyle başta islam Peygamberi (s.a.a) Hz. Muhammed başta olmak üzere, İntizarımız olan Hz. İmam Mehdi (a.f)’ye, İslam rehberine, müçtehitlerimize, alimlerimize ve siz Ehlibeyt dostlarına tesliyet arz ediyorum. Lebbeyk Ya Hüseyin » dedi.

www.belcikaaydinhaber.com