Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Gazze cadde ve sokakları süslendi

~Dünya Kudüs Günü vesilesiyle, Gazze cadde ve sokakları Kudüs'le ilgili büyük panolarla Filistinli şehitlerin resimleri ve İslami direniş ekseniyle ilgili dövizlerle süslendi.

~Dünya Kudüs Günü vesilesiyle, Gazze cadde ve sokakları Kudüs’le ilgili büyük panolarla Filistinli şehitlerin resimleri ve İslami direniş ekseniyle ilgili dövizlerle süslendi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu İmam Humeyni,(ra) Filistin’in temel meselesini yaşatmak ve dünya Müslümanlarının Filistinlilerle dayanışmasını ilan etmek ve harekete geçmek için mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü ilan etmişti.

Bu yıl 29 Nisan 2022 yani yarın Dünya Kudüs Günü’dür.

Bu arada Hizbullah’ın önde gelen komutanlarından Şehit İmad Muğniye’nin oğlu şehit “Cihad Muğniye” ve Hizbullah’ın liderlerinden “Hasan el-Laqis”in fotoğrafları da Gazze sokak ve caddelerinde Filistinli şehitlerin posterleriyle birlikte yayınlandı. Aynı zamanda İmam Humeyni’nin Filistinle ilgili açıklamalarından cümleler de büyük pankartlar şeklinde cadde ve sokaklarda dikkat çekti.

Kudüs Günü, aslında özgür insanların Filistin halkıyla dayanışmalarını ifade etmek feryatlarının yankılandığı bir gündür ve böyle bir günde Siyonist işgalcilerin Filistinlilere karşı düşmanca eylemlerinden duydukları nefreti ifade etmek için cadde ve sokaklara çıkarlar.

Dünyanın birçok ülkesinde her yıl mübarek Ramazan ayının son Cuma gününde “Dünya Kudüs Günü” yürüyüşü düzenlenmektedir.