BTMB'NE KADIN ELİ DEĞDİ 'ZANA EMİNLİ ACAR' BTMB BAŞKANI SEÇİLDİ

Belçika Türk Toplumunun Yerel Basın ve örgütlenme alanında tek resmi kuruluşu olan "˜Belçika Türkçe Medya Birliği' (BTMB) 6. Genel Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası BTMB Başkanlığına Halk tabiriyle "˜Kadın eli' değdi.

Belçika Türk Toplumunun Yerel Basın ve örgütlenme alanında tek resmi kuruluşu olan ‘Belçika Türkçe Medya Birliği’ (BTMB) 6. Genel Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası BTMB Başkanlığına Halk tabiriyle ‘Kadın eli’ değdi.

Brüksel’de gerçekleşen toplantıda, Radyo Gar kurucusu ve Radyo Program Yapımcısı Zana Eminli Acar Başkanlığa seçildi. BTMB Başkanlığına Acar’ın seçilmesi, yönetim kurulu üyeleri arasında da heyecan yarattı.

Genel Kurul, Divan Kurulu Başkanlığına Fikret Aydemir, Katip üyeliklere Sedat Gökçe ve Bekir Sarı oy birliğiyle seçildi.

Başkan Aydemir, gündem maddelerini sıralayarak, Şehitlere ve vefat eden gazetecilerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla kurulun açılışını yaptı.

Sırasıyla Yönetim Kurulu ve Mali Raporların okunması ve ibrasının ardından raporlar hakkında ve tüzük değişiklikleri hakkında görüşler belirtildi.

Yönetim Kurulu raporunu Başkan Hüseyin Dönmez, Mali Raporu ise Başkan Yardımcısı Kadir Duran okudu. Okunan raporlar oybirliğiyle kabul edildi.

Yönetim ve Etik Kurulu seçimleri öncesi yapılan öneri konuşmalarında Başkan Hüseyin Dönmez’in ’ün her yıl yapılan genel kurul toplantısının iki yılda bir yapılması ve Üye Cihan Çöl’ün ‘Hüseyin Dönmez’in Onursal başkan’ önerisi ve bazı maddeler için tüzük değişikliğinin yapılması için yeni yönetim kuruluna yetki verildi.

2016 yılından beri Gazeteci ve Tv Program Yapımcısı Hüseyin Dönmez yaklaşık 6 yıldan beri,  BTMB Başkanlığını yürütmekteydi. Başkan Hüseyin Dönmez’in diğer arkadaşların görev alması yönündeki talebi ve Başkanlığa aday olmaması nedeniyle,  yapılan Genel Kurul Toplantısında Oy birliğiyle Başkanlığa Zana Eminli Acar seçildi.

Genel Kurul sonrası yapılan seçimde Yönetim Kurulu Başkanı Acar olurken, yönetim kurulu üyeliklerine Mustafa Ulusoy, Fikret Aydemir, Cihan Çöl, Bekir Sarı ve Sedat Gökçe seçilirken, Etik Kurulu Başkanlığına Kadir Duran, Başkan Yardımcılıklarına Hüseyin Dönmez ve Celil Gündoğdu seçildi.

BTMB ÖNCEKİ BAŞKANI HÜSEYİN DÖNMEZ ONURSAL BAŞKAN İLAN EDİLDİ

BTMB’nin kurulduğu günden beri başkanlığını başarıyla sürdüren Eski Başkan Hüseyin Dönmez genel kurul üyelerinin oy birliğiyle ‘Onursal Başkan’ seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalarda Önceki Başkan Hüseyin Dönmez: ‘Değerli kurul üyeleri ve arkadaşlarım. Bildiğiniz gibi 6 yıldan beri sizlerin destek ve güvenleriyle bugüne kadar bu değerli kurumumuzu sizlerle birlikte yönettik. İnişli çıkışlı dönemlerimiz oldu. Çekirdek bir kadroyla varlığımızı bugüne kadar koruduk. Bu süreç içerisinde kararlı ve fedakar arkadaşlarımızla birlikte kurumumuzu toplumumuzun en saygın kurumlarından birisi haline getirdik. Bu başarıda sizlerin anlayış ve katkıları oldu.

Her zaman sizlerle birlikte karar aldık. Ben arkadaşlarımızın da bu süreçte hizmet vermelerini her fırsatta ifade ettim. Sizlerin takdirleriyle bugüne kadar yaptığım başkanlığa aday olmayacağımı belirtmek isterim. Diğer arkadaşlarımızın performanslarından istifade edebilme adına başkanlığa aday olmadım.

Genel Kurulumuzun oy birliğiyle bana teveccüh ettiği ‘Onursal başkanlık’ içinde takdirleriniz için teşekkür ediyorum. Beni onurlandırdınız. Ben şahsen tüm tecrübe ve birikimlerimle Yeni Yönetim kurulu Başkanı ve arkadaşlarımın her daim yanında ve destekçisi olacağım. Hepinize bana olan güveniniz ve anlayışınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BTMB’NİN YENİ BAŞKANI ZANA EMİNLİ ACAR “KONUŞMASINDA KURUL ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ”

Kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği’nin ilk kadın başkanı seçilen Zana Eminli Acar yaptığı teşekkür konuşmasında şunlara değindi:

“Öncelikle Genel Kurulumuzun tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bana güvenip, beni başkan olarak seçtiğiniz için öncelikle önceki başkanımız Sayın Hüseyin Dönmez’e kurumumuzu başarılı bir yönetimle bugünlere kadar getirmesinden dolayı kendisine şahsım ve yönetim kurulu başkanı olarak teşekkür ediyoruz. Başkanımız bizim Onursal Başkanımız olarak her daim yanımızda ve gönlümüzde olacaktır.

Çalışmalarımız ve yönetimimizde kendisinin engin hoşgörü ve tecrübelerinden yararlanacağımızı ifade etmek isterim. Bir kadın başkan olarak kurumumuzun saygınlığı ve sorumluluğunu en iyi bir şekilde temsil etmeye gayret edeceğime inanıyorum. Tabi ki, Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte, bir ekip ruhuyla çalışmalarımızı sürdürerek, kurumumuzun ilkeleri doğrultusunda yeni üyeler ve projelerle çalışmalar yapacağız. Amacımız mesleki ilkelerimiz doğrultusunda güçlü bir basın ve dayanışma içerisinde toplumumuza hizmet vermektir. Özellikle Basın ve iletişim alanında okuyan genlerimizle buluşarak onlara yardımcı olmak ve onları geleceğe hazırlamak olacaktır.

Tüm genel kurul üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Teşekkürler” dedi.

Yönetim ve Etik kurulu üyelerinin birlikte görüntüsüyle genel kurul sona erdi.