İYİ PARTİ KONYA MİLLETVEKİLLİ ADAY ADAYI ALİ ÖZEN: "SEÇİLİRSEM MECLİSTE YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZINDA SESİ OLACAĞIM"

Belçika'da Flaman Bölgesinde yaşayan işadamı ve siyasetçi Ali Özen memleketi Konya'dan İYİ Parti Milletvekili Aday adayı oldu.

Belçika’da Flaman Bölgesinde yaşayan işadamı ve siyasetçi Ali Özen memleketi Konya’dan  İYİ Parti Milletvekili Aday adayı oldu.

İyi Parti Gönüllüleri Belçika Başkanı Muammer Açıkel ile birlikte dergi merkezimizi ziyaret eden İyi Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Ali Özen, dergimiz genel yayın yönetmeni Celil Gündoğdu’ya şu açıklamalarda bulundu.

“Ben Belçika Türk Toplumunda yetişen ve Belçika partilerinden CD&V’da Milletvekili Adayı olmuştum. Kendim aslen Konyalı olup, burada İnşaat ve altyapı sektöründe de hizmet vermekteyim. Burada yaşadığım için Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını yakından biliyor ve takip ediyorum.

Ben her ne kadar Yurtdışında da yaşasam da sık sık memleketim Konya’yı ziyaret ederek, buradaki vatandaşlarımızın sorunlarını ve beklentilerini yakından biliyorum.

Belçikalı Türklerin gerek ülkemiz gerekse, üzerinde yaşadıkları Belçika hükümetiyle ilgili beklenti ve sorunlarını bilen ve tecrübe eden birisi olarak, buradaki vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini Türkiye Büyük Millet Meclisinde dillendirmek ve sorunların takipçisi olma adına 16 Mayıs 2023’de güzel ülkemiz Türkiye’de yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için ilimiz Konya’dan İyi Partisi’nden Aday adayı oldum.

Gerek güzel ilimiz Konyalı hemşerilerimden gerekse, yurt dışında bulunan hemşerilerimden İyi Partimize destek olmalarını rica ediyorum. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener ile görüşüp, aday olmamın nedenini kendisine anlattım. ‘Ben hem Konya’nın hem de Yurtdışında yaşayan halkımızın temsilcisi olma adına partinizden Aday adayı oldum’. Kendisi de ‘Adaylığın hayırlı olsun’ dileğinde bulundu.

Aday Adayı Özen sözlerine şu şeklinde devam ett:

“YURT DIŞINDAKİ TÜRKLER, KİMLİK SİYASETİNE MAHKUM OLMAMALI”

 “Kurulduğu günden beri İYİ Parti ailesinin bir mensubu olarak genelde siyaset yapmaktaki ve özelde de milletvekili olmak istememdeki amacım; öncelikle Belçika Türk toplumunun beklentilerini Türkiye’deki kamu yönetimine daha etkin bir şekilde aktarabilmektir.

Son yıllarda dünya genelinde yaşanılan gelişmeler; diasporadaki Türk toplumunun hem yaşadıkları ülkelerdeki ekonomik ve sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılımını sağlamayı, hem de anavatan Türkiye ile iş birliğini artırmayı zorunlu kılmaktadır. Birliktelik ve ortak girişmelerimiz çok boyutlu olmadır. Bu nedenle, ortak ekonomik, kültürel ve sosyal birliktelikler oluşturabilmek, siyaset yapmamın diğer önemli amacını oluşturmaktadır.

Avrupa’nın başkentinde Türkiye’miz lehine bir baskı grubu maalesef oluşturamıyoruz. Çünkü Belçika’daki Türk toplumunun oy desteği; şimdiye kadar, maddi ve manevi imkanlar da kullanılarak, etnik köken ve inanç üzerinden siyaseti önceleyen siyasi partiler tarafından kanalize edildi.

2018 seçimlerinde İYİ Parti olarak yurtdışı oylarla 6 milletvekilliğini kaybetmenin acısını yaşadık. Türkiye ile sürekli aile ve ticari bağlarını devam ettiren siyasi bir ailenin mensubu olarak; bugüne kadar kimlik siyasetini desteklemeye mahkum edilmiş Belçika’daki Türk seçmenlerin oylarını İYİ partiye daha fazla kanalize edeceğimden eminim. Çünkü Belçika’da Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Yedek listede 5. sırada olmama rağmen 5 bin tercihli oy alarak partimin 1 milletvekili kazanmasına vesile oldum.

Diğer taraftan; yaşadığım Oost Vlaanderen (Gent/Hamme) bölgesinde yerel ve federal hükümet nezdinde Türk toplumunun üyelerinin taleplerini karşılamaya çalıştım. Henüz 50’li yaşlara ulaşmış aktif ve verimli bir Türk vatandaşı olarak; Belçika’da önceki seçimde 2,5 olan oy oranını, 2023 seçimlerinde en az 5 kat artıracağımı iddia ediyorum.

Anavatanda çok daha iyi koşullarda bir yaşam sürmeyi hak eden yurttaşlarımın ve Belçika’da önemli işler başarmaya devam edecek olan vatandaşlarımın refahı için değerli politikalar üreten İYİ Parti’nin çalışkan bir neferi olarak ülkeme ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar tüm yurttaşlarıma yararlı olmak için aday adaylığımı duyuruyorum.”

 

Özgeçmişi:

İnşaat ve Mimarlık Meslek Lisesi’nden mezun olan Ali Özen, İnşaat Teknisyeni olarak çalışmasının ardından Belçika’da inşaat müteahhitliği yapmaya başladı. Özel sektörde ve kamuda çeşitli alanlarda altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen inşaat, proje ve koordinasyon hizmetlerinde bulunan Özen, Türkiye’den de uzak kalmadı. 2003-2007 yılları arasında Çeltik’te kendisine ait arazide tarımla uğraşırken, Türk gıda sektörünün tanınmış markalarının Belçika’daki distribütörlüğünü üstlendi. 2007 ve sonrasında Konya ve Eskişehir’de inşaat ve enerji sektöründe faaliyetlerde bulundu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarında aktif rol oynayan Ali Özen; Belçika genelinde ve özellikle Gent/Anvers bölgesinde milli ve dini günlerde gerçekleştirilen organizasyonlarda çeşitli görevler aldı, Hamme Yunus Emre Camii Yapımı ve Yaşatma Derneği Başkanlığı görevini yürüttü. Belçika’da yaşayan Türk vatandaşlarının ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılım sağlamalarını desteklemek ve beklentilerini anavatana aktarmak amacıyla siyasetle de ilgilenmeye başlayan milletvekili aday adayı Ali Özen; 2006 yılında Hristiyan Demokrat Parti’den Hamme Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulundu, 2008 yılında da aynı partiden Belçika-Oost Vlaanderen Bölgesi Milletvekilliği Adayı oldu.

Siyasete girme motivasyonu ve hayat görüşü açısından Türkiye’de İYİ Parti şemsiyesi altında olmayı tercih ederek 2018 yılında 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde İYİ Parti’den Konya Milletvekili  Aday Adayı olan Ali Özen, 2022 yılında İYİ Parti Belçika Dış Temsilciliği Anvers Bölge Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.