'BEIGDER' AVRUPA VE BELÇİKA'NIN BAŞKENTI BRUKSEL'DE KURULDU. HAYIRLI OLSUN...

Kısa adı 'BEIGDER' olan 'Belçika Iğdirlilar Derneği (Assosiation Belgique Igdirlilar) Derneği resmi kuruluşunu tamamlayarak, hizmetlerine başladı.

Kısa adı 'BEIGDER' olan 'Belçika Iğdirlilar Derneği (Assosiation Belgique Igdirlilar) Derneği resmi kuruluşunu tamamlayarak, hizmetlerine başladı.

Derneğin Kurucu Başkanı Celil Gündogdu kamuoyuna yönelik kısa bir açıklamada bulundu.

Gundogdu: "Belçika'da yaşayan Igdir ve yoresinin üst çatı kuruluşu olan ve kısa adı 'BEIGDER'  'Belçika Iğdırlılar Derneği' kurucular kurulu olarak derneğimizi resmilestirdik.

Derrek Tüzüğümüz (Monliteur Belge) Dernekler Masasınca tescillendi. Derneğimiz, tüm Iğdırlılar ve Iğdır dostlarına ve halkımıza hayırlı olsun.

Milli Liderimiz Atatürk ve arkadaşlarının kurdukları Cumhuriyetimizin 100. yılında kurduğumuz derneğimiz bu anlamda da önem arzetmekte.

Derneğimiz ilk olarak bürosunu kiralayıp, ilk etkinlik olarak düzenleyecegi bir iftar programiyla kuruluşunu ve amaçlarını hem Iğdırlılar ma hem de basın kanalıyla, tüm kamuoyuna deklare edecektir.

BEIGDER Asıl kurucuları, Celil Gundogdu Başkan, Şener Karaca Başkan Yardımcısı, Sevinc Gurcam Sekreter, Halil Gonultas Muhasip, Tolga Ersoy Halkla iliskiler ve iletişimden sorumlu olarak gorev yapacaklardir.
Diğer üyeler Hüseyin Bağcı, Serkan Karaca, Mehdi Akbal, Mehmet Aytekin, Hasan Ağırkaya, Gencehan Kılıçlar, Servet Gulmez, Ferdi Asi ve Hasan Karaca'dan oluşmakta.

Ekibimizle birlikte Belçika'da ve Serhat şehrimiz Igdirdaki tüm vatandaşlarımıza yönelik hizmet vereceğiz. Amacımız Avrupa'dan Asya'ya gönül köprüsü kurarak, dayanışmak ve yardımlaşmaktır. Sloganımız 'Her şey Yeşil ve Serhat şehrimiz Iğdır halkiı' için olacak. Tüm Iğdırlı hemşehrilerimiz derneğimizin fahri üyeleridir.
Resmi üye kayıtlarınızı en kısa zamanda başlatacağız.

Kuruluş çalışmalarımız konusunda Iğdır valiliği başta olmak üzere İl ve İlçe Belediye Başkanlarımız bilgilendirilmiş, kuruluşumuz sevinç ve tebriklerle karşılanmıştır.
Ayrıca, Guzel ülkemizi Belçika'da temsil eden Büyükelçimiz Sayın Bekir Uysal başta olmak üzere, Bruksel ve Anvers Baskonsoloslarımız da bilgilendirilmiş, tebrik ve başarı dileklerini tarafımıza iletmişlerdir.

Güzel ülke Belcika'da bu oluşumumuza katkı sunan resmi kurumlara teşekkür ediyor, Belçika Kraliı Ekselans Pihilippe'nin şahsında tüm Belçikalılara hoşgörülerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Tüm hemşerilerimizin çalışmalarımıza maddi ve manevi olarak desteklerini bekliyor, derneğimizin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyoruz. Derneğimiz hayırlı olsun. Saygılarımla kamuoyuna duyrulur" dedi.

www.belcikaaydinhaber.com