"¹TURKISH LADY"ºİN DEPREMZEDELERE YARDIM KAMPANYASINA İLGİ BÜYÜKTÜ

Belçika Türk toplumunun ilk kadın derneklerinden olan, Kurucu Başkanlığı ve Genel Koordinatörlüğünü Derya Aliç'in yaptığı "˜Turkish Lady Derneği'nin ülkemizde 4 ay önce yaşanan depremde mağdur olan depremzedelere, yardım amacıyla düzenlediği "˜Yardım Programı'na ilgi hayli büyüktü.

Belçika Türk toplumunun ilk kadın derneklerinden olan, Kurucu Başkanlığı ve Genel Koordinatörlüğünü Derya Aliç’in yaptığı ‘Turkish Lady Derneği’nin ülkemizde 4 ay önce yaşanan depremde  mağdur olan depremzedelere, yardım amacıyla düzenlediği ‘Yardım Programı’na ilgi hayli büyüktü.

Turkish Lady Genel koordinatörü Derya Aliç’in Elite Event Center salonunda düzenlediği yardım programına T.C. Brüksel Başkonsolosluğu Yardımcı Konsolos Özgür Karslı, Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcıları Dorah İlunga, Kadir Özkonakçı, Belediye Meclis Üyeleri Safa Akyol, Hatice Özlücanbaz, Gent Turkish Lady Başkanı Ayfer Kuru, Michele Résidence (Huzurevi) Müdürü Gülsüm Yavaş, El Faruk Gurubu, Sanatçılar Erdoğan Süer, Bülent Gök, Kadir Kubat, Mustafa Tekir, Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın, Culturel Elles Dernek Başkanı Gülcan Bozdağ, STK Temsilcileri, Doktorlar, İşadamları Hakan Esen, Hasan Salar, siyasiler ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Sunumu Anderlecht Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Kaya’nın yaptığı Program Kamil Koca’nın Kuran-ı Kerimden ayetler okumasıyla start aldı.

Protokol konuşmalarının ilkini Turkish Lady Kurucu Başkanı ve Genel Koordinatörü Derya Aliç yaptı.

Koordinatör Aliç: “Sayın protokol üyeleri ve değerli konuklar, hepinizin bildiği gibi bundan 4 ay önce ülkemizde 11 ili kapsayan büyük bir deprem yaşadık. Bu üzücü depremde 50 bini aşkın insanımız yaşamını yitirirken, Allah hepsine rahmet eylesin, yüzbinlerce insanımız da yıkılan ev enkazları arasında yaralandı, sakatlandı ve mağdur oldu. Yüce Allah’ım onlara da şifa ve sabır versin.

Bu programı düzenlememizin amacı deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi olanlara bir nebze de olsa yardımcı olabilmektir. Amacımız deprem mağduru vatandaşlarımıza katkıda bulunmaktır. Bu programımıza maddi ve manevi her türlü katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Burada sizlerin katkılarıyla elde ettiğimiz tüm geliri depremzede ailelere göndereceğiz. Bu programımıza verdikleri desteklerden dolayı Sayım Konsolos Yardımcısı sayın Özgür Karslı’ya, Başkanımız sayın Emir Kır’a, Başkan Yardımcılarımız Sayın Dorah Ilunga’ya, Sayın Kadir Özkonakçı’ya, sanatçılarımıza, sponsorlarımıza ve tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum ” dedi. 

YARDIMCI KONSOLOS KARSLI VE BAŞKAN KIR TURKISH LADY’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Pprogramda birer konuşma yapan T.C. Brüksel Başkonsolosluğu Yardımcı Konsolos Özgür Karslı ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, yaptıkları konuşmalarda bir kez daha depremlerde vefat edenleri rahmetle anıp, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunarak, Hükümetin yardımları yanında yurt içi ve yurt dışı vatandaşlarımızın depremzedelere yönelik yardım kampanyalarını takdirle karşıladıklarını, bu anlamda bu programla da yapılacak yardımlara herkesin katkıda bulunması dileklerinde bulunarak, Turkish Lady Genel Koordinatörü Derya Ali’in şahsında tüm Turkish Lady Camiasına teşekkür” ettiler.

Programda Deprem bölgesine yardım götüren ve orada yardımlarda bulunan Elif Karakaya, Latife Sağlam ve Fadime Aksoy  deprem bölgesinde yaşadıkları anılarını davetlilerle paylaştılar.

Başkan Kır, CENTRE MERINOS Cömert bağışçıların topladıkları 3.200 Euroluk çeki hediye etti.

Programda Merhum Eğitmen ve Türk Kadınlar Birliği Başkanı Merhume leyla teker’in zamanında Turkish Lady Genel Koordinatörü Derya Aliç’e hediye ettiği yağlıboya çalışmaları açık artırmayla satıldı.

Aliç, Merhume Başkan Teker ile ilgili anısını duygulu bir şekilde anlatarak kendisini rahmetle andı.

El Faruk Gurubunun birbirinden güzel ilahileri ve sahne alan sanatçıların türkü cve şarkılarıyla program sona erdi.

Öek, açık artırma ve tombaladan elde edilen gelirler yakın zamanda depremde mağdur olan ailelere ulaştırılacağı bildirildi.

Belçika Aydın haber olarak, depremzedelere yönelik bu anlamlı programı tertipleyen, emeği geçen herkese Turkish Lady Kurucu Başkanı ve Genel Koordinatörü Derya Aliç’in şahsında teşekkür ediyoruz. www.belcikaaydinhaber.com