Şehitlerimizi uğurladık - VİDEO

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain pusuda şehit olan jandarma er Cengiz Sarıbaş, onbaşı Fatih Yonca, Jandarm

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain pusuda şehit olan jandarma er Cengiz Sarıbaş, onbaşı Fatih Yonca, Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbay ve er Ferit Demir, son yolculuklarına uğurlandı..


http://www.youtube.com/watch?v=P3_OnAkcJ_k

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain pusuda şehit olan jandarma er Cengiz Sarıbaş'ın cenazesi, kılınan namazın ardından dualar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Tören öncesi ellerinde Türk bayraklarıyla camiye yürüyen yüzlerce kişi, terörü lanetledi. Caminin girişine de üzerinde "Tek Bayrak, Tek Türkiye" yazılı pankart asıldı.

Şehit jandarma er Cengiz Sarıbaş için Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan yüzlerce kişi, törenin gerçekleştirileceği Ataköy 5. Kısım Camii'ne toplu halde yürüdü. Öfkeli kalabalık, attıkları sloganlarla terörü lanetledi.

Cenaze törenine, acılı ailenin yanı sıra Tarım ve Köşişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve askeri erkan katıldı.

Şehit Sarıbaş'ın ailesi, taziyeleri kabul ederken, acılı baba Talip Sarıbaş namaz öncesinde protokolle kucaklaştı. Sarıbaş Ailesi, şehit jandarma erin Türk bayrağına sarılı tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anneyi, bayan subaylar teseli etmeye çalıştı.

Namaz öncesinde camideki kalabalık sık sık sloganlar atarak terörü lanetledi. Grup zaman zaman da alkışlarla tepkilerini dile getirirken, caminin girişine üzerinde "Tek Bayrak, Tek Türkiye" yazılı pankart asıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından imam, terörü lanetleyerek İstiklal Marşı'ndan bir bölüm okudu. Kalabalık grup, İstiklal Marşı sözlerinin okunmasıyla birlikte alkışlayarak terörü lanetledi.

Helallik alınmasından sonra şehit jandarma er Cengiz Sarıbaş'ın tabutu omuzlar üzerine alındı. Bu sırada cami dışında kortej oluşturulurken, Sarıbaş'ın annesi, kardeşleri ve yakınları kol kola kortejin başına geçti. Cenaze, yoğun kalabalık nedeniyle güçlükle camiden çıkarıldı. Kalabalık grup, cenazenin camiden çıkarılışı sırasında tekbirler getirdi. Grup bir yandan da "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Kortej, top arabasına konulan cenazenin ardından bir süre yürüdü.

Cenaze, törenin ardından dualar ve gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne gönderildi.

HATAY

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak Köyü yakınlarındaki terörist saldırıda şehit düşen jandarma onbaşı Fatih Yonca'nın cenazesi, memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele Beldesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

İskenderun'a bağlı Bekbele Beldesinde düzenlenen cenaze törenine Adalet Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti ve CHP Milletvekilleri, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgenenal Gürsel Özürk, Kaymakam Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, askeri erkan, mülki erkan ve şehit yakınları katıldı.

Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı öncesi şehit annesi, oğlu Fatih Yonca'nın fotoğrafını eline alarak "Görün işte benim ciğerim, işte benim yavrum, şehidim" diye bağırarak resmini defalarca öptü. Şehit yakınları bu sahne karşısında gözyaşlarına boğulurken, törene katılanlar da duygusal anlar yaşadı.

Cenaze namazını kıldıran Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, "İki türlü ölüm vardır, şerefli ölüm, şerefsizce ölüm. Bizim şehitlerimiz şereflice ölmüşlerdir. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Türk Milleti bir bütündür, kimse parçalayamayacak" diyerek birlik beraberlik mesajı verdikten sonra helallik istedi. Binlerce kişi aynı anda "Helal olsun" dedi.
Cenaze namazı sırasında cami avlusunun dar olması sebebiyle törene katılanlar balkonlarda, damlarda, dışarıda bulabildikleri her alanda saf tutarak namaz kıldı.

Müftünün konuşması sırasında "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez " sloganları atıldı. Cenaze daha sonra askeri kortej eşliğinde namazın kılındığı Merkez Camiİ'nden alınarak 2 kilometre uzaklıktaki Bekbele Beldesi mezarlığında götürülerek burada gözyaşları ve dualar eşliğinde defnedildi.

Amanos Dağları eteklerinde bulunan Bekbele Beldesindeki cenaze töreninde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Bir yıl arayla iki şehit veren beldede bütün iş yerleri ve evlere Türk bayrakları asılırken, okullardaki bütün öğrenciler de törene katıldı. Cenaze korteji sırasında 50 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açıldı.

Bu arada, tabutun hemen arkasında bulunan Başbakan Erdoğan'ın siyah çelenginde bulunan Tayyip Erdoğan yazılı kağıt yaşanan bir kargaşa anında yırtıldı. Bunun üzerine hemen Başbakan Erdoğan yazılı bir karton getirilerek monte edildi. Şehidin naşının Bekbele mezarlığına götürülüşü sırasında bazı vatandaşlar "Hükümet uyuma sabrımızı taşırma" diye sloganlar attı.

ADANA

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarındaki terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın cenazesi memleketi Adana'nın Yumurtalık ilçesinde toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın Adana Asker Hastanesi morgundan alınan cenazesi, cenaze aracıyla törenin yapılacağı Yumurtalık ilçesine götürüldü. Cenazenin geçişi sırasında Demirtaş Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri elerindeki Türk bayraklarını sallayarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Daha sonra şehidin cenazesi Yumurtalık Merkez Camii'ne getirildi. Cenazeyi karşılayan binlerce kişi, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı.

Şehidin eşi Demet Arslanbay, "Şehit Arslanbay seninle gurur duyuyorum" diyerek cenaze aracının arkasından yürüdü. Bu sırada cenaze aracına dokunmak isteyen vatandaşları çevik kuvvet ekipleri engelledi. Daha sonra Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu caminin avlusuna kondu. Burada şehidin eşi, kocasının fotoğrafına sarılarak, "Ben ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim. Onlar eşimi kalleşçe öldürdü. Ben buna yanıyorum. Kalleşlik yapmayıp karşılarına çıksalardı böyle olmazdı. Eşim bir tek kurşun sıkmadan şehit oldu. O hep askerlerini düşünürdü, 6 askeri de şehit oldu" dedi.

Şehidin babası Hamdi, annesi Döndü Arslanbay da evlatlarının tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası, "Ağlamayacağız. Onları sevindirmeyeceğim" derken gözyaşlarını tutamadı. Baba daha sonra oğlununun tabutunu sevdi, fotoğrafını öptü.
Şehidin eşi Demet ile kız kardeşi Elif'i kadın astsubaylar teselli etti. Bu sırada kadın astsubaylar da duygulu anlar yaşadı.

Şehidin 6 aylık bebeği Zeynep ve 2 yaşındaki kızı Zehra da babaların tabutunun yanına getirildi. Minik Zehra, babasının fotoğrafını öpüp ona son kez dokunup gülümsedi ve "Baba" diye seslendi.

Cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Şehit babası, annesi ve eşine başsağlığı dileyen Bakan Yıldız, "Asker bizim asker, şehit çocukları bizim çocuğumuz. Onlara sahip çıkacağız. Terörü kınıyoruz. Failleri mutlaka yakalanacaktır" diye konuştu. Bakan Yıldız, şehit annesi Döndü ve şehit babası Hamdi Arslanbay ile yakından ilgilendi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın cenazesi binlerce kişinin katılımıyla Sugözü köyüne götürülerek toprağa verildi.

MUŞ


Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen er Ferit Demir, bugün memleketi Muş'ta gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Sabah saatlerinde Muş'tan alınan şehit Ferit Demir'in cenazesi, helikopterle baba ocağı olan Malazgirt ilçesine bağlı Erence köyüne getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu ve ağıtların yakıldığı cenaze törenine; Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Muş milletvekilleri Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Tatvan Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, şehit yakınları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganlarının sık sık atıldığı törende, Müftü Vekili Feyat Asya tarafından cenaze namazı kılındı.

14 çocuklu ailenin oğlu olan ve babası geçtiğimiz yıllarda vefat eden şehit Ferit Demir'in naaşı, törenden sonra köy muhtarı olan ağabeyi Mahsun Demir'in evine götürüldü. İstanbul'dan geldiğinde oğlunun şehadet haberini öğrenen anne Muhteber Demir'in feryatları yürekleri dağladı. Evden alınarak köy mezarlığına götürülen şehidin defni sırasında fenalık geçiren anne Muhteber ve kızına ise ambulansta müdahale edildi.

Cenaze töreninden önce bir açıklama yapan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, herkesin, 'Analar ağlamasın' dediğini ancak birilerinin anaları ağlatmaya devam ettiğini söyledi. Vali Bektaş, "20 yaşlarındaki gençlerimizin toprağa verilmesi kimseye fayda getirmez. Söylenecek söz bulamıyorum. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Kendisi de Tokatlı olan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kentte ailesinin ve hemşehrilerinin güvenliğini sağlayan 7 askerin şehit olmasının kendilerini fazlasıyla üzdüğünü belirterek, "Kim ne yaparsa yapsın, bu ülkenin huzurunu bozamayacaktır" diye konuştu.

AK Parti Muş milletvekili Seracattin Karayağız ise barış sürecinin görüşüldüğü günlerde böyle bir saldırının olmasının manidar bulduğunu ifade etti. Karayağız, "Her ne kadar üstlenen olmasa da saldırının ülkeyi kaos ortamına sürükleyen dış mihrakların işi olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Oğlunun şehit olduğu haberini köyde aldığını Kürtçe konuşarak anlatan anne Muhteber Demir, "Küçük oğlumun kaza geçirdiğini söylediler, ben de onu görmeye geldim ama burada Ferit'in şahadet haberini aldım. Saldırıdan 3 saat önce beni aradı ve devriyeye çıkacağını söyledi. Ben de kendisine dikkat etmesini istedim. O da bana durumunun çok iyi olduğunu söyledi" dedi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Muşlu Recep Mutlu'nun cenazesi ise dün toprağa verilmişti.