BU VAHŞLERİ İSLAM OLAMAZLAR/ VİDEO +18

Afganistan'da İnsanın Kanını Donduran İşkence +18  http://www.youtube.com/watch?v=HltI97yVnv8&feature=youtu.be

Afganistan'da İnsanın Kanını Donduran İşkence +18  http://www.youtube.com/watch?v=HltI97yVnv8&feature=youtu.be

Afganistan'da İnsanın Kanını Donduran İşkence +18  Afganistan’da Taliban üyesi olduğu iddia edilen bir grup kişi tarafından işkenceye maruz kalan bir Afgan sivilin görüntüleri izleyenlerin kanını dondurdu.

Afganistan'ın güney vilayetlerinden olan Uruzgan'da çekildiği tahmin edilen ve sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandıktan sonra büyük yankı uyandıran videoda aslen Afgan olan fakat Amerika'dan geldiği anlaşılan kişi Taliban üyesi olduğu iddia edilen kişiler tarafından esir alınıyor.

Yol çevirmesinde cep telefonunda kayıtlı olan Taliban'a karşı mücadele eden Abdul Hakim Shujaee isimli Hazara komutanla çektirdiği fotoğraf yüzünden esir alınan adama feci şekilde işkence yapılıyor. Görüntülerde ilk olarak Taliban üyesi olduğu iddia edilen üç kişi ortaya çıkıyor. Bu kişiler harabe benzeri bir yerde tuttukları kişiye ellerindeki sopalarla ve silahlarla vurmaya başlıyor.

Hızını alamayan bir kişi yere yatırdığı esirin üzerine çıkıp defalarca zıplıyor. İşkenceye maruz kalan kişi ise “ Siz Müslüman mısınız ? Müslüman bunu yapar mı ?” diye sorular soruyor. Daha sonra işkencecilerden biri Hakim Shujaee'nin nerde olduğunu soruyor, kendisinin Amerika'dan yeni geldiğini ve Hakim Shujaee'yi tanımadığını kendisi ile sadece bir resim çektirdiğini söylese de bu kişileri ikna edemiyor. İşkencenin devamında ise esir “Eğer ki Müslüman'sanız bana daha fazla işkence etmeyin bir defa da işinizi bitirin ve beni öldürün” dediği duyuluyor. İsminin Berek Ali Rizai olduğu açıklanan sivilin akıbetinin ise sonradan ne olduğu bilinmiyor.

Olayla ilgili açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid ise iddiaları reddederek, “Bu videonun yayınlanmasından hemen sonra olayı soruşturduk. İşkenceyi yapan kişiler bizim adamlarımız değil. Bu işkenceyi yapanlar Hakim Shujaee'nin adamları ve bize karşı yapılan karalama kampanyasının bir parçası” şeklinde konuştu.