ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI BRÜKSEL’DE COŞKUYLA KUTLADILAR

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarının şahsında dünya çocuklarına hediye ettiği, ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin organizasyonu ile Brüksel’de bulunan Lümen salonunda büyük katılım ve coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarının şahsında dünya çocuklarına hediye ettiği, ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin organizasyonu ile Brüksel’de bulunan Lümen salonunda büyük katılım ve coşkuyla kutlandı.

Çocuklar ellerinde Türk bayrağı ve  Atatürk resimleriyle gün boyu arkadaşlarının birbirinden güzel gösterileriyle bayram coşkusu yaşadılar.

Belçika Diyanet vakfı türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Aylin Erdem’in başarılı sunumuyla start alan program Şehitlere saygı duruşu ve istiklal marşı’nın okunmasıyla başlamış oldu.

Eğitim Müşaviri Sinan Ada katılımcı protokol üyelerini selamlayarak, tüm davetlilere teşekkür ederek, çocukların bayramını tebrik ettiği konuşmasını şu şekilde özetledi : «Cumhuriyet tarihimizde 23 Nisan 1923 günü çok anlamlıdır. Bu gün Cumhuriyet yolunda atılmış büyük bir adımdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, Bu günde güzel çocuklarımıza bu güzerl bayramı hediye etmiştir. Devletimizin, yönetim sisteminde başlayan değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla sonuçlanmıştı. Bugünden itibaren,Türk milletinin ufku açılmıştır. Türk milleti, dün olduğu gibi, bugün de Atatürk ilkeleri ve inkilaplarından ayrılmayacaktır. Çocuklar sizleri seviyor, bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. »

Daha sonra  bayram ile ilgili konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen T.C. Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay,  çocukların bayramını kutlayarak, başladığı konuşmasında : “Değerli konuklar, sevgili çocuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıldönümü olan bugünü, çocuklara armağan edilen bir bayram olarak sizlerle kutlamak üzere burada bulunmaktan özel bir mutluluk duyuyor en iyi dileklerimi sunuyorum.   

Artık evrensel bir özellik kazanmış olan 23 Nisan Bayramı, dünyadaki tüm çocukların birlikte coşku içinde kutladıkları ve insanlığa barış mesajı verdikleri benzersiz bir kutlamadır. Çocuklarımızın bayramının Belçika’da da en güzel şekilde kutlandığına şahit olmaktan mutluluk ve kıvanç duyuyorum.

Dünyada çocuklarına bir bayram hediye düşünen ilk milletin çocuklarısınız. Egemenliğin milletin eline geçişini temsil eden 23 Nisan gibi çok önemli bir günü çocuklara armağan eden Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in çocukları olarak çok şanslısınız. Sizler geleceğimizi simgeliyor, gelecek yıllara umut ve güvenle bakmamızı sağlıyorsunuz.

Belçika’ya  Türk işgücü göçünün 50. Yıldönümü idrak ettiğimiz bu günlerde çocuklarımızın geleceği için birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum » dedi.

Program, Azra Sarıkaya “23 Nisan”  adlı şiiri okumasıyla başladı.

Daha sonra  Kısa adı BDV olan Belçika Diyanet Vakfı Türkçe ve Türk kültürü eğitimi alan öğrencilerin “Anadilsiz Kalırsam” isimli gösterisi alkışlarla izlendi.

Fatma Yılmaz okuduğu “23 Nisan” şiirinin ardından, BDV Charleroi Hatice Camii Türkçe ve Türk kültürü  öğrencileri “Mehter” gösterisi sundular. Bu gösteri ile davetliler adeta tarihe yolculuk ettiler. Minikler mehteran takımı alkışlarla kutlandı.

Belçika Türk Kadınlar Derneği Türkçe ve Türk Kültürü Öğrencileri  “Hacivat ile Karagöz” gösterisiyle davetlilere hoş dakikalar yaşattılar. , BDV Hoboken Hacı Bayram Camii Türkçe ve Türk Kültürü Öğrencileri, “Akçaabat Kız Horonu” gösterisiyle salona coşku kattılar.,

Öğrencilerin  Ayyıldız  gösterileriyle, Senem Ceylan okuduğu “23 Nisan” şiiri dakikalarca alkış aldı., BİF Brüksel Hicret Camii Türkçe ve Türk Kültürü Ööğrencileri “Nasrettin Hoca” gösterisiyle davetlileri güldürürken,, BDV Mevlana Camii Türkçe ve Türk Kültürü öğrencileri “Bolu Yöresi” oyunlarıyla programa renk kattılar.

BDV Heusden Selimiye Camii Türkçe ve Türk Kültürü Öğrencileri “Bayrağımız” gösterisiyle, Liège Bölgesi Türkçe Dersleri öğrencileri “Trabzon Erkek Horonu” gösterisi büyük beğeni topladı.

23 Nisan Çocuk Bayramı programını TC Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Müsteşar Oya Yazar Turan, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Anvers Başkonsolosu Mustafa Kemalettin Eruygur, Eğitim Müşaviri Sinan Ada, Emniyet Müşaviri Hüseyin Tunçoğlu, Sosyal Güvenlik Müşaviri Metin Tosun, Askeri Ateşe Kurmay Albay Hayrettin Yılmaz, Kuvvet Komutanları, Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, Schaerbeek Belediye Bașkan Yardımcısı Sadık Köksal,  Meclis Üyeleri Derya Aliç, Seydi sağ, Alperen Özdemir, sivil toplum kurulușları temsilcileri ve çok sayıda vatandaș katıldı.

Belçika haber Be olarak, sevgili çocuklarımıza ve ailelerine  güzel bir bayram keyfi yaşatan T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Sayın Sinan Ada’nın şahsında, tüm  Türkçe ve Türk Kültürü Eğitmenlerine  teşekkür ediyor, sevgili çocuklarımızın « 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını’ bir kez daha tebrik ediyoruz.

www.belcikahaber.be