MISIR'DAKİ TOPLU İDAMLARI PROTESTO ETTİLER

UETD BELÇİKA MISIR ’DAKİ İDAMLARA HAYIR VE DİLSİZ ŞEYTAN OLMA ’ GÖSTERİSİ İLE  ‘MISIR YÖNETİMİNİ PROTESTO ETTİLER.

UETD BELÇİKA MISIR ’DAKİ İDAMLARA HAYIR VE DİLSİZ ŞEYTAN OLMA ’ GÖSTERİSİ İLE  ‘MISIR YÖNETİMİNİ PROTESTO ETTİLER.

AB binalarının olduğu Lüksemburg meydanında bir araya gelen ikiyüzü aşkın kalabalık ellerinde  ‘Rabia’ işaretleri ve Mısır yönetimi aleyhine yazılan dövizler ve pankartlar taşıyarak, protesto gösterisinde bulundular.

‹Mısır’daki idamlar Kabul edilemez›, ‹İdamlar Durdurulsun›, ‹Katil Sisi› diye sloganlar atarak, Fransızca ve İngilizce basın bildirileri okudular.Yapılan konuşmalarda bir insanlık suçu olan idamları asla kabul etmiyoruz. İnsanlar düşüncelerinden dolayı idam edilemezler.

Batılıların ve dünyanın Sisi’nin  cinayetlerine karşı seslerini yükseltmeleri istendi.

DİLSİZ ŞEYTAN OLMA

Hz. Peygamber (s.a.v.) öyle buyurdu;"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."Mısırda alınan haksız idam kararlarına karşı protesto gösterisi yapılacaktır.

UETD Belçika ve çeşitli STK'ların desteğiyle düzenlenecek bu organizasyonda Din,dil, irk, mezhep ayrımı göstermeksizin vicdan sahibi bütün kardeşlerimizi orada bu haksızlığa dur demeye davet ediyoruz.Zalim ve diktatör olanlara sen zalimsin demeyen kişi dilsiz şeytandır.

Gücün yanında yer alan ve zulüm altında inleyen insana destek vermeyen kişi dilsiz şeytandır. Hangi dine, ırka, dile mensup olursa olsun çocukların öldürülmelerinden ıstırap duymayan kişi dilsiz şeytandır.Elindeki imkanın bir kısmını fakir ve mağdurla paylaşmayıp, onun perişan halini geniş karnıyla seyreden kişi dilsiz şeytandır.

Aleyhine de olsa adaletin ve haklının yanında saf tutmayan kişi dilsiz şeytandır.
Sonuç şudur :

Bu dünyada dilsiz duran, öteki alemde mutlaka dilsiz olarak diriltilecektir.

Mısır'daki siyasi idamlara HAYIR!
NEEN tegen politieke executies in Egypte!
NO contre les assassinats politiques en Egypte!
NO against political killings in Egypt!
NEIN gegen politische Morde Ägypten!

www.belcikahaber.be