Le Moulin Dernek Başkanı Kilinik Psikolog Serpil Özhan : «Amacımız psikolojik sorun yaşayanlara yardımcı olmaktır»

2003 yılında Ankara’dan gelip Brüksel’e yerleşen Klinik Psikolog Serpil ÖZHAN  açmış olduğu “EMPATHIE” psikolojik danışma ve psikoterapi merkezinde çalışmalara başladı.

2003 yılında Ankara’dan gelip Brüksel’e yerleşen Klinik Psikolog Serpil ÖZHAN  açmış olduğu “EMPATHIE” psikolojik danışma ve psikoterapi merkezinde çalışmalara başladı.

Bu merkezde Serpil ÖZHAN ve eşi Selçuk PERİN hastaların problemlerine dönük sorunlarına çözüm aramak için gönüllü olarak çalışmaya başladılar. Bu çalışmalar içerisinde kişilere dönük sorun çözümleri, tercümeler, gerektiğinde mahkeme ve poliste sözlü tercüme ve hukuki yardım oluştu. Gereken Raporlar Fransızca, Flamanca ve İngilizceden Türkçeye veya tersi olarak tercüme edildi. İnsanlara yardımcı olan Özhan ve Perin çalışma alanlarını genişletmek ve daha çok insana yardımcı olmak için « Le Moulin » adlı bir dernek kurdular.

 « Le Moulin (Değirmen) İnsanlarımıza Psikolojik imkanlar Sunacak olan bir Dernerktir » diyen Psikolog Serpil Özhan dernekleri ve çalışmaları hakkında Dergimiz ve Sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu’ya şu açıklamalarda bulundu.

« Le Moulin » derneğimiz, Psikolojik destek ve yasal tavsiyeler ile aile içi şiddet, aile sorunları, iş kazaları ve trafik kazaları mağdurlarına yardım etmeyi kendisine amaç edinmiştir

Le MOULIN a.s.b.l. (TR) Le Moulin’in başlangıcı, Ankara’dan gelip Brüksel’e yerleşen Klinik Psikolog Serpil ÖZHAN’ın 2003 yılında “EMPATHIE” psikolojik danışma ve psikoterapi merkezini kurmasına dayanıyor. Zaman içinde psikolojik sorunları için gelen kişilerin aslında bürokratik, mali ve yasal konularda büyük çıkmazlar içinde oldukları görüldü. Genelde insanların dil problemi ya da bilgi yetersizlikleri nedeni ile sorunların üstesinden gelemedikleri tespit edildi.

Bu problemler yoluna koyulmadan psikolojik sorunların çözülmesi pek mümkün olmuyordu. Bir sure sonra bu konularda yol göstermek ve gerektiğinde bizzat yardım etmek için Selcuk Perin gönüllü olarak çalışmaya başladı. Daha sonra danışmaya gelen kişilerin sorunlarının belirli alanlarda toplandığı görüldü.

İnsanlar kendilerine gelen resmi evrakları anlamakta zorluk çekiyorlardı, haklarını ve sorumluluklarını bilmiyorlardı. Aile içi şiddet, aile baskısı, özellikle kadına fiziksel ve psikolojik şiddet konularında nereye başvuracaklarını ve ne yapacaklarını bilmedikleri, kendilerini desteksiz ve yalnız gördükleri için de senelerce bu ortam içinde yaşamaya mahkûm oldukları görüldü.

Selçuk PERİN zamanını ve bilgilerini bu kişilere yardım etmeye odaklayarak, onların sorunlu oldukları kurumlarla iletişime geçip, refakat ederek sorunlara çözüm getirmek için çalıştı. Bu güne kadar gönüllü, herhangi bir ücretlendirme olmadan yapılmış olan yardımlar için gün geçtikçe talep hızla arttı ve iki kişilik ekibimizin yetersiz kalmaya başlamasına sebep oldu.

Bu nedenle Serpil ve Selçuk merkezin faaliyetlerini Aralık 2014 tarihinden itibaren “Le MOULIN a.s.b.l.” derneği çatısı altında daha geniş bir ekip eşliğinde devam ettirmeye karar verdi.

Neden “Le Moulin”? Küçük dokunuşlarla yaşamlarına yön veren insanların diğer ihtiyacı olan kişilere yardım edebilir duruma gelmeleri hayalimiz olmaya başladı. Böylece değirmen dönecek ve hep üretecekti. İlk etapta değirmenin yelkenlerini çeviren rüzgâr in gücünün yetmediği anlarda, biz bu yelkenlere güç vererek dönmesini sağlamak istiyoruz. Amacımız insanlara el uzatıp psikolojik destek ve eğitici aktivitelerimizle, bulundukları zor gibi görünen durumlarla basa çıkmalarını ve hayata tekrar en iyi şartlar altında devam etmelerini sağlamaktır. Değirmen dönmeye başladığında pek çok hazır bekleyen projelerimiz hayata geçecektir.

Le Moulin kimelere destek elini uzatıyor?

Belçika’da yaşan ve dilini bildiğimiz her kes’e elimizi uzatıyoruz. Daha açık olarak, Le MOULIN’den yardım isteyebilecek kişilerin şartları aşağıda belirtilmiştir:

  • Güncel ihtiyaçlarına yetecek kadar geliri olan kişiler ya da hiç geliri olmayan kişiler
  • CPAS lerden (Belediye Sosyal Yardım Kuruluşu) yardım almakta olan kişiler
  • Alie baskısı yaşayan ve az geliri olan kişiler

Kişilerin maddi durumlara göre bu destek bedava veya çok cüzi bir meblağ karşılığında verilir.

Le Moulin Yönetim Kurulu Üyeleri ve görevleri?

« Le Moulin » Yönetim Kurulu Başkan Psikolog Serpil Özhan, Tercüman ve Danışman Selçuk Perin, Psikolojik Asistan Cansu Güngör, Çizim ve İletişim Melike Karadayi, Bilgi işlem/İletişim Quentin Delcourt ve Avukat Hakan Hüsnü Erzurumlu’dan oluşmakta.

22 Ocak 2016 Günü yeni derneğimizin tanıtım kokteylini merkezimizde düzenleyeceğiz.

Bizlere ulaşmak isteyenler aşaüıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirler »

Iletişim Bilgileri :

Le Moulin asbl
Avenue Paul Deschanel, 146
1030 Schaerbeek