IRKÇI ERMENİLERİN TAHRİKLERİNE KAPILMADAN "˜KARABAĞ İŞGALİ'Nİ PROTESTO ETTİLER

Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de bir araya gelen Türk ve Azerbaycan vatandaşları ellerinde AzerbaycaN, Türk bayrakları ve Karabağ posterleriyle miting sonrası, "˜Ermenistan Büyükelçiliği önünde gösteri yaptılar.

Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bir araya gelen Türk ve Azerbaycan vatandaşları ellerinde AzerbaycaN, Türk bayrakları  ve Karabağ posterleriyle miting sonrası, ‘Ermenistan Büyükelçiliği önünde gösteri yaptılar.

Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci’nin organizasyonu ve kısa adı DAK’olan Dünya Azerbaycan Kongresi ve STK’ların destekleriyle gerçekleştirilen gösteride “Karabağ bizimdir, bizim olacak”, “Katil Ermenistan”, “İşgalci Ermenistan Karabağ’dan defol”, “Katil Sarkisyan”, “Karabağ’a Özgürlük” sloganları atıldı.

Basın’ın büyük ilgi gösterdiği mitingde BADC Başkanı Ayhan Demirci yaptığı konuşmada ‘İşgalci Ermenilerin Karabağ topraklarını işgal ederek, burada işledikleri katliam ve cinayetler dile getirerek, yakın zamanda patlak veren sınır çatışmalarıyla az da olsa Karabağ’ın bir kaç köyünün kurtarıldığını, diplomatik çabalarla Karabağ Özgür olmaz ise, gerekirse savaşılarak Karabağın Ermeni işgalinden kurtarılması gerektiğinin” altını çizdi. Batı ülkeleri Avrupalılar Ermenistan’ın işgaline karşı duyarlı olarak, Ermenilerin Karabağ topraklarından çıkmaları için gerekli diplomatik girişimleri harekete geçirmelerini talep ediyoruz. Savaş istemediklerini belirten konuşmacılar, olayın masa’da çözülmesinden yana olduklarını ancak Ermenilerin buna yanaşmaması durumunda da savaştan kaçınmayarak Karabağ topraklarını Ermenilerden geri almak için gerekirse savaşacaklarını” ifade ettiler.

Azerbaycanlı bir anne “Ermeniler topraklarımızı haksız yere işgal ederek, insanlarımızı katlettiler. Emperyalistlerin oyununa gelen Ermeniler kendi çocuklarınıda haksız bir savaşa kurban veriyorlar. Bizim muzaffer ordumuz topraklarımızı kurtaracak güce sahiptir. Ermeniler topraklarımızı derhal terkederek, Ermeni analarının fazla acı çekmesine vesile olmasınlar. Haksız bir dava uğruna Ermeni anaları gözyaşı dökmesinler. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin. Ordumuzu muzaffer etsin inşallah” dedi.

Miting sonrası yürüyüşe geçen göstericiler, güvenlik önlemleri altında Brüksel Ermenistan Büyükelçiliği önüne gelerek, burada Azerbaycan Milli Marşı’nı hep birlikte okuyarak, Ermenistan ve Sarkisyan aleyhine sloganlar atarak, Ermenistan’ın Karabağ’ı işgal etmesini Türkçe, Fransızca, Rusca ve Flamanca sloganlarla protesto ettiler.

Fransa ve diğer Avrupa Ülkelerinden gelen Ermeni Irkçıların ortamı gerdiği miting ve gösteride güvenlik güçleri önlemler alarak, olası bir çatışmayı önlediler. Irkçı Ermeniler Ermenistan Büyükelçiliğine sığındılar. Buradan Azerbaycanlı göstericilere hakaret etmeye başladılar. Ancak Sağduyulu Türk ve Azerbaycanlı göstericiler tahriklere kapılmadan demokratik haklarını kullanarak, olaysız bir şekilde dağıldılar.

www.belcikaaydinhaber.com.