BADD KADIN KOLLARI «8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"ºNÜ KUTLADI

Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği, Kadın Kolları Başkanlığınca «8 Mart Dünya Kadınlar Günü» nedeniyle AKM salonunda nezih bir kutlama gerçekleştirildi. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen kutlamada açılış konuşmasını BADD Kadın Kolları Başkanı Mine Renda yaptı.

Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği, Kadın Kolları Başkanlığınca «8 Mart Dünya Kadınlar Günü» nedeniyle AKM salonunda nezih bir kutlama gerçekleştirildi. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen kutlamada açılış konuşmasını BADD Kadın Kolları Başkanı Mine Renda yaptı.
Kadınlar Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Renda, «Öncelikle siz kadınlarımızın ve tüm dünya kadınlarının ‹8 Mart Dünya kadınlar Günü›nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Brüksel Başkonsolosumuz Sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na çok teşekkür ediyorum.
Dünya geliştikçe kadınlarımızın daha fazla alanlarda başarılı olduğunu görmek, biz kadınları mutlu etmekte. Kadının her alanda güçlü olması hem bugün hem de yarın kadının önünü açmakta. Biz bu dünyayı beraberce  daha iyi hale getiririz. Neler yapabileceğimizin farkında olun. Sevgili kadınlar güç bizde yeter ki buna inanalım. Girişimci olun. Güçlü kadın, güçlü aile «kuvvetli duruşunuzu koruyun». Yeterki kararlı olun, evden çıkın, hedef belirleyin! Önce sen olmalısın unutma.
Bu arada bir çok batılı ülkeden önce biz kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan, kadınlarımızın moderinleşmesini sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk›e bir kez daha minnet duygularımızı ifade ediyoruz» dedi.
Daha sonra Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu bir konuşma yaptı. «8 Mart Dünay Kadınlar Günü›nü kutlayan Dilşad, «Öncelikle yeni görevime başlamam nedeniyle sizlerle tanışmaktan ve böylesi anlamlı ve güzel bir etkinlikte bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Sizlerle bizleri bir araya getiren BADD Kadın Kolları Başkanı Mine Renda hanfendiye teşekkür ediyorum.
Biz kadınlar hayatın her alanında olmamlıyız. Bizler hem kadın, hem anne olarak eğitime önem vermeliyiz. Unutmamalıyız ki Dünya›ya yön verenler eğitimli insanlardır. Gerek kendimizin gerekse çocuklarımızın özellikle de kız çocuklarımızı eğitmeliyiz. Başkonsolosluk olarak kapılarımız her zaman sizlere açıktır. Başkonsolosluğumuz sorumluluğundaki her konuda bizleri arayıp sorularınızı bizlere sorabilirsiniz. Bu duygularla hepinize teşekkür ediyor, gününüzü tebrik ediyorum» dedi.
Sinevizyon gösterimi ardından, Stajer Meltem Dereli «kadına şiddet ve zaman tüneli» adında anlamlı bir sunum yaptı. Kadın sorunlarını içeren kısa metrajlı filim gösterimiyle devam eden programda  filim hakkında davetlilerin görüşleri alındı, şiirler okundu.
En son Türk mutfağından hazırlanan yemek ikramıyla resepsiyon ve kutlama son buldu.