Esra Pastanesi'ne görkemli açılış

~~Schaerbeek belediyesinin en işlek caddelerinden Chaussee de Helmet 77 numarada kurulan Esra Pastanesi (Esra Patisserie), görkemli bir açılışla kapılarını açtı.

~~Schaerbeek belediyesinin en işlek caddelerinden Chaussee de Helmet 77 numarada kurulan Esra Pastanesi (Esra Patisserie), görkemli bir açılışla kapılarını açtı.

Talip Sarıgöz tarafından kurulan pastane, Federal Milletvekili Emir Kır, Brüksel bölge milletvekilleri Mahinur Özdemir, Şevket Temiz ve Hasan Koyuncu, Schaerbeek belediye başkan yardımcılarından Sait Köse ve Sadık Köksal ile Schaerbeek belediye Meclis Üyesi Derya Alıç’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Pasta ve baklava çeşitlerinin yanı sıra Lagash çiğ köftesinin satılacağı pastanenin açılışı sembolik olarak kırmızı kurdelenin kesilmesiyle yapıldı.

Açılış sonrası Yenivatan’a konuşan genç girişimci Talip Sarıgöz, yeni açtıkları mekanın hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken, pasta çeşitleri, kuru pastalar ve Gaziantep baklavalarının yanı sıra Lagash’ın çiğ köftelerini müşterilere sunacaklarını ifade etti.

Açılışta yaptığı konuşmada Türk girişimcilerin durmadıklarına vurgu yapan Schaerbeek belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, “Her hafta iş yerleri açılıyor ve şirketler kuruluyor. Her şeye rağmen yollarına devam ediyorlar.” diye konuştu.

“Talip kardeşimizi kutlamak istiyorum” diyen Federal Milletvekili Emir Kır, “Örnek bir kardeşlerimizden birisi. Sürekli faaliyetlerini yapıyor. Burada da güzel bir inisyatif aldı.” dedi.

Schaerbeek belediye Başkan Yardımcısı Sadık Köksal ise yaptığı konuşmada, “Kendisi bu kriz döneminde böyle bir yatırım yaparak, bir girişimde bulunması risk değil aslında ve mahallede yapmış olduğu ön çalışma çerçevesinde de bu yakınlarda bir tatlıcı olmadığını tespit etmiş ve kendi yerinde kendisi işletmek istemiş.” ifadelerini kullandı.

Belçika İslam Kültür Merkezleri Birliği Laeken Hamidiye Külliyesi Camii Din Görevlisi ve aynı zamanda Lagash Avrupa distribütörü Nihat Gülal tarafından okunan Kur’an-ı Kerin tilaveti ve yapılan dua sonrası ikramlar dağıtılırken, Esra Pastanesi’nde resmi olarak ilk alışveriş Schaerbeek belediye Başkan Yardımcısı Sadık Köksal tarafından gerçekleşti.

Haber ve resimler: Cafer Yıldırımer