KILI.DAROĞLU KUTUYU AÇTI, KIYAMET KOPTU. ERDOĞAN İSTİFA SESLERİ YÜKSELDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan ailesine olduğunu iddia ettiği para transferlerini açıkladı. Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan'a ait olduğunu belirttiği bazı para dekontlarını gösterdi. Dekontlar, milyonlarca dolarlık transferlere ait.

~~CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan ailesine olduğunu iddia ettiği para transferlerini açık

~~Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

“Keyifli bir grup toplantısı yapacağız. Seven sevmeyen, CHP’li olan olmayan herkes dikkatle dinlesin bu grup toplantısını. Ancak önce izin verirseniz bir iki konuya kısaca değineyim.

TAHİR ELÇİ OLAYI

Birisi Tahir Elçi. 28 Kasım 2015'te Dört Ayaklı Minare'nin önünde basın toplantısı yaptı ve ayrılırken bir kurşunla hayatını kaybetti. Faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Söz verdiler bulacağız diye. Her taraf polis dolu, kamera kaynıyor. 2017. Fail hala bulunamadı. Faili meçhul cinayetler yakın tarihimizin kara sayfalarıdır. Dileriz katilleri bir an önce bulunur ve yargı önüne çıkar.

ÇİFTÇİ SORUNLARI

Hafta sonu Antalya'daydım. Belediyelerimizin açılışlarına katıldım. Turizmciler ve muhtarlarla özel toplantı yaptım. Daha sonra pazar günü yaşanan yağış ve hortum dolayısıyla yaşanan seraları gezdim, vatandaşlarla görüştüm. Çünkü sorunu yaşayan insan bize derdini anlatmalıydı. Hepsi dertli. “Biz kimseye yalvarmıyoruz, bir şey beklemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz” diyorlar. “Bize getirip yardım, bağış vs. değil, gelsinler seramızı yapsınlar, parasını öderiz” diyorlar. Veraset yoluyla parçalanan araziler dolayısıyla şikayetleri var. Biz bir çalışma yapacağız ve Tarım Bakanı'na sunacağız.

ASGARİ ÜCRETİ CHP’Lİ BELEDİYELERDE 1500 TL YAPTIK

Finike'de bazı evler oturulamaz haldeydi. Kadınlar geldi anlattılar. Belediye başkanlarımıza “Her biriniz bir evi yapacak, diğerleri de oturma takımı alacak” dedim. Söz verdik mi yaparız. Tıpkı asgari ücret 1.500 lira dedik. Belediyelerimizde yaptık. Yapacağız, kimse endişe etmesin. Tütün üreticilerinin derdini dile getirmiştim. Adıyaman'da üreticiler yürüyüş yapmak istediler. Efendim, provokasyon diye polis, özel harekat ve jandarma müdahale etti. Kabahat talimat verenlerde. Kimsenin camı çerçevesi inmedi, arabası zarar görmedi, sataşma olmadı. Ellerinde sadece Türk bayrağı ve tütün var. Orantısız bir müdahale oldu. Buradan bütün tütün üreticisi kardeşlerime sesleniyorum. Adıyamanlılara, Bitlislilere, Malatyalılara sesleniyorum. Senin tütün hakkını koruyacak partinin adı CHP'dir. Bunu sakın unutma. Emeğin, alın terinin değerini veren partinin adı CHP'dir. Bunu sakın unutma.

1.897.524 ÇOCUK BU YIL OKULA GİDEMEDİ

Ve tabii eğitimcilerle de toplantı yaptık. Anneler, çocuklar sizin çocuklarınız, bizim çocuklarınız. Çocuklara sahip çıkmak, benim de sizin de göreviniz. Neredeyse her saat değişen eğitim sistemine ben de, siz de isyan edeceksiniz. Ne zaman? Sandığa gittiğinizde. Unutamayacakları bir dersi çocuklarımız adına vermeliyiz. Bazı rakamlar vereyim size. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 1 milyon 897.524 çocuk okula gidemedi. Bunların okumaya hakları yok mu? Neden devlet sahip çıkmıyor? Ankara'daki çocuklar kendi çocuklarına sahip çıkıyorlar çünkü. Vatandaş yarın sandıkta bunun hesabını sana soracak.

“ANKARA’DAKİ BEYLERİN ÇOCUKLARINI TANITACAĞIM”

Sevgili anneler, babalar. İlkokulların yüzde 31'i birleştirilmiş sınıflarda ders veriyor. 1,2,3,4. sınıflar aynı sınıfta, aynı anda. Veya bölünüyorlar, 1,2 ayrı, 3,4 ayrı. 21'inci yüzyıldayız. 15 yılda derslik sorununu nasıl çözemezsin. Özel okullara aktarılan para 1 milyar 164 milyon lira. Çocuğunu okula gönderirken harçlık veremeyen babaya sesleniyorum. Bir sandviç parası veremeyen anneye sesleniyorum. Senin çocuğuna bunlar sahip çıkmadılar. Ama özel okullara para aktardılar. 1 milyar 164 milyon lira. Yani 1 katrilyon 164 milyar lira eski parayla. Senin okulunun temizliğini sen yaparsın. Camı kırılır sen yaparsın ama özel okullara bu kadar kaynak aktarıyorlar. 817.799 öğrencimiz taşımalı sistemli 11.900 merkeze taşınıyor. Öğretmen mi yok, var. Niye taşımalı sistem? Nerede çocuk varsa okul olmalı. Nerede okul varsa öğretmen olmalı. 15 yılda yapamadılar. Sözüm söz. En geç 4 yıl içinde yapacağız. Bakın şimdi 1998'den rakam vereyim. MEB bütçesinin yüzde 30'u yatırıma gidiyordu. 2002'de 17'si, yeni bütçede yüzde 8,6'sı gidiyor yatırıma. Çocuklarımıza yatırım yapmayan hükümet olabilir mi? Ankara'daki beylerin çocukları ayrı okullara gidiyorlar; ayrı yerlerde şirket kurup vergi vermemek için her türlü dümeni çeviriyorlar. Bu Ankara'dakilerin çocuklarını bütün Türkiye'ye tanıtacağım.
“SIRA GELDİ KUTUYU AÇMAYA”
Şimdi geliyoruz kutuyu açmaya. Çorum’da 17 Kasım 2017’de bir konuşma yaptım. 21 Kasım 2017’de yine sorular sordum. “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün bir vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiklerini biliyor musun? Yerli ve milliysen cevabını vereceksin” dedim. 1.5 milyon lira dava açtılar. Açsan ne olur, açmasan ne olur? Sen soruma adam gidi cevap ver. Beni dinliyordur, yanına bir doktor al yanında olsun.

Gözlerinden öperek tekrar sorayım sayın Erdoğan. 30 milyar doları ne zaman nerede, kimin için harcadın?

İspat edelim. 1 Ağustos 2011 Man Adası Devleti’nde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. O şirketin kuruluş belgesi bizde. Bu şirket 2 Ağustos itibarıyla birer yönetim kurulu toplantısı yapar. Yönetim kurulu Sıdkı Ayan’dan oluşur. 1 sterlinlik bir şirket. 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devreder. Sıdkı Ayan kimdir tanıyor musun? Kasım Öztaş’ı tanıyor musun? Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Bu şirkete para gitti. 15-12-2012 tarihinde Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolar şirkete para gönderiyor. 15-12-2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 26-12-2011 Ziya İlgen 1.250 bin dolar. Mustafa Erdoğan, 1.250 bin dolar para gönderiyor. 27-12-2011 Osman Ketenci, dünür, 1.250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1.250 bin. Eski Özel kalem müdürü bu. Ahmet Burak Erdoğan, 1.450 bin dolar. Ahmet Burak Erdoğan, 2.300 bin dolar. Diyecekler ki bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek? Yurt dışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsi swift mesajları elimizde. Bunlar yetmez bankaların dekontu lazım dedim Parayı gönderdiğin dekontlar. Diyecekler ki bu belgeler sahtedir. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurt dışına göndermişler o şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın.

Konya Ereğli’de 40 günlük bebek zatürreden öldü. Aralık ayında camı kırıktı. O bebeğin hakkını savunmak için ben bunları soruyorum. Samsun’da 2.5 aylık Kübra bebek açlıktan öldü. Ben Kübra bebeğin hakkını savunmak için bu soruları soruyorum. Başka adalarda şirket kurduracaksın, Türkiye’den para göndereceksin. Sonra Kayseri’den çıkacaksın, dolarları bozdurun biz yerliyiz, milliyiz. Sen ne yerlisin, ne millisin. Sen gayri millisin. Bütün AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Benim bir hatam varsa söyleyin alınmam ama yılları yılı size ahkam keser, doları bozdurun der, kendisi alır çocukları ile yurt dışına giderler. İspat ettim söyle bakayım alçak kim? Kadın, musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödeyecek. Kamyon şoförlerini dinledin mi gözünü sevdiğim Erdoğan. Mazottan alınan vergiyi biliyor musun sen?

Ayrıntılar gelecek…

MİLYONLARCA DOLAR PARA TRANSFERİ İDDİASI TARTIŞMALARI
CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta salı günü partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili iddialarda bulunmuş ve “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu iddialara yönelik “İspatlayamadığın takdirde senin siyaseti bırakman lazım.” yanıtını vermişti. Partisinin bugünkü grup toplantısında da Kılıçdaroğlu'nun sözlerine değinen Erdoğan 'Biraz sonra (Kılıçdaroğlu) güya belge açıklayacakmış. Geçmiş konuları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Kendine bir yerlerden bir şey gönderiliyor. Benim yurt dışına milyonlarca dolarlık paralar gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı? Yok.' diye konuşmuştu.

ladı. Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan'a ait olduğunu belirttiği bazı para dekontlarını gösterdi. Dekontlar, milyonlarca dolarlık transferlere ait.