Üç sanatçının 'Toprak' sergisi

28 Kasım'da üç sanatçı, bir başlık altında, üç farklı vizyon ile aynı toprakları temsil eden bir sergi açılışı düzenlediler. Sergi 04 Aralık tarihine kadar devam edecek.

~~28 Kasım'da üç sanatçı, bir başlık altında, üç farklı vizyon ile aynı toprakları temsil eden bir sergi açılışı düzenlediler. Sergi 04 Aralık tarihine kadar devam edecek.

~~BRUXELLES KORNER

ZEHRA ÖZER & DURAN KADIR

Sabit Karahisarlı, gezegenimizi çevresel ve mekansal bir bakış açısıyla analiz ediyor. Bunu evrende külden gelen ve kül olarak geri canlanacak olan insani bir nokta gibi görüyor. Ancak bu iki nokta arasında dünya'da etkisini ve onun arkasında bırakacaklarını sorguluyor. Kullandığı tuvali kil ile kaplıyor ve kuruduğunda çatlayıp açığa çıkan malzemeyi akrilik kaplamalı kabartmalarla işliyor. Kişisel ve çağdaş bir çalışma.

Ramon Moreno, dünyayı bir merak ve deney yeri olarak görüyor. Tutkulu ekolojist, çamur işiyle doğaya atıfta bulunuyor. Bitkileri, kökleri, deniz yataklarını neredeyse bilinçsizce eserlerine yerleştiriyor.

Duran Kadir, yağlıboya tablolarında sevinci, acısı, güzelliği, çılgınlığı ve çirkinliğiyle gezegenin bugünkü haline değiniyor. İnsanoğlu ve doğa, sosyo-ekonomik ve ekolojik açıdan işkenceye maruz kalıyor ve suistimal ediliyor. Bunu çalışmalarında kullandığı teknik ve stillerin bir evrimi sayesinde ortaya çıkarıyor. Resimlerinde güzellik estetiği yerine daha çok kendi ifadesine yönelik çalışma eğilimindedir.

Üçünün çalışmaları, vicdanını uyandırma, gezegenin tehlikede olduğunu gözlemleme ve harekete geçmenin önemini taşıyor. Çalışmalarıyla ortaya atılan soruların ve düşüncelerin doğayı korumak için gelecekteki çözümlere yol açacağını umuyorlar çünkü adam dünyadan göçerken bu gezegen çocuklarına kalacak.

Acilen keşfetmeniz gerektiğiniz sanatçılar Sabit Karahisarlı, Kadir Duran ve Ramon Moreno'nun güzel bir sergisi!

EXPO DEVAM EDİYOR

Cumartesi günü sanatçıların KATILIMI 2/12/2017

10.00 - 13.00 arası

28/11/2017 - 04/12/2017

Maison communale d'EVERE

Square Hoedemaekers 10

1140 Evere

L'exposition « Terre & Terres »

Espace Delahaut - Maison communale

http://www.bruxelleskorner.com/kultur-sanat/dunya-arazi-ve-toprak/4932