TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ KÖLN VE BRÜKSEL'DE TANITILDI

~Türkiye'de hizmet veren üniversitelerin çalışmalarını ve eğitimlerini Avrupa'lı özellikle Türk gençlerine ve ailelerine tanıtım amaçlı TRUCAS Organizasyonuyla Almanya ve Belçika'da birer tanıtım fuarı düzenlendi.

~Türkiye'de hizmet veren üniversitelerin çalışmalarını ve eğitimlerini Avrupa'lı özellikle Türk gençlerine ve ailelerine tanıtım amaçlı TRUCAS Organizasyonuyla Almanya ve Belçika'da birer tanıtım fuarı düzenlendi.

Almanya Köln ve Belçika Brüksel'de düzenlenen fuarlara ilgi hayli büyüktü. Öğrenciler ve Velileri Üniversitelerin eğitimleri hakkında geniş bilgiler alma imkanı buldular.

Brüksel Metropol Hotel salonunda gerçekleştirilen fuarda 11 Üniversite tanıtım yaptı. TRUCAS organizasyonuyla ilgili olarak organizatör Serdar Yurtalan konuyla ilgili olarak, Belçika Aydın Haber'e şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle kendimizi ifade etme imkanı verdiğiniz ve buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Biz TRUCAS olarak 4,5 yıldan beri üniversiteler fuarı organizesi yapmaktayız.  Bizim bu fuarları düzenlemekte iki amacımız var. Birincisi Türkiye üniversitelerini yurt dışında tanıtmak, ikincisi ise, yurtdışından ülkemize gelerek burada Üniversite eğitimi almak isteyenlere ilk adres olmak ve onlara yardım etmektir.

Biz, 2012 yılında ilk olarak Almanya Berlinde fuarımızı yaptık. Daha sonra sırasıyla  Köln, Viyana, Rotterdam ve bu sene de Brüksel'de yapıyoruz. Bu fuarları yılda iki defa yapıyoruz. Hem Mayıs hem de Kasım ayında yapıyoruz. Kasım ayı öğrencilerin eğitime başladıkları zamandır. Eylül ayından sonra başlıyorlar. Burada Türkiye'de okuma fırsatlarını iyi tanıtmak. Bu tanıtımlar Mayıs veya Haziran aylarına da sarkabiliyor.

Üniversite'ye gitmek isteyen öğrencilerin diplomalarını almalarına yakın bir tarih ve bu gibi düşüncelerini daha da sağlamlaştırmak için iyi bir zamanlamadır bu zamanlamalar. Öğrencilerin,Türkiye'de okumak istiyorum tekrar bilgilerimi sağlamlaştırmak ve bu konuda ilk ağızlardan nasıl bilgi alabilirim? sorularını cevaplamak için öğrencilere ve velilerine yardımcı oluyoruz.

Biz, Belçika'yı neden tercih ettik. Almanya Köln'de yaptığımız fuarlara Belçika'dan aileler ve öğrenciler geliyordu. Biz bu konudaki talepleri karşılamak Belçika'daki öğrenci ailelerine de yardımcı olabilmek için burada da bu fuarları düzenleme kararı aldık ve buradayız. İlgi hayli fazla bundan da son derece memnunuz. Eğitim ile bir yerlere gelecek öğrenci arkadaşlarımıza yardımcı olmak için buradayız. Onların her türlü sorularına birinci elden cevap vermekteyiz.

Şuanda 11 üniversitemiz reyonlarında vatandaşları üniversiteleri ve eğitimleri hakkında bilgilendiriyorlar. Köln'de 16 üniversite ile fuar düzenledik. Kasım ayında bu sayı genelde az oluyor. Ancak, Mayıs ayında düzenlediğimiz fuarlarda bu sayılar, 20-30'a kadar çıkmakta.

2011-2012 yıllarında YÖK'ün raporlarına göre, Almanya'dan Türkiye Üniversitelerine okumak için gidenlerin sayısı 890 civarındaydı. 2016 - 2017 arasında bu sayı 3008'e çıktı. Yani bu hızlı bir şekilde yükselen ibreyi gösteriyor. Bu sadece Almanya' ile ilgili değil, Hollanda ve Brüksel'de de yükseliyor. Burada neyi okumayı hedefliyorsa, bu çalışmalar neticesi öğrenciler dilediği bölümü tercih ederek, okuma imkanına sahip olabiliyorlar. Amacımız buralarda Türkiye'de okumak isteyenlere birinci elden yardımcı olmaktır.

Öğrencilere tavsiyem, Türkiye'de okumak demek burada bir üniversite de okuma kriterine sahipseniz Türkiye'de de okumanız mümkün. Tek bir fark var. Burada istediğiniz bölümü belki okumayabilirsiniz başka bir bölüm tercih edebilirsiniz. Farklı dillerde eğitim görebilirsiniz. Türkiye bu anlamda farklı bir konsept sunuyor. Türkiye'de Türkçe, İngilizce, Fransızca gibi dillerde de eğitimler alabilirsiniz. Türkiye büyüyen bir ülke. Bir çok yabancı şirket büyük şehirlerde çalışmalar yapmaktalar ve akademik anlamda iş bulma imkanı da aynı oranda artmakta.

Burdan gelen öğrenciler genelde 2-3 dil bildikleri için iş konusunda daha avantajlılar. Bu özelliklere sahip arkadaşlar, hem akademik hem de iş anlamında daha şanslılar.

Türkiye'de aldığınız diplomalar, dünyada 45 ülke dahil bir çok yerde geçerlidir. Tıp ve Hukuk dışında buda ülkelerin anlaşmalarıyla orantılıdır. Diğer bölümler her alanda geçerlidir.

Üniversite'ye Almanya'da başlayıp, İtalya'da sürdürüp, Türkiye'de bitirebilirsiniz. Bu fuarlarla insanlarımızın fuarlara tepkilerini ölçüyoruz. Amacımız geleceğini eğitimle çizmek isteyenlere yardımcı olmaktır. Tüm öğrenci arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz"

www.belcikaaydinhaber.com