"˜IŞK-I MUMAMMEDİ GECESİ'NDE, RESULULLAH'A SEVGİ COŞKUSU YAŞANDI

Avrupa'nın ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de bine yakın Ehli-Beyt muhibi, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'in manevi şahsında bir araya geldi.

~~Avrupa’nın ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de bine yakın Ehli-Beyt muhibi, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’in manevi şahsında bir araya geldi.

Erenler Derneği’nin Brüksel ‘Pasaj 44 salonunda düzenlediği ‘Hz. Muhammed’i (sav) Anma ve Anlama’ gecesinde  Belçika’nın her yerinden gelen bine yakın davetli katıldı. Gelen davetliler güller ile karşılanıp, gecenin anısına hazırlanan kalemler hediye edildi.

Halil Şahbaz ve Nurettin Şahbaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve manevi bir iklimi yansıtan programa, T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Federal milletvekili ve Saint josse belediye başkanı Emir Kır, Gent Büyükşehir Belediye başkan yardımcısı Resul Tapmaz, Schaerbeek belediye başkan yardımcıları Sait Köse, Sadık Köksal, STK temsilcileri, işadamları ve kalabalık davetli katıldı.

Sunucular Avukat Ahmet Şahbaz ve Sakine Erkart'ın Hz. Muhammed ve Ehl-i Beyt’ten hadis ve deyişlerle giriş yaptığı sunumda ‘Işk-ı Muhammed nedir? sorusunu da cevaplayarak Işk sarmaşık’tan geliyor. Yani Hz. Muhammed (sav)‘in aşkına sarılmak, Ona olan sağlam sevgi ve muhabbetle bağlanmayı’ ifade eder diye açıklandı.

Program istiklal marşının okunması ve şehitlere saygı ile start aldı. Aydın Kara’nın Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, gönüller şairi Yoksul Derviş sazı ve sözüyle  ‘Hoşgeldiniz’ deyişi ve okuduğu manevi şiirlerle geceye renk kattı.  Program Ümmet Karakoç şiir okuması saz grubunun okuduğu ilahilerle devam etti.

Eskişehir Osmangazi İlahiyat fakültesi Öğretim Üyesi Do. Dr. Kamil Sarıtaş ‘Hz. Muhammed (sav)’ın yaşamından kesitler ve hadisler sundu. ‘Efendimizin Örnek Hayatı’ başlıklı sunumunda Sarıtaş özetle, “Bugün manevi şahsında bir araya geldiğimiz Hz. Muhammed (sav) alemlere rahmet olarak ve güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen bir peygamberdir. Hz. Resulullah, yalnız Müslümanların değil aynı zamanda son peygamber oluşu hasebiyle de tüm insanlığın peygamberidir” şeklinde ifadelerde bulundu. Hz. Resulullah’ın kişiliği ve öğretilerini başlıklar halinde değerlendiren Sarıtaş, “bu güzel muhabbetli gecede bizleri bir araya getiren organizatörlere teşekkür ediyorum” dedi.

Talip Kubat, İsmail Eryıldırım’ın okudukları şiir ve deyişlerin ardından program Semah ve Dualar ile son buldu. Program Hz. Muhammed (sav)’ın manevi şahsına yönelik güzel ve samimi bir ortamda kardeşlik duygularıyla gerçekleştirildi. Davetliler. Hz. Resulullah ve Ehlibeyti’nin manevi ikliminde güzel bir gece geçirmenin huzurunu yaşadılar.

Duygulu anların yaşandığı program Davetlilere lokma niyetinde ikramlarda bulunmasıyla son buldu.

www.belcikaaydin haber

Bizlere farklı bir atmosfer yaşatan Hz. Resulullah (sav)  ve Ehlibeyt’inin manevi iklimine bizleri götüren Erenler Derneği Onursal Başkanları Halil Şahbaz ve Nurettin Şahbaz’a, sazı ve sözüyle Yoksul Derviş’e semahlarıyla, okudukları şiir ve ilahileriyle bizlere güzel duygular yaşatan, tüm gençlere teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar…  Belçika Aydın Haber