AK PARTİ BRÜKSEL TEMSİLCİLİĞİ'NDE YENİ YIL RESEPSİYONU

~~AK Parti Brüksel Temsilciliği'nde yeni yıl resepsiyonu düzenlendi. AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz'ün ev sahipliğindeki resepsiyona, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve diğer davetliler katıldı.

~~AK Parti Brüksel Temsilciliği'nde yeni yıl resepsiyonu düzenlendi. AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz'ün ev sahipliğindeki resepsiyona, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu  ve diğer davetliler katıldı.

Açıkgöz: Türkiye-AB ilişkilerinde hareketli bir yıl bekliyoruz
 AK Parti Brüksel Ofisinde davetlilerin sıcak karşılanmaları ile başlayan resepsiyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz,"2018 yılına taze bir başlangıç yapabilmek; ülkemizi en üst düzeyde temsil eden diplomatlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz ve medya mensuplarımızla bir araya gelerek hem kaynaşma hemde  önümüzdeki süreç için karşılıklı görüş alışverişi yapmak üzere böyle bir resepsiyon düzenledik. Bilindiği üzere son günlerde ülkemiz Türkiye'de başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hükümetimiz Avrupa Birliği ile ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çok sıcak mesajlar veriyorlar. Bizde Avrupa Birliği Parlamento'sunda görüştüğümüz milletvekillerinden 2018 yılında böyle bir beklenti içerisinde olduklarını gözlemliyoruz. Bende bu bilgileri genel merkezimizle paylaşıyorum. Önümüzdeki dönemde bir hareketlenme olacağını ümit ediyorum. Buradaki Türk toplumu açısından hemde bürokrasimiz açısından hareketli bir yıl olacağını tahmin ediyorum." Diyerek davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Başkonsolos Karaoğlu: Konsolosluk sizin eviniz
 Daha önceki yıllarda olduğu gibi 'konsolosluk sizin evinizdir' diyen Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu,"Konsolosluluk işlemlerinin mümkün olduğu kadar kısa,dost sohbetlerimizin ve beraber yapacağımız etkinliklerin mümkün olduğu kadar uzun sürmesini diliyor, her zaman sizleri konsolosluğa çay içmeye bekliyoruz"  dedi.

Büyükelçi Kaymakçı: Siyasi partiler daha aktif olsun
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "AB üyelik sürecimizde siyasi partilerin rolü çok önemli. Türk siyasi partilerimizin Avrupalı siyasi parti ailelerinin içinde aktif olmadıkları sürece üyeliğimizin ilerlemesi kolay değil.Buradan tüm siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum. Partiler Avrupa Birliği ve Brüksel'deki temsilcilikleri vasıtası ile Türkiye'nin AB üyelik sürecini etkilemeli ve yönlendirmelidir."diyerek, 2018 yılının başta Türkiyemiz olmak üzere Türkiye-AB ilişkilerine olumlu haberler getirmesi temennisinde bulundu.

Büyükelçi Gümrükçü: Herkese görev düşüyor
 Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü," Türkiye'deki gelişmelerin Avrupalı muhataplara daha iyi anlatılması ve geliştirilmesi için hem siyasi partilerin hemde sivil toplum kuruluşlarının değerli katkılarına özellikle 2018 yılında ihtiyaç duyacağımızı düşünüyorum." sözleriyle, 2018 yılının herkese sağlıklı,huzurlu ve başarılı bir yıl olması dileklerinde bulundu.
 Haber:Şükrü Sağlam / Resimler belçika Aydı haber