TÖSED- Türk Özel Sektör Derneği » YİRMİ YAŞINDA !

~~TÖSED -BUSINESSTÜRK asbl 1998 yilinda Brüksel'de kurulmustur. TÖSED'in Türkçe acilimi "Türk Özel Sektör Derneğidir." İngilizce acilimi ise "Turkish business association" olarak geçmektedir. TÖSED, amaçlarlarına yönelik faaliyetleri politik görüşlerden bağımsız olarak ve siyasi partilerle herhangi bir organik ilişki olmaksızın,laik bir felsefe ile sürdürür.

~~TÖSED -BUSINESSTÜRK asbl 1998 yilinda Brüksel'de kurulmustur.

TÖSED’in Türkçe acilimi “Türk Özel Sektör Derneğidir.” İngilizce acilimi ise “Turkish business association” olarak geçmektedir.
TÖSED, amaçlarlarına yönelik faaliyetleri politik görüşlerden bağımsız olarak ve siyasi partilerle herhangi bir organik ilişki olmaksızın,laik bir felsefe ile sürdürür.

TÖSED  Belçika'da özel sektörde aktif durumda olan Türk , Tûrk  Kökenli ve Türksever kişileri aşağıdaki amaçlar için bir araya getirmeyi hedeflemektedir:
•Grup üyeleri arasında dostluk ilişkileri ve mesleki iletişimin artırılması için imkânlar hazırlamak;
•Grup üyelerini Avrupa’nın seçkin iş, kültür ve siyaset insanları ile bir araya getirerek aralarında anlayış ve gönül köprüleri kuracak, sosyal ve mesleki çevrelerini geliştirecek ortam ve imkânlar yaratmak;
•Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik sürecini güçlendirecek olumlu çabalara destek vermek amacıyla faaliyetlerde bulunmak;
•Yakın çevremizden başlamak üzere, Belçika’da (ve mümkün olursa giderek daha geniş çevrelerde) “olumlu” bir Türk imajını'nın yaratılmasına katkıda bulunmak;
•Grup üyelerinin Türkiye’ye olan ilgilerini canlı tutmak,
•Belçika Türk toplumuna destek olacak imkanlar yaratmak.
•Bunların yanında TÖSED, üyeleri arasında dostlukları güçlendirmeyi ve yine Belçika’daki Türk kökenli is dünyası ile Belçika ve Avrupa is dünyasını yakınlaştırmayı amaçlamaktadır

Aradan tam yirmi yıl geçti ! Derneğimiz hâlâ dimdik ayakta ve AB başkenti Brüksel’de tanınan ve saygın bir yer sahibi.. Şöyle geçmişe bir göz atarsak ; kimler onur konugu olarak Tösed’e gelmemis ki : Eski Başbakanlardan rahmetli Wilfried Martens, eski Dısişleri bakani Louis Michel, eski Ekonomi bakanımız Kemal Dervis, eski Adalet ve Sağlık bakani Laurette Onkelinks, şu andaki Belçika Federal Başbakanı Charles Michel, şu andaki Dışişleri bakani Didier Reynders, su andaki Brüksel Hukûmeti Ekonomi ve Çalısma bakanı Didier Gosuin, ünlü Romancı Ahmet Ümit, Ressam Mehmet Aydoğdu, eski TBMM Baskan Vekili Şafak Pavey, Saint Josse Belediye Başkanı ve Federal Milletvekili Emir Kir…bir çok diplomatimiz (Nihat Akyol,Onur Öymen, Temel Iskit, Volkan Vural, Fatih Ceylan , Selim Yenel..) ,şu andaki AB Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Faruk Kaymakci ve daha bir çok degerli şahsiyet ….

AB Komisyonunda görevli birçok yetkili toplantılarımızda konusmaci olarak yer aldi : Michael Leigh, Peter Tempel, Christophe Filori, Patrick Paquet..Bu kişilere Tösed olarak Türkiye’nin AB’ye ne kadar yakin ve yakışır nitelikte olduğunu anlattık…

Dernege emek veren eski başkanlari da  sevgi ile anmak ve unutmamak gerekir : Rusen Ergeç, Pelin Erbil, Serdar Bilgiç, Vakur Dağdeviren,Yilmaz Özcan ! Yönetimde görev almamıs olmasina ragmen sevgili ve sayin Ûnal Aysal’in değerli destek ve yardimlari unutulmaz..

Ve bu Dernek sayesinde tanımak olanağı bulduğumuz bir sürü degerli işadami ve yönetici arkadas… ( Bak : Tösed Internet sitesi : www.tosed.org).

Anılarımızda hâlâ geleneksel Cumhuriyet Bayramı Konserlerimize davet ettigimiz genç ve değerli müzisyenler yaşamakta : Tekfen Orkestrasi, Ezgi Saydam ( Mezzo soprano), Kamerhan Turan ( Piyanist, prof.dr), Dilbag Tokay ( Viyolonselist, Doçent Dr), Dr Emine Serdaroglu ( piyanist), Muhiddin Dürrüoğlu ( piyaniste, prof.dr), Marie Hallinjk ( viyolonselist), Canan Leslie Anderson ( violonist) ……Ve Türk dostlarimiz ve yarisi Belçikali ve Avrupa kokenli misafirlerle dolu Brüksel Kraliyet Konservatuari salonu ! Çağdaş Türkiye’nin modern yüzünü görmeğe gelenler…

TÖSED gerek yukarida isimlerini saydığım siyasiler ve etkinlikler vasitasiyle toplumumuzu tanıtıcı rolü ile, gerekse Brüksel Ticaret ve Sanayi Odasi BECI’ye üye olarak etkinliklerinin büyük bir kısmını bu kuruluşun salonlarında düzenleyerek ve « Brussels Business » Club (BBC) ile birlikte düzenlediği etkinliklerle, Belçikalilara yakınlığı ile…Belçika’ya ve toplumuna uyum sağlamakta model bir rol oynamıştır ve oynamağa devam etmektedir.

Kurulusunun Yirminci yildönümü vasıtasiyle, on yil süre ile baskanligini yapma gururu tasidigim  bu değerli Derneğe emek ve destek verenlere gönülden teşekkürlerimi bildirir, TÖSED gibi bir STK’nin  simdiye kadar oldugu gibi  bundan sonra da ciddi ellerde , prensiplerinden ödün vermeyerek ve amaçlari dogrultusunda  devamını candan temenni ederim.

Yasar Tümbas TÖSED –BUSINESSTÜRK Başkanı                        12 Ocak 2018 Brüksel