Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel'in "Herkes İçin Güvenlik; Radikalizmle Mücadele" isimli kitabının tanıtımı yapıldı.

~Belçika'da 22 Mart 2016'da gerçekleşen terör saldırılarından sonra güvenlik konusunun ülkenin gündemine oturmasıyla birlikte herşeyin değiştiğini kaydeden Veli Yüksel dünyanın artık eski dünya olmadığına işaret ederek, "Belçika'da saldırıların ardından terör tehdidi ile karşı karşıya kaldı" dedi

~Belçika’da 22 Mart 2016’da gerçekleşen terör saldırılarından sonra güvenlik konusunun ülkenin gündemine oturmasıyla birlikte herşeyin değiştiğini kaydeden Veli Yüksel dünyanın artık eski dünya olmadığına işaret ederek, “Belçika’da saldırıların ardından terör tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Saldırılar güvenlik sistemindeki zaafiyetleri de ortaya çıkardı. Federal hükûmet hızla bu zaafiyetleri ortadan kaldırmak için önlemler aldı. Ancak bu yeterli değil; çünkü teröristler her geçen gün daha farklı yöntemlerle dünya barışını bozmak için uğraş veriyorlar.” dedi.

 Belçika tarihinde bir ilk

 Michel hükûmetinin 12 ve 18 maddelik iki paketinin meclis tarafından onaylandığına dikkat çeken Yüksel, Federal Meclis’te Belçika tarihinde ilk defa bir “Terörle Mücadele Komisyonu” oluşturulduğunu kaydetti. Partisi CD&V adına bu komisyonda görev alan ve kitabında komisyon çalışmalarına da yer veren Yüksel “Terörle mücadele ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla kurulan bu komisyonda terör bağlantılı aramaların 24 saat yapılabilmesi, terör gözaltı süresinin 48 saate çıkarılması, silah kaçakçılığını önleme ve cep telefonu SIM kartlarına kimlik mecburiyeti gibi yasa değişikliklerini onaylattık. Belçika’da terör alarmı 3‘den 2’ye düşürüldü; ancak tehdit devam ediyor. Hükûmet ve güvenlik birimleri aynı hassasiyet ve titizlikle çalışmalarına devam etmelidir” şeklinde konuştu.

“Terör, her yerde terördür”

Terörle mücadele kapsamında bütün ülkelerin dayanışma içerisinde olmasını gerektiğine vurgu yapan Veli Yüksel “Terörün dini, ırkı, milleti olmaz. Terör her yerde terördür. Terör örgütlerine karşı dimdik durmalıyız. Terörün en önemli mağdurları müslümanlar olmuştur. DEAŞ’ın Irak ve Suriye’de katlettikleri insanlar da müslüman. "ª21 Mart"¬ Brüksel saldırılarında ölenler arasında müslümanlar da vardı” dedi.

“Eşit haklar uygulanmalı”

Radikalizmle mücadelenin Belçika’da başlaması gerektiğinin altını çizen Yüksel “Bu mücadelenin iki ayağı vardır; ilki güvenlik önlemlerinin alınması, diğeri Belçika’da doğmuş büyümüş gençlerin radikal akımlara kapılmalarının engellemesi. Bunun içinde gençlerin kendilerini Belçika sisteminden uzaklaştırılmış, soyutlandırılmış hissetmelerini ortadan kaldırmalıyız” dedi. Belçika’da yaşayan yabancı kökenlilerin bu sorununa çözüm önerisi sunan Yüksel, bu atmosferin aktif vatandaşlıkta değişebileceğini öne sürerek, “Amerika Birleşik Devletleri’nde herkes Amerikan vatandaşı olarak kabul görüyor. Aynısı İngiltere’de mümkün. Belçika’da bunu gerçekleştirmeliyiz. İnsanlar vatandaşlık haklarını anayasa ve yasalardan alacaklar ve böylece ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına maruz kalmayacaklardır. Eşit hakların uygulanmasında hukuk devleti temel esastır, hangi siyasi görüş iktidar olursa olsun, bu böyle kalacaktır” şeklinde konuştu.

 23 cami bekletiliyor

 Kitabında iktidar ortağı N-VA’nın islamı ve müslümanları hedef yapmasını da eleştiren Veli Yüksel “N-VA müslümanların meselelerini kaos ortamına çekmeye çalışıyor. Şu anda 23 cami dosyası gerekçesiz bekletiliyor. Halbuki radikalizmi önlemenin yolu bu camilerin tanınması, imamların Belçika’da yetiştirilmesi ve Müslümanların devletle diyaloğunun güçlendirilmesinden geçer” şeklinde konuştu.

 Adalet Bakanı Veli Yüksel’e teşekkür etti

 Federal Milletvekili Veli Yüksel’in kitap tanıtımına parti Genel Başkanı Wouter Beke, çok sayıda milletvekili ve uzman katıldı. Federal Meclis’te gerçekleştirilen programda Adalet Bakanı Koen Geens bir de konuşma yaptı. Geens milletvekili Yüksel’e bu önemli çalışması için teşekkür etti ve kitabın bazı gerçekleri kavramada yardımcı olacağını kaydetti.

 Milletvekili Yüksel 2014 yılında ‘Nergens beter dan thuis’ kitabıyla gündeme gelmişti.

‘Veiligheid voor iedereen, de strijd tegen gewelddadig radicalisme’, kitap evlerinde satışa sunulmuştur.