BRÜKSEL BÜYÜKELÇİSİ LEVENT GÜMRÜKÇÜ GENT STK TEMSİLCİLERİYLE TANIŞTI

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Zeki levent Gümrükçü Gent'te hizmet veren Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileriyle bir araya gelerek, onların sorularını cevaplandırdı.

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi  Zeki levent Gümrükçü Gent’te hizmet veren Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileriyle bir araya gelerek, onların sorularını cevaplandırdı.

Büyükelçi ziyaret öncesi Gent Büyükşehir merkezini Anvers Başkonsolosu Metin Ergin ile birlikte ziyaret ederek, burada belediye Başkanı Daniel Termont ve Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz ile tanıştı. Heyet daha sonra Gent’te bir kanal turu da gerçekleştirdi.

Gent Türkse Unie merkezindeki STK’lar ile tanışma toplantısına Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, federal milletvekili Fatma  Pehlivan, Gent Büyükşehir belediye başkan yardımcısı Resul Tapmaz’da katıldı.

Tanışma toplantısında  ev sahipliği yapan Turkse Unie Gent Sorumlusu Şaban Gök yaptığı selamlama konuşmasında ‘Öncelikle davetimize icabet eden siz davetlilerimize teşekkür ediyorum. Sayın Büyükelçimizin Gent’te bulunan STK temsilcileriyle tanışma programına ev sahipliği yapmaktan” duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükelçi Başkonsolos ve tüm davetlilere ‘hoşgeldiniz’  dedi.

Brüksel Büyükelçisi Gümrükçü ise yaptığı konuşmasında, “Bildiğiniz gibi kısa bir müddet önce göreve başladım. Sizlerin bazılarıyla büyükelçiliğimizde düzenlenen bir dizi etkinlik vesilesiyle tanışmıştım. Ancak sizleri yaşadığınız bu güzel Gent şehrinde ziyaret ederek tanışıp, sorunlarınızı yakından bire bir sizlerden dinlemek için Başkonsolosumuz Metin Ergin ile birlikte sizleri dinleyeceğiz.

Bu toplantı öncesi Gent Büyükşehir belediyesi başkanı sayın Daniel Termont ve başkan yardımcısı sayın Resul Tapmaz’ı ziyaret ederek, onlarla kısa bir kanal turu da yaptık.

Şuan sizlerle birlikte bulunmamın heyecanı içindeyiz. Sizler bizlerin Belçika’daki yüzüsünüz. Sizlerin gerek içinde bulunduğunuz kendi toplumunuza hem de Belçikalı komşularınızla ilişkilerinizin çok önemli olduğunu biliyoruz.

Sizleri bizzat ziyaret ederek tanışmak, var olan sorunların sizlerle istişare edilerek, çözülmesi bu sorunlar ile ilgili bizlerin yetkileri dahilindeki çözümleri için her zaman yanınızdayız. Sizlerden evlatlarınıza sahip çıkmanızı kendi kültürleriyle birlikte içinde yaşadıkları kültürü de öğrenerek, saygın ve eğitim alarak meslek sahibi bireyler olmalarını sağlayacak çalışmalarda bulunmanızı önemsiyoruz.

Çocuklarımızı kendi ana dilleri yanında bulundukları ülke dillerinin de öğrenmelerini önemsiyoruz. Eğitim bir toplumun en önemli etkenlerindendir. Sizleri bulunduğunuz ülkede uyuma katkılarından dolayı da tebrik ediyorum.

Görüştüğüm muhataplarımızda sizler hakkında olumlu düşünceleri bizleri de son derece memnun etmekte.

Birliğinizi koruyarak, toplumsal barışa katkılarınızı, dostluk ve hoşgörü bakışınızı daha da artırarak, iyi bir gelecek için mücadele etmeniz gerekir. Bu vesileyle buraya katılan siz değerli temsilcilerimiz ve bu geceye ev sahipliği yapan Turkse Unie’ye de teşekkür ediyorum” dedi.

Program toplu görüntüyle son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com