ŞEHİT DİPLOMAT DURSUN AKSOY'UN OĞLUNDAN BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ'YE DUYGULU TEŞEKKÜR MEKTUBU

"˜18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri'ni Anma Günü' etkinliğinde (19 Mart 2018) açılışı yapılan salona Şehit diplomat Dursun Aksoy'un oğlu Ümit Lütfi Aksoy'da davet edilmişti. Yoğun işleri nedeniyle açılışa katılamayan Ümit Aksoy Büyükelçi Levent Gümrükçü'ye hitaben duygu dolu bir mektup gönderdi. Mektubu akıcı üslubu ile okuyan Büyükelçi hem kendisi duygulandı, hem de salondakileri çok duygulandırdı.

~~14 Temmuz 1983 yılında Brüksel Büyükelçiliği İdari Ataşesi olarak görev yaptığı sırada 39 yaşında Ermeni terör örgütü Asala teröristlerince Brüksel’de şehit edilen Diplomat Dursun Aksoy’un adı, Büyükelçilik toplantı salonuna verildi.
‘18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri’ni Anma Günü’ etkinliğinde (19 Mart 2018) açılışı yapılan salona Şehit diplomat Dursun Aksoy’un oğlu Ümit Lütfi Aksoy’da davet edilmişti.
Yoğun işleri nedeniyle açılışa katılamayan Ümit Aksoy Büyükelçi Levent Gümrükçü’ye hitaben duygu dolu bir mektup gönderdi. Mektubu akıcı üslubu ile okuyan Büyükelçi hem kendisi duygulandı, hem de salondakileri çok duygulandırdı.
Mektubun tam metnini sizlerle paklaşıyoruz.
Şehit Diplomat Dursun Aksoy’un oğlu Ümit Lütfi Aksoy’un mesajı
Sayın Büyükelçim, değerli Büyükelçilik mensupları,
14 Temmuz 1983 yılında Brüksel Büyükelçiliği Ataşesi olarak görev yaptığı sırada 39 yaşında evli ve üç çocuk babası iken, evinden işine gitmek için aracına bindiği sırada  kurulan hain bir pusu sonucu Asala Ermeni terör örgütü’nce gerçekleştirilen menfur bir saldırıda şehit edilen babam Şehit Dursun Aksoy'un adının, Brüksel Büyükelçiliği binasındaki bir salona verilmesi, şahsım ve ailemi ziyadesiyle duygulandırmış ve mesut etmiştir.
Bu törene şahsen teşrif edebilmeyi çok arzu etmeme rağmen, maalesef imkanlar elvermemiştir. 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'na da Subay olarak katılan ve Gazi unvanı alan babam Şehit Dursun Aksoy’un, şehit edildiği tarihte henüz dört-beş yaşında olduğumdan, o günleri ancak hayal meyal hatırlayabiliyorum. Gönderdiğim resim henüz Şehit düşmeden yaklaşık 24 saat öncesine ait. Bayram Sabahıydı, babamın mesai arkadaşlarıyla bayramlaştık, parka gittik, fotoğraf çekildik, aksam eve geldik. Sabah babam evden çıktı arkasından tabanca sesi geldi, merdivenlerde koşuşturmalar, çığlıklar, kapının çalınması, annemin feryadı, Ahmet amcanın (Ahmet Koç Emekli Dışişleri Mensubu) gelip beni kucaklaması, havaalanında beklemeler, Ülkemize dönüşümüz, taziye ziyaretleri, okula başlamam, iş hayatım, evliliğim derken bugün babamın Şehit Düştüğü yaştayım. Oğlum Dursun Aksoy ise Şu an benim babamı kaybettiğim yaşta, ve bir kahramanın ismini taşımaktan dolayı gururlu bir duruş sergilemekte. Beraber çalıştığı, Büyükelçilik mensubu mesai arkadaşları tarafından, çok sevilen, dürüst, çalışkan, yardımsever, kibar ve alçak gönüllü bir kişi olarak tanımlanan babamın, görevini de özveri ile yaptığı anlatılmaktadır. Böyle güzel özellikler ile anılan bir babanın oğlu olmaktan onur ve gurur duyuyorum.
Babamın adının Brüksel Büyükelçiliği’ndeki salona verilmesi suretiyle anısının yaşatılmasında fikir babası olan, katkıları ile emeği geçen, başta Sayın Büyükelçimiz olmak üzere, nezdinizde tüm Büyükelçilik mensuplarına, ailem şahsım adına sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile şahadet şerbeti tatmış tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, mekanlarının cennet olmasını niyaz ediyorum.
Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Mensupları ve Dışişleri Bakanlığı Eşleri Dayanışma Derneği'nin, bu güne değin, şahsıma ve aileme gösterdikleri yakın ilgi, alaka ve yardımları dolayısıyla şükran ve teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.
Sayın Büyükelçim, vatanımızdan uzakta yürüttüğünüz bu zor ve meşakkatli çalışmalarınızda, bu vesileyle, kolaylıklar temenni ediyor ve  saygılarımı sunuyorum.
Şehit Dursun Aksoy ailesi adına, ÜMİT LÜTFİ AKSOY