BULGARİSTAN TÜRK İŞADAMLARI "˜BİRLİK VE DAYANIŞMA' İFTARINDA BULUŞTU

~~Belçika'da yaşayan Bulgaristan Türk İşadamları Dini şahsiyet ve akademisyen Nurhan Salih'in kişisel organizasyonu ile Brüksel'de "˜Birlik ve Dayanışma' iftarında biraraya geldiler.

~~Belçika’da yaşayan Bulgaristan Türk İşadamları Dini şahsiyet ve akademisyen Nurhan Salih’in kişisel organizasyonu ile Brüksel’de  ‘Birlik ve Dayanışma’ iftarında biraraya geldiler.

Belçika’da hizmet veren işadamlarının katkılarıyla Brüksel’in prestijli salonu ‘Elite Event Center’de bir araya gelen 300’ün aşkın Bulgaristanlı müslüman vatandaş, iftarda biraraya gelmenin heyecanını yaşadılar.

Kuran’ı Kerim okunması ardından start alan program, Grup Eylül’ün sunduğu ilahiler ve Semazen gösterimiyle devam etti. Ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı. Edilen dualar sonrası program geç saatlere kadar devam etti.

Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse’ninde hazır bulunduğu gecede, yapılan protocol konuşmaları ardından iftar programına destek veren firma temsilcilerine plaketler takdim edildi. Programda Belçika’da yaşayan Bulgaristan Türklerinin dayanışması adına yeni bir dernekleşme fikri ortaya çıktı.

Konuşmacılar ve katılımcılar verdikleri mesajlarıyla dernekleşmenin yararı noktasında birleştiler. Bu tür programların ileriki yıllarda artarak ve büyük katılımlarla devam ettirilmesi temennilerinde bulunuldu.

İlk konuşmacı Dini akademisyen Nurhan Salih oldu. Salih, “Sayın konuklarımız öncelikle bu iftar davetimize katılmanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu geceyi şahsi fikrimle düzenledim. Bu fikrimi Kabul edip maddi katkılarıyla bizlere destek veren değerli tüm işadamlarımız ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu tür bir program bizim camiaya ilk defa düzenleniyor. Bu salonda düğün sünnet gibi toplantılarda bir araya geliyorduk. Ancak bir iftar programında buluşmamız bir ilktir. Bu nedenle çok heyecanlıyız. Tüm endişelerimize ragmen çok büyük bir katılımla bunu gerçekleştirmemiz bizleri son derece mutlu etti.

Aramızda bu gün onur konuklarımız var SchaerbeekBelediye başkan yardımcısı sayın Sait Köse, Belçika Aydın Haber genel yayın yönetmeni sayın Celil Gündoğdu, Brüksel Korner genel yayın yönetmeni sayın Kadir Duran var. Bizleri yalnız bırakmadıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizler bildiğniz gibi yalnız Schaerbeek’te belediyeye kayıtlı 7 bin insanımız var. Bizler dağınık bir şekilde yaşamaktayız. Artık bizlerinde birlik çatıları altında toplanmamız dernekleşmemiz gerekiyor. Bu konuda Türk vatandaşı kardeşlerimizin tecrübe ve katkılarından yararlanabileceğiz.  Onların bizden once edindikleri tecrübeler bizlere de ışık olacaktır. Belediye başkan yardımcımız sayın Sait Köse ve gazeteci abilerimizin desteklerine, görüşlerine ihtiyacımız var.

Bizler bu gece katılımınız ve iştirakınızdan dolayı, sizlerin de dernekleşmeye, birlik ve beraberliğe destek olduğunuzu anlamaktayız. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla birlik olup, kültürel ve inançsal değerlerimizi koruyarak, ülkemiz Bulgaristan’ı Belçika’da en iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Bu vesileyle hayırlı ramazanlar diliyor, hepinizin şimdiden Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI SAİT KÖSE: “BEN HER FIRSATTA SİZLERİN DE BİZLER GİBİ DERNEKLEŞMENİZ GEREKTİĞİNİ SAVUNDUM”

Schaerbeek Belediye başkan yardımcısı Sait Köse ise yaptığı selamlama konuşmasında şunlara değindi: “Öncelikle siz değerli kardeşlerimizle bizleri bu hoş iftar sofrasında buluşturan sayın Nurhan Salim kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin büyük bir bölümü bizlerin yönettiği Schaerbeek sınırlarında ikamet etmektesiniz. Bir çoğunuzla mahalleden tanışıyoruz. Birlik ve Dayanışma adına bu gün bu salonda toplanmanız sofraları paylaşmanız dayanışmanız adına çok anlamlıdır. Bu vesileyle hepinizi yürekten tebrik ediyorum.

Ben, yıllardır bulunduğum tüm Bulgaristan’lı toplum ve etkinliklerde kardeşlerimizin, birlik olmaları ve dernekleşmelerini savunuyor dile getiriyordum. Bu gece burada bu fikrimi desteklercesine verilen mesajları duymak ve sizleri bir arada görmek beni hem mutlu etti, hem de umudumu artırdı.

“Tek elin nesi var iki elin sesi var” atasözümüze binaen birliğinizi, dirliğinizi resmi ve yasal dernekleşmelerle harekete geçirip haklarınızı ferdi olarak değilde, toplumsal olarak talep etmeniz daha yararlı olacaktır. Bu vesileyle birliğinizi tebrik ediyor, bu konudaki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Şimdiden hepinizin Ramazan Bayramını tebrik eder, hayırlı iftarlar diliyorum” dedi.

Gazetecilerden Celil Gündoğdu ve Kadir Duran’da yaptıkları selamlama konuşmalarında, tüm organizatörlere teşekkür ederek, “Bulgaristanlı kardeşlerimizin yapacakları etkinlik, birlik ve dayanışmalarına şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonar da yayınlarıyla destek olacaklarının” altını çizerek, “hayırlı ramazanlar temennilerinde” bulundular.

Vatandaşlar, iftar programından çok memnun olduğu iftar programının ileriki yıllarda da devam etmesi dileklerinde bulundular. İftar sonrası salonda kılınan namaz ile program son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com