Saint Josse LB Liste birincisi Emir Kır: "Saint Josseliler'den yetki aldığımızda, yeni projelerle hizmete devam edeceğiz"

Saint Josse LB Liste birincisi Emir Kır, Royale Hotel salonunda Belçika basınına yaptığı açıklamalarda yaptıkları ve yeni dönemde seçildikleri takdirde yapmayı planladıkları yeni projelerini, seçim bildirgesi başlığında basınla paylaştı:

Başkan Emir Kır çalışmalarını ve hedeflerini şu şekilde özetledi:

“ Biz, göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı sizlerin de şahit olduğu gibi basın yoluyla paylaşmaktayız. Bu çalışmalarımızı mahallelilerimizle de zaman zaman paylaşmaktayız.
Bildiğiniz gibi ‘14 Ekim 2018’de yapılacak olan yerel seçimlerden dolayı benim başkanlığımda LB listesinde yer alan 28 arkadaşımızla birlikte hizmete tekrar aday olduk.  Hazırladığımız çalışma ve yeni projelerimizle ilgili programımızı bugün sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 6 yıllık belediye çalışmalarımızı sizlere de takdim edeceğimiz kitapçıkta topladık.

Bugün size sunacağımız  projeler aslında şimdiye kadar yapılan çalışma ve projelerin devamıdır. Bu projeler düşünülerek, araştırmalar ve istişareler sonrası oluşturulan, gelecekte meyvesini alacağımız projelerdir. Tüm bu projelerimize yenilerini hizmetler eklemek için yola çıktık.

Hizmetlerimizi güvenlik, eğitim, trafik, kültür, spor ve yaşlılık ile ilgili birçok başlıkta topladık.

Saint Josse belediyesi Belçika’nın en genç ve sıkışık belediyelerindendir. 150 ayrı milletten insanın yaşadığı sosyo-kültürel bir yapıya sahibiz.

Güvenliğimiz çok önemli. Bunun için geçmiş dönemde çeşitli cadde ve sokaklarda 40 tane izleme kamerası yerleştirildi, yeni dönemde bu sayıyı yüzde yüz artırarak, 80 kamerayla güvenlik izlemesi yapılacaktır. Bazı belediyelerde bu sayı nüfuslarına göre çok azdır. Hedefimiz akıllı kameralarla temizlik ve güvenliği kontrol altında tutacağız. Temizlik konusunda da çok çeşitli kampanyalarımız oldu.

Vatandaşlarımızın ev, perde kornejlerini temizleme sıkıntısı var. Talep edildiğinde bu kornejleri temizleyeceğiz. Esnaflarımızın bilindiği gibi çöplerini koyma sıkıntıları var. Bu konuda da yer altı çöp toplama depoları oluşturacağız. Bunu birçok öncü şehirler yapıyor. Biz de bunun Saint Josse’de öncülüğünü yapmak istiyoruz. Şu anda bu yerleri de tespit ettik. Mado Chausse de Louvain’den başlayacağız.

Güvenliğimiz ve ulaşım için çeşitli tedbirler alacağız. Birincisi cadde ve sokakların ışıklandırmasını yeniden gözden geçirerek, yeni yerleri ve loş olan sokakları aydınlatacağız. Yeni bir ışıklandırma planı yapacağız.

Biz Parti SP olarak, bazı belediyelerde uygulanan 30 km’yi geçme yasağının hız kontrol yasağının cezalarla önlenme fikrine karşıyız. Radarlarla kontrol yapmak hem maliyetli, hem de caydırıcı olmaz. Biz doğal kasis, engel ve uyarı ve vatandaşları bilinçlendirmekle bu konuda tedbirler almayı planlıyoruz. Sokaklar ve caddelerde sürati yavaşlayacak önlemler almaya devam edeceğiz.

Çocuklarımızı önemseyen bir belediye anlayışımız var. Bunun içinde, Kreş konusunda belediyemiz, diğer belediyelere göre nüfus oranıyla orantılı, öncü konumunda. Şu ana kadar 340 kreş yerimiz var. Altı yıl içinde ikiye katladık bu çok önemli. Bu kreşleri açtığımızda hem çocuklar hem de anne ve babalar rahat etmekteler.

Okullarımızda, okul sonrası kalan çocuklar için 600 euro ücret alınmaktaydı. Biz bunu kaldırarak, okullardaki bu hizmeti tamamen ücretsiz yaptık. Böyle olunca okul sonrası kalan çocuk sayısında da artış oldu.

Her doğan yeni çocuğa 100 euro para ödemesi yapacağız. Belediye sınırlarımızda her yıl 500 çocuk dünyaya gelmekte. Bunun bütçesini hazırladık.

Okullarımızda eğitimin kalitesini yükseltmek için yeni sınıflar açacağız. Radikal karar alarak bizim sınıflarımızda maksimum çocuk sayısı 16 olacaktır. Neden, çünkü eğitmenler çocuklara daha fazla zaman ayırabileceklerdir.

Güvenlik, çevre kirliliği ve sağlığı için okullarımızın önünü de sokağı sabah 08.00’den-09.00’a kadar trafiğe  bir saatliğine kapalı tutacağız. Stressiz tehlikesiz bir saatlik de olsa okulların önüne bayram havası getireceğiz. Çocuk azot ve gaz karbonu aldığı zaman rahatsız oluyor. Çocukları bu olumsuz havadan koruyacağız.

Biz belediyemiz sınırlarında iki dilli Flamanca ve Fransızca okul yapacağız. İlk defa bizim okullarımızda iki dilli bir okulu eğitime açmış olacağız.
Aileler, Ağustos ve Eylül aylarında çocuklarının eğitimi için harcamalar yapmaktalar. Okullarımızın ve hizmetlerin ücretsiz olması için adımlar attık. Şimdi de yeni bir eğitim projesine imza atarak okula giden her çocuk için 200 euroluk okul masraf çeki vereceğiz. Bu çeklerle özellikle ekonomisi kısıtlı aileler, evlatlarının okul masraflarını karşılayabileceklerdir.

Yeni projelerimiz içerisinde yeni 500 dershane açma planımız var. Gençlerin mesleği eğitim almaları için 100 eğitim kursu açacağız.

Biz aşağı mahalle de ‘Kadın ticaretine’ karşı bir bayrak açtık. Bu basına da çok yansıdı. Biz bu mahallemizin bir kadın ticaret merkezi olmasını istemiyoruz. Bu mücadelede başarılar elde ettik. Burada kadın ticareti yapılan 26 yer Hakim tarafından kapatıldı. Ve Adli makamların bu kararları da bizim haklılığımızı teyit etti.
Biz, Kadın ticareti yapılan 15 evi satın aldık. Yeni dönem de 15 tane daha ev satın almayı da planlıyoruz. Bizim sınırlarımız içerisinde yer alan kırmızı ışıklı 100 ev sayısını şuan 35’e düşürdük. Bir dönemde 60 evi kapattık. Var olan sosyal konutlarımızı yenileyeceğiz. Sosyal faaliyetlerde kullanacağız.

Mahallelerimizde görüntüsü iyi olmayan ve inşaatı yapılması gereken yerlere tadilat yardımı yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz. Gelecek dönemde virane olan evlerin yaşanabilir şartlara uyması hususunda 1 milyon euroluk yardım yapmayı planlamaktayız. Ev sahiplerine ve kiracılara yardım etmek onların yanında olmak istiyoruz.

Restoran ve esnaflarımızın işyerlerinin önünde yapılan kamu inşaatlarında, iş kaybından dolayı mağdur olan esnaflar için 1500-2000 euroluk yardımlarda bulunuyoruz.
Sosyal kurumdan yardım alanlara iş alanları açmak ve sosyal haklarını elde etmek için yardımcı olacağız.  İşsiz olan 150 kişiye her yıl, iş alanı açarak, onlara iş imkanı sağlayacağız.

Kültür ve Spor alanında da çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Şu anda Şubat ayında başlattığımız ilk olacak olan Saint Josse Kültür Merkezimizin inşaatı devam ediyor. 3 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan merkezde 420 metrekarelik konser salonu olacak. Seneye açılışını yapacağız. Saint Josse’nin geleneklerini yaşatan sokak şenlikleri, karnaval ve kültürel sanatsal etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz.
Gelecek dönem futbol stadımızın dönemi olacak. Evere’de bulunan stadımızı yenileyeceğiz.

Tüm belediye sınırlarımızda olan spor yapan gençlere sportif aktivitelerine katkıda bulunmak için. Spor çekleri veriyoruz. Yardım çeklerini 300 euroya çıkararak, spor yardım çekleri dağıtacağız.
Gelecek dönemde vatandaşlarımızın sağlık konularına da katkıda bulunmak için doktor ve eczacılarımızla yapacağız. Vatandaşlarımızın sağlık konularına ne gibi yardımlarda bulunabiliriz diye görüşeceğiz.

Ayrıca dar gelirli olup, mağazalardan alışveriş yapamayanlar için ekonomik şartlarda onlara satış yapacak, sosyal bir market açmayı planlıyoruz. Sosyal kurum tarafından bilinen ve dar gelirli vatandaşlara yardımcı olmak için bunu yapacağız. Bu sosyal market ancak imkanı kısıtlı olanlara hitap edecektir.

Bizim size sunduğumuz bu proje kitapçığı bir ‘iyi niyet kataloğu’ değildir. Gerçekten yapmak istediklerimizin hayata geçirilmesini beyan eden bir belgedir.
Saint Josse’de yaptığımız hizmetlerin devamı için tüm Saint josseli’lerin desteğini bekliyoruz. Bizleri tekrar takdir ettiklerinde hizmetlerimizi son hızla sürdüreceğiz. Ben seçime giren tüm parti ve LB’de yer alan tüm adaylara başarılar diliyorum” dedi.
www.belcikaaydinhaber.com