Brüksel'de 15 Okul daha yeşil bir ortama kavuşuyor.

~~Bu Çarşamba 19 Eylül okullarda "Yeşile dön, bahçani yeniden yarat" kampanyasının ikincisi, Saint-Josse Belediyesi Arc-En-Ciel okulunda Başkan Emir Kır ve Çevre Bakanı Céline Fremault tarafından başlatıldı.

~~Bu Çarşamba 19 Eylül okullarda “Yeşile dön, bahçani yeniden yarat” kampanyasının ikincisi, Saint-Josse Belediyesi Arc-En-Ciel okulunda Başkan Emir Kır ve Çevre Bakanı Céline Fremault tarafından başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl ilkbaharda, konforlu ve yeşil bahçeli okullar projesine 30 okuldan başvuru yapıldı. Bu okullardan15’i Eylük 2018 – Aralık 2019 arasında profesyonel takip, yardım ve 1400 euro ödenek almaya hak kazandı.

Bundan önce 10 okul da bu yardımı önceki sene almaya hak kazanmıştı.

Belediyesindeki tüm okulları yeşillendirmeyi amaçlayan Saint-Josse belediye Başkanı Emir Kır 15 okulu, çok büyük bir bahçesi olan ve eski bir manastırın belediye tarafından satın alınarak okula dönüştürülen Arc-En-Ciel okulunda kabul etti. Kır ayrıca bu bahçeden çok yakında halkın da yararlanabileceğini duyurdu.

Okulun bahçesindeki ilk çalışmaların açılışını, 15 okulun yetkilileri ile düzenlenen basın toplantısından sonra, Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir kır ve Bölge Çevre Bakanı Céline Fremault birlikte yaptılar.