BERİNGEN MÜZİK KULÜP KURSİYERLERİ 'SAZ EĞİTİM SEZONUNU' TÜRKÜLERLE AÇTILAR.

Belçika Türk toplumunun duayen saz ve türkü ustası ve 'Beringen Müzik kulüp kurucu başkanı İsmail Erdoğdu, Heusten Zolder'de bulunan UTV salonunda saz eğitimi alacak olan kursiyerlerle birlikte saz çalıp, türküler eşliğinde 2018-2019 eğitim startını verdi.

Belçika Türk toplumunun duayen saz ve türkü ustası ve 'Beringen Müzik kulüp kurucu başkanı İsmail Erdoğdu, Heusten Zolder'de bulunan UTV salonunda saz eğitimi alacak olan kursiyerlerle birlikte saz çalıp, türküler eşliğinde 2018-2019 eğitim startını verdi.

Anadolumuzun sazı ve sesi olan türküleri, Belçika Türk toplumundaki çocuklara, gençlere kadınlara ve tüm yetişkinlere öğreten ve sevdiren saz ve türkü ustası duayen sanatçı İsmail Erdoğdu, 2018-2019 kurs döneminin startını kursiyerleriyle birlikte vermenin heyecanını yaşadı. Saz ustaları olan arkadaşlarıyla birlikte yıllardır binlerce gence saz çalmayı, türkü söylemeyi öğreten Erdoğdu 'Türküleri ve saz sanatını yaşatmak Anadolu kültürünü yaşatmaktır. Belçikalı gençlerimizin kendi kültürel değerleriyle var olması çok güzekl bir duygudur.

~~Egitimimizi 3 kategoride düzenlemekteyiz. Birinci kategori çocuklarımız, ikinci kategori kadınlarımız ve genç kızlarımız, üçüncü kategoride ise genç ve yetişkin sanatçılar yer almakta.

Saz öğrenenler arasında Belçikalılarında olduğunu vurgulayan duayen sanatçı Erdoğdu, "Saz ve türkü dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı sağlamaktadır. Biz burada yalnız saz sanatı değil, toplumsal ahlak ve saygı kurallarınıda yaşatmaktayız. Tüm kursiyerlerimiz birbirlerine karşı sevgili ve saygılıdır. Benimle birlikte eğitim veren arkadaşlarımıza ve hususen, bizlere kapılarını açan Türk Dernekler Birliği (UTV)'ye çok teşekkür ediyorum. Tüm kursiyerlerimize hayırlı bir sezon geçirmelerini diliyorum" dedi

www.belcikaaydinhaber.com